Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5776 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   28 Şubat 2013 - 18:47

Bakan Eroğlu'ndan İlimize Ziyaret

Büyüt
Küçült
Bakan Eroğlundan İlimize
Bugün İlimize gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Valiliği ziyaret etti. Ziyaretinde konuşan Bakan Eroğlu, Bakanlığı ile ilgili Giresun'a yapacakları yatırımların müjdelerini verdi.

Saat 10.30’da Vilayet önünde karşılanan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Polis Merasim Mangasını selamladıktan sonra kendisini karşılamaya gelenlerle tokalaştı. Ardından Valilik Özel Defterini imzalayan Bakan Eroğlu, Valilik Makamına geçti.

 

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun beraberinde Ak Parti Giresun Milletvekilleri Adem Tatlı, Mehmet Geldi, Bakanlık Müsteşar Yardımcısı Mustafa Eldemir, Orman Genel Müdürü İbrahim Çiftçi, Milli Parklar Genel Müdürü Ahmet Özyanık, Meteoroloji Genel Müdürü İsmail Güneş, DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı ile Valiliğe yaptığı ziyaret sırasında, ilk konuşmayı Vali Dursun Ali Şahin yaptı.Çalışmaları hakkında bilgi aktardı.


     


 

Giresun’daki görevi sırasında Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun ilimize üçüncü kez geldiğini belirten Vali Dursun Ali Şahin, “Sayın Bakanım, her gelişinizde müjdeli haberlerle geliyorsunuz. İlimize yaptığınız ve yapacağınız yatırımlar her zaman takdir edilmiştir. Böylesi bir günde sizleri tekrar aramızda görmekten büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

 

Giresun’un 6 bin 900 kilometrekare yüzölçümüne sahip olduğunu ifade eden Vali Dursun Ali Şahin, ilimizin her alanda ilerleme kaydettiğini, geçtiğimiz yıl yüzde 87 olan okuma-yazma oranının hummalı bir çalışma ile bugün yüzde 97’ye yükseldiğini söyledi. Eğitim kalitesinin artırılması için çok yönlü çalışmalar yapıldığını da kaydeden Vali Dursun Ali Şahin, okul ve pansiyon yapılması için 15 bağış yapıldığını, söz konusu yatırım bedelinin toplam 25 milyon TL. olduğunu belirtti.

 

2014 yılında il genelinde tüm musluklardan şebeke suyu akacağı müjdesini de veren Vali Şahin, Harşıt Vadisindeki alandan bundan sonra çakıl-kum alınmayacağını, buranın DSİ’ye devredileceğini belirtti.

 

İlimize yapılacak olan üç adet spor salonundan ikisinin maliyetinin Devletimiz tarafından karşılanacağını, bir tanesi il merkezine, bir tanesi de Kümbet Yaylası olmak üzere iki adet helikopter pisti yapılacağını da söyleyen Vali Dursun Ali Şahin, yaylalara büyük önem verdiklerini açıkladı. Vali Dursun Ali Şahin, Kümbet Yaylasındaki evlerin ahşapla kaplanacağını, proje aşamasındaki çalışmaların tamamlanması ile Bektaş Yaylasının da modern bir görüntüye kavuşturulacağını hatırlattı.

 

2’nci Organize Sanayi Bölgesi konusunda da bilgi veren Vali Şahin, “Alanın yüzde 60’ını anlaşarak kamulaştırıyoruz. Bu konuda olumlu adımlar atılmakta. Aksu Vadisi Projesini ihaleye sunmanız ise çok büyük bir projenin hayata geçirileceğini göstermektedir” dedi.

 

Vali Dursun Ali Şahin, Kümbet Uzundere’deki kamulaştırma çalışmalarının da tamamlanmak üzere olduğunu sözlerine ekledi.

 

Vali Dursun Ali Şahin’in verdiği bilgilerden sonra konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu da, “En iyi hizmetleri verdiğimize inandığım Giresun’a her gelişimde ayrı bir heyecan duyuyorum” diye sözlerine başladı.

 

“Giresun’a kalabalık geldik, müjdelerimiz var. Şimdi açıklayacağım müjdelerin detaylarını da az sonra gerçekleştireceğimiz Koordinasyon Toplantısında belirteceğiz” diyen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 2013 yılında Bakanlığının Giresun’a yapacağı yatırımların toplam maliyetinin 241 milyon TL. olduğunu söyledi.

 

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğüne bağlı 27, Orman Genel Müdürlüğüne bağlı 7, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğüne bağlı 6, Meteoroloji Genel Müdürlüğüne bağlı 1 olmak üzere 41 projenin müjdesini vermek için Giresun’da bulunduğunu açıklayan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, projelerin toplam maliyetinin 241 milyon TL. olduğunu hatırlattı.

 

Giresun’un her yöresine ihtiyaç duyulan yatırımın gerçekleştirileceğini ifade eden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, DSİ’nin alanına giren bölümde 15 adet dere ıslahı, 4 adet göl-su projesi, 6 adet tabii afet taşkın hasarları onarımı ve 2 adette tesis yapımı ve tesis altyapı çevre düzenlemesi bulunduğunu söyledi.

 

Tarım arazisine en uygun yerlerin Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk’ta bulunduğunu anımsatan Bakan Eroğlu, buraların gölet sulama sistemiyle daha farklı gelişim göstereceğini belirtti.

 

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Şebinkarahisar, Alucra, Yağlıdere, Keşap, Tirebolu, Dereli, Merkez Batlama ve AksuVadisi, Bulancak, Görele, Espiye, Çanakçı, Doğankent, Piraziz ve bu bölgelerin tamamındaki afet ve taşkın hasarlarının meydana getirdiği sorunları ortadan kaldırmak için Giresun’da bulunduklarını açıkladı.

 

Geniş açıklamaların Koordinasyon Toplantısı’nda yapılacağını söyleyen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na konuşmasının sonunda Vali Dursun Ali Şahin, yöre müziğine has çalgı aleti olan kemençe hediye etti.

 

Beraberinde birçok bürokratla ilimize gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nu karşılayanlar arasında Belediye Başkanı Kerim Aksu, Vali Yardımcıları, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Öden, Ak Parti İl Başkanı Av. Sabri Öztürk, Merkez İlçe Başkanı Çetin Çakıroğlu, DOKAP Bölge İdaresi Başkanı Ekrem Yüce, Giresun Orman Bölge Müdürü Celal Pir, Daire Amirleri, İl Genel Meclisi Üyeleri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri yer aldı.












Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir