Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7423 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   03 Temmuz 2013 - 10:48

Başkan Av.Sabri Öztürk Belgeli Konuştu

Büyüt
Küçült
Başkan Av.Sabri Öztürk Belgeli
AK PARTİ GİRESUN İL BAŞKANIMIZ AV. SABRİ ÖZTÜRK’ÜN BASIN TOPLANTISINDA BAŞKAN AKSU’YA YÜKLENDİ

Başkan Av.Sabri Öztürk Belgeli Konuştu

AK PARTİ GİRESUN İL BAŞKANIMIZ AV. SABRİ ÖZTÜRK’ÜN BASIN TOPLANTISINDA BAŞKAN AKSU’YA YÜKLENDİ

 Adalet ve Kalkınma Partisi Giresun İl Başkanı  Avukat Sabri Öztürk, partisinin İl Başkanlığı Binası Konferans Salonu’nda düzenlediği basın toplantısında, Gezi Parkı olayları, Gazi Caddesi’nde yapılan çalışmalar, Belediyenin Balık Pazarı Projesi, şehir içi trafiğinde yaşanan sıkıntılar, çöp sorunu ve şehirde giderek artan çarpık yapılaşma konularında açıklamalar yaptı.

Belediyenin imarda inanılmaz bir çarpıklaşmaya neden olduğunu söyleyen Ak Parti İl Başkanı Sabri Öztürk, isim vererek insanları deşifre etmek istemediğini fakat verilen kat izinlerinin Giresun’a yakışmadığını, şehrin geleceğinin karartıldığını söyledi. Giresun ticaretinin kalbi olan Gazi Caddesi’nin tamamının aynı anda kapatılmasını iş bilmezlik olarak niteleyen Öztürk, sorunun caddenin bölüm bölüm kapatılmasıyla hallolabileceğini belirterek esnafın her açıdan mağdur olduğunu söyledi.

Balık Pazarı projesine karşı olmadıklarını fakat yerine karşı olduklarını belirten Öztürk, şehrin girişine böyle bir proje yapılmaması gerektiğini belirtti. Hatadan vazgeçilmesi gerektiğini söyleyen Öztürk, milletin parasının buraya harcanmasını istemediklerini belirtti. Gezi Parkı eylemlerinin arkasında 3. Havaalanı gibi bölgede dengeleri değiştirecek önemli projeler ve mali açıdan ülkenin borçlardan kurtulması olduğunu ifade eden Ak Parti İl Başkanı Öztürk eylemlere destek veren muhalefeti eleştirdi.

Ak Parti İl Başkanı Avukat Sabri Öztürk, haftalık durum değerlendirme toplantısı yaptı. Saat 11.00’de Ak Parti İl Başkanlığı’nda yapılan toplantıda Öztürk, Gezi Parkı olaylarını ve Giresun’daki son gelişmeleri değerlendirdi.

GEZİ PARKI OLAYLARI

Basın toplantısının ilk bölümünü Türkiye’yi saran Gezi Parkı olaylarına ayıran il başkanımız Öztürk, “Gezi Park’taki olayların başlangıcını iyi algılamak lazım…

Önce Mayıs ayında Türkiye’nin IMF’ye borcu silinmiş, dünyanın en büyük havalimanından birinin ihalesi yapılmıştı. Yine 3. Boğaz Köprüsü’nün ihalesi yapılmış, kanal İstanbul’un çalışmaları sürüyordu. Türkiye’nin kredi notu artmış, faizler düşmüş ve Nükleer Santral yapımı çalışmaları devam etmekteydi. Türkiye’nin bu önlenemez yükselişine karşı başlangıçta belki bir çevreci eylemdi ama sonrasında kamuya zarar veren, birçok insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olan, Türkiye ekonomisine önemli zararlar veren bir eylem halini aldı. Ne yazık ki 1950’den bu yana iktidar olamamış Ana Muhalefet Partisi, bu eylemlere destek verdi ve olayların daha da artmasında yer aldı.

Giresun’un Şehri Emin’i ve CHP İl Başkanı da hem Giresun’da hem de Giresun’dan kaldırdıkları otobüslerle Taksim’de eylemlere destek oldular. Biz sağduyulu herkese saygı duyuyoruz. Ancak Sayın Başbakanımıza hakaret edenlerle kol kola gezenleri ise halkımızın vicdanına bırakıyoruz. Hakaret edenler hakkında zaten yasal süreç başlatıldı ve bu süreç devam ediyor. Bu konuda yargıya olan güvenimiz sonsuzdur.” dedi.

GAZİ CADDESİ

Konuşmasının ikinci bölümünü Giresun’da yaşanan gelişmelere ayıran il başkanımız Öztürk, ilk olarak Gazi Caddesi’nde yapılan çalışmaları değerlendirdi. “Şu sıralar Gazi Caddesi’nde yapılan çalışmaların zamanına ve düzenlemelerine daha fazla dikkat edilebilirdi.

Gurbetçilerin geldiği, okulların tatil olduğu bir dönemde Gazi Caddesi esnafının mağdur edilmesi iş bilmezlik göstergesidir. Giresun ticaretinin kalbi olan bir caddenin tamamının aynı anda kapatılmasıyla Belediyenin iş bilmezliği ortaya çıkmıştır. Bu sorun cadde bölüm bölüm kapatılarak rahatlıkla aşılabilirdi. Çalışmaların ne zaman biteceği halen belirsizliğini koruyor. Esnaf her açıdan mağdur durumdadır. Ben şahsen hukuki açıdan esnaflarımızın kayıplarını idari eksikliğe bağlayarak tazminat davası bile açabileceklerini ve kazanabileceklerini düşünüyorum.” diye konuştu.

BALIK PAZARI PROJESİ

Giresun Belediyesi’nin Balık Pazarı Projesi’nin yerini eleştiren Öztürk, bu konuda; “Ne oldu da Kent Meydanı olacak yer bir anda Balık Pazarı oluyor. Kendi Genel Başkanları geldiğinde şehir içi girişini sağlayan bu bölgenin Kent Meydanı olacağını açıkladılar. Bu ne yaman çelişkidir. Bunun açıklanmasını istiyoruz. Ak Parti olarak Balık Pazarına ‘evet’, ama yerine ‘hayır’ diyoruz. Belediye Meclisi’nde bununla ilgili alınan karara çekimser kaldık. Bu büyük bir hatadır. Şehre bir değil birkaç yere balık pazarı yapılsın. Ama buraya değil. Burası şehrin girişidir. İnşallah bu hatadan, milletin parası buraya dökülmeden dönülür.” İfadelerini kullandı.

TRAFİK SORUNU

Giresun şehir içi trafiğinde yaşanan sorunu da gündemine alan il başkanımız Öztürk, “Giresun’da son dönemde çok ciddi bir trafik sorunu oluşmuştur. Bu trafik sorununa çözüm bulma imkanı varken Belediyenin icraatları ile bu imkanda ortadan kaldırılmaktadır. Ak Parti sayesinde insanların araç alma imkânları arttı. Bunu verilere bakarak ta görmek mümkündür. Ancak insanlarımızın aldıkları araçlarla şehir içi trafiğinde adeta işkence çekmektedirler. Ve buna rağmen CHP yönetiminde şehir içi trafiğini çözmeye yönelik en ufak bir adım yoktur.” Şeklinde konuştu. PROJELER “Giresun Belediyesi insanların gözünü boyayıcı projeler üretmektedir. Bu anlamda yaptıkları çalışmalarda gerçekten çok başarılılar! Bunu bizde takdir ediyoruz! Ama gerçekte belediyede insan hayatına yönelik değil insanların gözlerini boyayıcı çalışmalar yapılmıştır. Belediye çok ciddi borçlandırılmıştır. Darboğaza girilmiştir. Bundan sonra göreve gelecek kişilerin Allah yardımcıları olsun. Belediye ayrıca elindeki taşınmazları satmıştır. En son ‘Buraya Kültür Sanat Merkezi yapacağız’ dedikleri yeri de sattılar. Çalışmadan belirli kişilerin belediyede istihdam edilmesi kamuoyu vicdanını rahatsız ediyor. Çalışana sözümüz yok. Hak edene hakkının verilmesi kadar doğal bir şey olamaz ama bazı kişilerin haksız kazanç elde etmelerine izin verilmemelidir.” ifadelerine yer verdi.

AKSU FESTİVALİ

Toplantının son bölümünde Giresun’un çöp sorununa dikkat çeken il Başkanımız, konuşmasını şöyle tamamladı: “Bu şehirde Uluslar Arası Aksu Festivali’nde inanılmaz görüntüler yaşanmıştır. CHP Genel Başkanı’nın da katıldığı festivalde, Giresun’un çöpler arasında çekilmiş fotoğrafı ‘Kente karşı işlenen suçlar’ isimli fotoğraf yarışmasında birinci seçilmiştir. Bu Giresun’un içler acısı halinin en son tablosudur.

ÇARPIK YAPILAŞMA

Ayrıca yine Belediyenin imarda inanılmaz bir çarpıklaşmaya neden olduğu görülmektedir. Buradan isim vererek insanları deşifre etmek istemiyorum ama verilen kat izinlerinin Giresun’a yakışmadığını hepimiz görüyoruz. Giresun’un geleceği karartılıyor. Biz Giresun’un geleceği için çarpık yapılaşmaya da ‘HAYIR’ diyoruz….




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir