Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6312 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   29 Aralık 2011 - 18:54

Başkan Çağrıcı engellilere yönelik çalışmaları anlattı

Büyüt
Küçült
Başkan Çağrıcı engellilere yönelik çalışmaları
Başkan Çağırıcı, Kocaeli’de düzenlenen Yerelden Genele I. Engelsiz Hizmet Sempozyumu'na katılarak belediye olarak engellilere yönelik çalışmalarını anlattı.

Başkan Çağrıcı engellilere yönelik çalışmaları anlattı

Başkan Çağırıcı, Kocaeli’de düzenlenen Yerelden Genele I. Engelsiz Hizmet Sempozyumu’na katılarak belediye olarak engellilere yönelik çalışmalarını anlattı.

Kocaeli’de Yerelden Genele I. Engelsiz Hizmet Sempozyumu düzenlendi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Çayırova Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği Sempozyum’a Bağcılar Belediyesi de stant açarak katıldı. Üç gün devam eden sempozyumun son gününde Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı engellilerle ilgili yaptıkları çalışmaları içeren bir sunum yaptı. Engellilere yönelik önemli çalışmalar yaptıklarını anlatan Çağırıcı, bu çalışmaların yıllar önce kurulan “Engelliler Masası” ile başladığını söyledi. İlçe genelinde yapılan ayrıntılı bir çalışma ile engelli sayısının ve engel durumlarının tespit edildiğini belirten Çağırıcı, 9 yıl önce Engelliler Rehabilitasyon Merkezi’nin hizmete açıldığını söyledi. Engellilerin sosyal hayata katılımına ilişkin de önemli sosyal ve kültürel çalışmalar gerçekleştirdiklerini dile getiren Çağırıcı, “Son olarak Engelliler Sarayımızda Engelliler Akademimizi açtık. Buradan yaklaşık 500 engellimiz yararlanıyor. Merkezimizde engellilerimize halı dokuma, müzik, resim, kuaförlük, mantar üretimi gibi 15 farklı branşta meslek edindirme eğitimleri veriyoruz” dedi.

Yaptıkları çalışmalarla Bağcılar’da evine mahkum engelli kalmadığını anlatan Çağırıcı, engellilerin meslek edinmelerine yönelik kursların kapsamını genişleteceklerini söyledi.

Engellilere yönelik yapılan çalışmaların en somut örneğinin özellikle sportif başarılarda kendisini gösterdiğini belirten Çağırıcı, “Bağcılar Belediyesi Engelliler Spor Kulübü’nü kurduk ve sporcularımız katılmış oldukları  pek çok ulusal ve uluslararası etkinlikte önemli dereceler elde etti. Bir sporcumuz, 2012’de Londra’da yapılacak Paralimpik Olimpiyatları’na katılma hakkını elde etti” dedi.

BAKAN ŞAHİN BAĞCILAR STANDINI GEZDİ

Sempozyumun son gününe katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin Bağcılar Belediyesi standını ziyaret etti. Şahin, 2012 Londra Paralimpik Olimpiyatları’na katılma hakkını elde eden Hamide Kurt’u da tebrik ederek sporcudan Londra’dan iyi bir derece ile dönme sözü aldı.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir