Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5071 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   10 Mayıs 2013 - 10:42

Başkandan Aydın' dan Basın Toplantısı

Büyüt
Küçült
Başkandan Aydın dan  Basın
Belediye Başkanı Av. Kadir Aydın, 09.05.2013 Perşembe günü, bu yıl 14.'sü düzenlenecek "Mürsel Gülmez Tiyatro Günleri" dolayısıyla kahvaltılı basın toplantısı düzenledi.

    Başkan AYDIN, Giresun ve Bulancak da bulunan yerel basının yanı sıra, ulusal haber ajansları temsilcilerinin de bulunduğu basın toplantısı düzenleyerek “14. Mürsel Gülmez Tiyatro Günleri” ve “Hacı Hafız Mustafa Zeki Kurdoğlu”nun 10. yıl anma günü etkinlikleri kapsamında basına bilgiler verdi.

              Tiyatro günlerinin kocaman bir çınar haline geldiğini belirten Başkan Aydın konuşmasında; “Bulancak’ta tiyatroya gönül ve emek vermiş olan Mürsel Gülmez yaklaşık 20 yıldır Bulancak’ta düzenli olarak tiyatronun sahne almasının alt yapısını oluşturmuş, bu etkinliğin fidanlarını dikmiş, gövdesinin oluşmasına katkıda bulunmuş bir arkadaşımızdır. Yine yaptığı bu güzel iş gibi 1999 Marmara depreminde, güzel bir işin peşinde iken hayata veda etmiştir. Kendisine ve onunla birlikte o kazada hayatını kaybeden diğer kardeşlerimize Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına da başsağlığı diliyoruz.

              Bu yıl 14.’sünü düzenleyeceğimiz “Mürsel Gülmez Tiyatro Günleri” daha önce sadece tiyatro günleri olarak düzenlenen ve bir ara Bulancak Kültür Sanat Festivali ile organize ettiğimiz Tiyatro günlerini saza söze boğmamak için sadece Tiyatro günleri olarak devam ediyoruz. Bulancak tiyatrosunda maaşlı çalışan hiçbir kimse yoktur. Tüm çalışan arkadaşlarımız gönüllülük esasına dayalı olarak çalışmaktadır. Yine tiyatronun bir çınar haline gelmesinde ya da bu çınarın korunmasında ve gelişmesinde, bir anıt ağacı halini almasında yine ilçemizin yetiştirdiği Ankara devlet Tiyatrosu sanatçımız Şahin Ergüney’i ve isimlerini sayamayacağımız yerelde de bu fidanı sulayan ve büyüten tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum

                           İlçemizde 13-19 Mayıs 2013 tarihleri arasında dolu dolu bir etkinlik geçireceğiz. Bizler geleneksel hale gelen bu günün hazzını yaşıyoruz. Bu organizasyonumuz adı uluslararası bir organizasyon olmadığı halde çevre ülkelerimizden de olsa çok ciddi tiyatro guruplarının iştirak ederek bizleri ciddiye aldıkları ve ilçemizi önemsedikleri bir organizasyondur. Bize düşen; ilçemizde yaşayan insanlara sanatın tadını tattırmak ve bu şehrin ruhunu oluşturmaktır. Bizde bu şehrin ruhunun oluşmasında katkıda bulunan bütün tiyatrocu kardeşlerimize, sanatseverlerimize ve bu konuda bizlere destek olan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Emekleri Bulancak halkı tarafından hiçbir zaman unutulmayacaktır. Ayrıca görevimiz her güzel adımı takip etmek ve destek olmak olduğu gibi Bulancak Belediyesi olarak ta bu konuda üzerimize düşen sorumluluğu yerine getiriyoruz ve atılan bu adımı yüreğimizin sonuna kadar alkışlıyoruz” dedi.

              Daha sonra Belediyemizce ilki düzenlenecek olan Milli Mücadele Kahramanlarımızdan Hacı Hafız Mustafa Zeki Kurdoğlu’nu anma programına da değinen Başkan Aydın; “Daha önceki etkinlikler bundan önce aile efradınca mezarı başında yapılıyordu. Bu sene ilk defa belediyemiz önderliğinde saat 14.00'de Küçüklü Köyündeki mezarı başında dua yapılacak daha sonra da saat 17.00’da Kurdoğlu Hacı Hafız meydanında büst açılışı ve anma töreni yapılacaktır. Bu ülkenin bağımsız ve özgür olmasında büyük emekleri olan insanları milletimiz adına saygı ve şükranla anıyor ve etkinliklerimize tüm halkımızı davet ediyoruz” dedi.

              Kahvaltılı Basın Toplantısı Bulancak Sanat Tiyatrosunda görev yapan emekli öğretmen, tiyatro oyuncusu ve tiyatro idarecilerinden Osman Akdemir’in programla ilgili teknik bilgi sunmasıyla sona erdi.

              13 Mayıs 2013 tarihinde başlayacak olana “14. Mürsel Gülmez Tiyatro Günleri” 19 Mayıs 2013 tarihinde son bulacaktır. Ayrıca 14 Mayıs Salı günü saat 13.30’da cezaevi kavşağından başlayarak meydanda son bulacak olan festival yürüyüşü yapılacaktır.

     
 




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir