Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5619 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   30 Ekim 2011 - 19:38

Başımızı sokacak bir evimiz olsun sonra başımıza yıkılsın

Büyüt
Küçült
Başımızı sokacak bir evimiz olsun sonra başımıza
Başımızı sokacak bir evimiz olsun diyen insanımız ev alırken hiç araştırmadan sormadan hatalı, kusurlu ev alıyor.

Başımızı sokacak bir evimiz olsun sonra başımıza yıkılsın

Başımızı sokacak bir evimiz olsun diyen insanımız ev alırken hiç araştırmadan sormadan hatalı, kusurlu ev alıyor. Ülkemiz’de yaşanan bir çok depremden ders almıyan Türk insanı illada ev sahibi olabilmek için her türlü riske girip ucuz diye önüne çıkan evi alıyor.

Görhele Emlak Danışmanı Turhan Sinirlioğlu Büyükşehirlerin dışında, özellikle kırsalda insanların en büyük hayalinin ev sahibi olmak olduğunu, bu hedefe ulaşırkende çok araştırıp, inceleme yapmadıklarını dile getirdi. Sinirlioğlu” Bu güne kadar bize daire almak için gelen müşterilerimizden sadece yüzde on’u dairenin Ruhsatını, İskanının olup olmadığını sormuştur. Vatandaşımız ilk önce dairenin fiyatını, sonra ödemesini soruyor. Bina sağlammı? Yapan firma hangisidir? Binanın yapıldığı yerin zemini nasıldır? diye soran müşteriye ise hiç raslamadım. Halıkımızın eğitimlisi de, eğitim alamıyanı da bu konularda duyarsız. Ülkemiz bu kadar Deprem yaşamışken bu konuda yöneticilerimiz de inşaat firmaları da yeteri kadar ders çıkarmış değil. Ben Giresun’dan örnek vereyim, bu gün yaşanılan konutların yüzde altmış’ının iskanı yok. Yeni yapılan binalarda yeteri kadar denetim yok. Yangın merdivenini kapıları var kendisi yok. Asansörün boşluğu var asansör yok. Bu boşluklar için çoğu binada korkuluk bile yok. Beton kalitesi düşük yada işçilik kötü olduğu için taşıyıcı kolonlarda beton boşluklarından demirler görünüyor. Mevzuatları uygulamada farklılıklar var. Tirebolu’da belediye daire, daire iskan verirken. Görele’de belediye binanın tamamına iskan veriyor. Deniz kenarlarındaki binalarda zemin etüdü hiç yapılmıyor. 50 yıl önce deniz olan yerler suların çekilmesiyle şimdi yerleşim yeri oldu. Buralarda yeni binalar yükseldi, hiç birinde sağlıklı zemin etüdü yaplımamıştır ”dedi.

Ehil olmıyan kişilerin inşaat işi yaptığına değinen Görhele Emlak Danışmanı Turhan Sinirlioğlu:”bir eczane fabrikanın ürettiği ilacı satar, buna rağmen eczane açmak için Eczacı olmak gerekir. Fakat içinde insanların büyük bir zamanının geçtiği koskoca binalar yapmak için hiç ehliyet gerekmiyor. Görele’de en az 10 firma inşaat yapıyor içlerinden sadece birinde işveren ortaklar Mimar ve Mühendis. Ustalar eğitimsiz, işveren eğitimsiz, denetim ise hiç yok. Başbakan bütün çürük binaları yıkacağını söylüyor, uygulama değişmedikçe yeni yapılanda yıkılacaktır. Yeni yapılan binalara mutlaka denetim şart. Bina ruhsat ve iskan işleri belediyelerden alınıp, Şehircilik Bakanlığınca kurulacak bir birim tarafından verilmelidir. Devlet inşaatlarından Bayındırlığın nasıl bir kontrol mekanizması var ise öylede bir sistem kurulmalı inşaat yapım aşamasında sürekli denetlenmelidir. Yoksa biz depremlerde daha çok yıkılan bina manzaraları ve enkazlardan insan kurtarma sahneleri seyrederiz”dedi.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir