Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8465 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   01 Mayıs 2012 - 18:51

Başkan Cirav'dan Attar' a Destek

Büyüt
Küçült
Başkan Ciravdan Attar a
AK Parti Gurup Başkan Vekili Nurettin Canikli'nin Giresun Üniversitesi Rektörü Aygün Attar'a yönelik açıklamaları, Giresun'da olduğu kadar Trabzon'un da gündeminde yer buldu.

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. AYGÜN ATTAR'A

TRABZON TİCARET BORSASI BAŞKANI CİRAV’DAN DESTEK GELDİ:

 

 ''ATTAR SEÇİLDİ, CUMHURBAŞKANI ATADI. KADROSUNU KURAR''

AK Parti Gurup Başkan Vekili Nurettin Canikli'nin Giresun Üniversitesi Rektörü Aygün Attar'a yönelik açıklamaları, Giresun'da olduğu kadar Trabzon'un da gündeminde yer buldu. 

 

Trabzon basını bu yöndeki haberlere geniş yer verirken, Trabzon Ticaret Odası Meclis Başkanı Mehmet Cirav da tartışmaya yaptığı açıklamayla katıldı.  Attar’a sahip çıkan Cirav, “Seçilerek atananlar ekiplerini istedikleri gibi kurma hakkına sahiptirler” değerlendirmesini yaptı.

Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Meclis Başkanı Mehmet Cirav,  “Sayın Attar, öğretim üyeleri tarafından seçilmiş, Cumhurbaşkanı tarafından atanmıştır. Bu nedenle bilim yuvası olan üniversitelerde seçilerek atananlar çalışma arkadaşlarını seçme, ekiplerini istedikleri gibi kurma hakkına sahiptirler” dedi.


“GİRESUN ÜNİVERSİTESİ’NE ZARAR VERİR”


Prof. Dr. Attar’ın geçtiğimiz hafta televizyon kanallarından birinde sözde Ermeni soykırımı ile ilgili olarak  yaptığı açıklamalar ve ortaya koyduğu gerçekleri izlediğini vurgulayan Mehmet Cirav, “Konuyu belgelere dayalı olarak bu denli gerçekçi anlatması ve Türkiye’nin sorunun çözümü için  izlemesi gereken politikalar konusundaki yaklaşımları takdire değerdir. Kendisine bu konuda tebrik ve teşekkür ettim” diyerek şöyle devam etti: “Ancak, son günlerde Sayın Attar, çalışma ekibini kurma noktasındaki tercihi nedeniyle bazı çevrelerden tepkiler almaktadır. Bu doğru değildir. Üniversitelerde rektörler göreve geldiklerinde çalışma arkadaşlarını ekip anlayışı içinde yeniden oluşturabilirler. Böyle bir doğru tercihi yaptı diye, Sayın Aygün Attar’ı  başka hesaplar için eleştirmek yanlıştır. Hele hele Giresun’un üniversiteleşme yolundaki çalışmalarının herkesim ve herkes tarafından desteklenmesi gerektiği bir süreçte böyle davranışlar Giresun Üniversitesi’ne zarar verir. Böyle bir zararı vermeye de kimsenin hakkı yoktur.”.





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir