Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5222 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   13 Aralık 2013 - 15:39

Bangladeş'te topyekûn kaosun önüne geçilmeli!

Büyüt
Küçült
Bangladeşte topyekûn kaosun önüne
İstanbul’da kurulu bulunan İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) Bangladeş’te uygulanan idam için bir basın açıklaması yayınladı.

Bangladeş’te topyekûn kaosun önüne geçilmeli!

İstanbul’da kurulu bulunan İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) Bangladeş’te uygulanan idam için bir basın açıklaması yayınladı.

Yapılan açıklamada “Bangladeş uzun süredir temelinde mevcut hükümetin iktidar mücadelesini ve özelikle İslam karşıtlığını barındıran bir iç karışıklığın pençesindedir. Hiçbir hukuki zemine oturmayan iddia ve usullerle Cemaat-ı İslami’nin liderleri idam kararı ile yargılanmakta olup Bangladeş topyekûn kaosa itilmek istenmektedir. Yaklaşan genel seçimler öncesinde Bangladeş hükümeti halk üzerinde oluşturduğu psikolojik ve sosyal baskıyı artırma yoluna gitmiştir.
Gelinen son noktada Bangladeş Cemaat-ı İslami Genel Sekreter Yardımcısı Abdulkadir Molla müebbet hapis kararı ile yargılandığı esnada hakkındaki karar idam cezasına dönüştürülmüş ve avukatlarının temyiz başvuruları sonrası herhangi bir ek çalışma yapılmayarak karar acil bir şekilde infaz edilmiştir.
 
Uluslararası toplumun tüm tepki ve uyarılarına rağmen, Bangladeş hükümetinin taraf olduğu anlaşmalar dikkate alınmayarak ve uluslararası standartlardan ve adaletten uzak bir mahkeme süreci sonucunda alınan kararın infazı Bangladeş hükümetinin hukuki bir çöküşü olmuştur.  Bangladeş hükümeti bu idamla tüm dünyanın tepkisini çekmiş ve İslam dünyasında kendilerine karşı şiddetli bir öfkeye sebep olmuştur.
 
Ocak 2014’te yapılacak seçimler öncesinde uygulanan idam kararıyla ülkede sağlıklı bir seçim sürecinin önüne geçilmek hedeflenmektedir. Mevcut hükümet oluşturduğu kaos ortamını şiddetlendirerek ülkede demokratik seçim ortamını ortadan kaldırmak suretiyle iktidarını elinde tutmayı planlamaktadır.
 
Aylardır süren ve geçtiğimiz hafta yeniden alevlenen iç karışıklığın bu idamın ardından daha derin bir hale gelmesi kaçınılmazdır. Bu sebeple ülkenin içine çekilmeye çalışıldığı topyekun kaos ortamına sürüklenmemesi için Bangladeş halkını sağduyulu olmaya ve şiddete yönelmemeye davet ediyoruz. Cemaat-ı İslami yönetiminin yapılan gösterilerin barışçıl gösteriler olması yönündeki açıklamalarını destekliyoruz.
 
Birleşmiş Milletler (BM), İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) ve diğer uluslararası kuruluşları krizin büyümesini engellemek ve ülkede sosyal ve politik istikrarın sağlanmasına yönelik bir an önce harekete geçmeye davet ediyoruz. Ayrıca Abdulkadir Molla’nın tutuklanan oğlunun serbest bırakılması çağrısında bulunuyoruz. Abdulkadir Molla’nın cesedinin ailesine teslim edilmesini ve inançları doğrultusunda defnedilmesine müsaade edilmesini istiyoruz.
 
Bizler İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) olarak 53 ülkedeki 225 üyemizle Bangladeş Cemaat-ı İslami Genel Sekreter Yardımcısı Abdulkadir Molla’nın idamını kınıyor, tüm İslam dünyasını Bangladeşli kardeşlerimizin yanında olmaya davet ediyoruz.

İslam’ın verdiği izzetle zalim ve katil olarak gördüğü Bangladeş hükümetinin Başkanlık affını kabul etmeyerek şehadeti tercih eden Abdulkadir Molla’ya Allah’tan rahmet, tüm yakınlarına, Bangladeş halkına ve tüm İslam âlemine başsağlığı diliyoruz” denildi.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir