Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5729 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   03 Ekim 2011 - 18:59

Başkan Kadir Aydın' ın 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' Mesajı

Büyüt
Küçült
Başkan Kadir Aydın ın Camiler ve Din Görevlileri Haftası
1 - 7 Ekim tarihleri arasında kutlanacak olan 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' münasebetiyle Belediye Başkanı Av. Kadir AYDIN bir mesaj yayınladı. Başkan mesajında;

 1–7 Ekim tarihleri arasında kutlanacak olan 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' münasebetiyle Belediye Başkanı Av. Kadir AYDIN bir mesaj yayınladı. Başkan mesajında; 

      “Camiler, Allah’ın adının anıldığı, Müslümanların ibadetlerini ifa ettikleri, müstesna ve saygın mekânlardır. Günde 5 defa farklı insanların bir araya gelmesini, Allah’a yönelmesini sağlayan bu güzel mekânlar, aynı zamanda ‘Allah’ın evi’ olarak bilinmektedir.  

     Bizim medeniyetimizde camiler, dinî ve millî değerlerimizin, edep ve ahlakımızın hem öğretildiği hem de en zarif bir şekilde örneklerinin sergilendiği birer eğitim merkezidir. Bu eğitim merkezlerinin öğreticileri, hocaları ise buralarda görev yapan zarafet öğretmenleridir. 

      Din görevlilerimiz, insanları iyiye ve güzele yönlendiren yegâne kişilerdir. Yüce kitabımız Kuran-ı Kerim ve Peygamber Efendimiz’in topluma daha iyi ve gerçek anlatımı din görevlilerimizin yapmış olduğu araştırmalarla gerçekleşiyor. İslam dininin en büyük özelliklerinden biri de, başka inanç ve görüşlere karşı sergilediği hoşgörüdür.      Tarihimiz de bunun örnekleriyle doludur. Ulaşılan değişik coğrafyalarda diğer dinlerin mabetlerine zarar vermeden cami ve külliyeler inşa edilmiştir. Kendi camilerimize yaptığımız bakım ve onarımın aynısını diğer mabetlere de yapılmıştır. Bu hoşgörü ortamının en büyük mimarları tarihten buyana din görevlilerimiz olmuştur. Bizlere düşen görev ise bu güzel mirası daha da yüceltmektir. 

      Bu vesile ile,  Allah minarelerimizi ezansız, camilerimizi cemaatsiz, din eğitimi yapan okullarımızı öğrencisiz, gönderlerimizi bayraksız bırakmasın diyor, din görevlilerin, “Camiler ve Din Görevlileri Haftası”nı en içten dileklerimle kutluyor, yaptıkları özverili çalışmalardan ötürü tebrik ediyorum” dedi.  
 

 
 

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir