Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5228 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   07 Ocak 2014 - 11:40

Basınla Kahvaltı

Büyüt
Küçült
Basınla
Vali Hasan Karahan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bugün Öğretmenevinde basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi

Vali Karahan’ın yurt dışı programı 10 Ocak yerine bugün yapılan kahvaltıya yaklaşık 50 basın mensubu katıldı.

Yarın başlayacak olan yurtdışı programı nedeniyle basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü bugünden kutladığını belirten Vali Karahan,  10 Ocak’ın hem İdareciler, Mülki Amirler Günü hem de Çalışan Gazeteciler Günü olduğunu belirterek iki anlamlı günün arifesinde Giresun basınıyla bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Bugünün 1961’de çıkan 212 Sayılı Kanunla gazetecilerin kendi haklarını belirledikleri gün olduğuna dikkat çeken Vali Karahan, “Bugün sizin gününüz. Gününüzü kutlamak için geldik. Çalışan gazetecilerin çalışma şartları gerek ülkemizde gerekse dünyada oldukça zor. İçinde bulunduğunuz çalışma şartlarının zorluğuna duyarlılık sağlamak amacıyla kutladığımız bugününüz kutlu olsun. Her zaman olduğu gibi bundan sonrada sizlerle sıcak ilişkilerimiz devam edecek.” dedi.

Gazeteciler Derneği Başkanı Bekir Bayram, 2014 yılının tüm çalışan gazeteciler açısından huzurlu ve mutlu geçmesi temennisinde bulunarak, organizasyondan dolayı şahsı ve gazeteciler adına Vali Karahan’a teşekkür etti.

Ardından Vali Karahan, basın mensuplarının dilek ve temennilerini alıp, sorularını cevapladı.





Basının Sorularnı Yanıtladı

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bugün Öğretmenevinde basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelen Vali Hasan Karahan, soruları cevapladı.

 


Yarından itibaren gerçekleştireceği yurtdışı gezisiyle ilgili bir soru üzerine Vali Karahan, gezinin DOKA kapsamında düzenlenen bir gezi olduğunu belirterek, “ Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı DOKA’nın düzenlediği bu gezide bölgemizde eksikliği duyulan kış turizmiyle ilgili benzer coğrafyalarda yapılanları yerinde görmeyi, ilimize uygulanabilirliğini araştırmak ve yatırımcılarla tanışmayı planlıyoruz” dedi.

Teleferikle ilgili bir soru üzerine Vali Karahan, Teleferiğin projesinin hazır olduğunu belirterek “Teleferik yaklaşık 15 trilyonluk bir yatırım. Yap-İşlet-Devret modeliyle gerçekleştirilecek olan teleferikle ilgili asıl merkezi İsviçre’de olan Bursa da bir firmayla görüşmelerimiz devam ediyor. Proje Bursa’daki firmaya gönderildi. Karşılıklı incelemelerin ve görüşmelerin ardından teklif için masaya oturacağız. Ayrıca sponsor arayışlarımızda devam ediyor.” dedi.

Katı Atık Bertaraf Tesissiyle ilgili bir soru üzerine de Vali Karahan, Tesisin %95 oranında tamamlandığını belirterek, ayrıştırma işi için Hollanda’dan bir makine alınacağını söyledi. Vali Karahan, makinanın alımı ve montajından sonra tahminen Mayıs gibi tesisin hizmete gireceği müjdesini verdi.

Kaynak sıkıntısı ve düzenli bir geliri olmamasından dolayı mali sıkıntılar yaşayan Giresunspor’la ilgili olarak ta Vali Karahan, imkanlar ölçüsünde Giresunspor’a desteklerinin devam edeceğini söyledi.


Projelerini Açıkladı

Teleferik projesini hayata geçirmek için yatırımcı ve sponsor arayışının devam ettiğini belirten Vali Karahan, “Yarım kalan başlamış olan projelerden bir tanesi teleferik  projesi onu devam ettiriyoruz. Kulakkaya ve Kümbeti kış turizmine açmayı düşünüyoruz. Kayak projesiyle ilgili Kümbet ya da Kulakkaya da bir kış turizmiyle ilgili bir alt yapı araştırıyoruz. Giresun’un büyük projeleri var. Sayın Başbakanımız son ziyaretinde dile getirilen Şebinkarahisar yolu projesi önemli projelerdendir.  Onun takibini yapıyoruz, başlaması için gayret gösteriyoruz. ilimizde yıl içinde 350 yataklı Eğitim Araştırma Hastanesi yapımı projesini hayata geçireceğiz. Projenin takibindeyiz. Giresun’da. İlimizin sosyal ve ekonomik hayatını renklendirecek  büyük alışveriş merkezi  yok. Bun konuda uygun bir yer bulunursa elimizi çabuk tutarak uygun bir büyüklükte Trabzon’la Samsun arasında böyle ciddi bir  alışveriş merkezine ihtiyacını hayata geçirmek istiyoruz.  Bölgemizde yine turizme katkı sağlayacak bir eğlence-konaklama merkezi eksikliği var. Yol üzerine kurulu Karadeniz’e hitap edecek bir merkez. Sahil yolu üzerinden binlerce araç gelip geçiyor. Bu merkezlerde 1 saat dursa araçlar ilimize çok büyük bir gelir getirebilir. Bununla ilgili de yatırımcılarla da temaslarımız sürüyor. Bunun da takibindeyiz. Yine fındığın başkenti olan ilimizde fındığın satışı ve pazarlanmasıyla ilgili aynı Çorum’un leblebisi gibi otobüslerin durup konaklayacağı güzergahlarda toplu satış merkezi gibi bir yer düşüncemiz var. Şu anda aklımıza gelen Giresun için düşündüğümüz önemli projeler bunlar. “ şeklinde konuştu.


Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir