Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5025 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   02 Kasım 2013 - 10:40

Başkan Görmez’den Sarayburnu’nda Hutbe

Büyüt
Küçült
Başkan Görmez’den Sarayburnu’nda
Diyanet İşleri Başkanı Sayın Prof. Dr. Mehmet Görmez bugün Bulancak Sarayburnu Camiinde hutbe okuyarak Cuma Namazını kıldırdı.

Başkan Görmez hutbede mescitlerin imarı ve Hicri yılın 1435.yıldönümüne değindi.

Namaz bitiminde camiyi ve çevresini de gezen Başkan Görmez, Dernek Başkanı Yusuf Ziya  Sipahi’den ayrıntılı bilgi alarak cami yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.






Üniversite Camiinde İnceleme


Bir dizi ziyaret, açılış ve toplantılara katılmak üzere ilimize gelen Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Üniversite Cami inşaatında incelemelerde bulundu.

Cami Yaptırma Derneği Başkanı Hamdi Eren, Proje Sorumlusu Hakan Bahat ve diğer yetkililerden  bilgi alan Başkan Görmez,2200 kişilik cami inşaatın durmaması için ödeneğin arttırılması yönünde bürokratlarına talimat verdi.

İncelemede Vali Yardımcısı Barış Demirtaş, Rektör Vekili Prof. Dr. Mahir Kadakal, İl Müftüsü Muhittin Oral, Cami Yaptırma Derneği yetkilileri ile teknik elemanlar hazır bulundu.



Kız Kur’an Kursu Açılışı Yapıldı

Bulancak ilçesinde yapımı tamamlanan Hira Nur Kız Kur’an Kursunun resmi açılışı bugün Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez tarafından yapıldı.


Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende sırasıyla  Hayır Yapma ve Yaşatma Derneği yetkilisi, İlçe Müftüsü, İlçe Belediye Başkanı ve İlçe Kaymakamı birer konuşma yaptı.

Açılışta bulunmaktan duyduğu memnuniyeti belirten Başkan Görmez de Kur’an Kursu yapımında emeği geçenlere teşekkür etti. “Hayırda yarışanlarla birlikteyiz” diyen Başkan Görmez, kitabımız Kur’an-ı Kerim’in manasına değer verilmesi tavsiyesinde bulundu.

“Yaratanla ilişkilerimizde kendimizi sorgulamalıyız” tavsiyesinde bulunan Başkan Görmez “ Ailemizle ilişkilerimizi gözden geçirmeli, iyi bir anne, iyi bir baba, iyi bir dost, iyi bir arkadaş, iyi bir komşu olma konusunda kendimizi sorgulamalıyız.”dedi  Kur’an-ı Kerim bütün alemlere rahmet olarak indirildiğini dile getiren Başkan Görmez “Kur’an da ilk emir “Seni yaratan Rabbinin adını anarak oku” olduğunu unutmadan evlerimizden Kur’a-ı eksik etmeyelim. Günün belli saatlerinde okuyarak evlerimizi ve çocuklarımızı Kur ’ansız bırakmayalım. Çocuklarımızı Kur’an ile büyütelim. Evlerimizi mektebe dönüştürelim.”dedi.

İlimde kız-erke ayrımının olmadığına da değinen Başkan Görmez, kız çocuklarımızın en iyi şekilde yetiştirilmesini sözlerine ekledi.

Konuşmanın ardından Başkan Görmez’e Bulancak Belediye Başkanı Av. Kadir Aydın tarafından plaket ve engelliler tarafından yapılan bir cami maketi takdim edildi.

Nuri Genç Hoca’nın duasının ardından açılış  kurdelesi  kesildi. Başkan Görmez ve beraberindekiler kursu gezerek öğrencilerle sohbet ettiler.

 Açılışa Vali Yardımcısı Barış Demirtaş, Bulancak Kaymakamı Taryfur Elbasar, İl Müftüsü Muhittin Oral, Ordu Müftüsü Mustafa Kolukısa, ilçe müftüleri, diyanet yetkilileri ve çok sayıda vatandaş katıldı

       




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir