Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6881 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   20 Mayıs 2011 - 10:42

Bayramı Coşkuyla Kutladık

Büyüt
Küçült
Bayramı  Coşkuyla
19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramının 92. yılı coşku ile kutlandı.

Bayramı  Coşkuyla Kutladık 

      19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramının 92. yılı coşku ile kutlandı. Kutlama Töreni Atatürk Stadı'nda yapıldı. Tören öncesi saat 09.00’da, Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı’na çelenkler sunuldu.          

Atatürk Stadı’nda Vali Dursun Ali Şahin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Erhan Güder ve Belediye Başkanı Kerim Aksu, öğrenci ve vatandaşların bayramını kutladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Albayrak, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.  

      Albayrak, “19 Mayıs Güven, Sevinç, Hareket günüdür. 19 Mayıs Yeni Türkiye’nin ve Atatürk’ün doğum günüdür. 19 Mayıs Ulusal Egemenliğin başlangıç günüdür.Bu mutlu günün 92. yıldönümünde, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve  Gençlik ve Spor Bayramını bütün yurdumuzda ve Giresun’umuzda  her zaman olduğu gibi yine büyük bir heyecan, gurur ve coşkuyla kutluyoruz.” dedi.             

 “Türk Ulusu’nun tarihsel yazgısı da 19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal’in Samsun’a çıktığı günle değişmiştir.” diyerek sözlerine devam eden Albayrak konuşmasını şöyle sürdürdü.  

      “O, özgür ve bağımsız bir ülke yaratmakla kalmamış, “Yurtta ve dünyada barış” diyerek, savaştığı ülkelerle barış içinde bir arada  yaşamak, teknolojide, ekonomide ve uygarlıkta o ülkelerin ulaştığı konuma gelmek için yaşamı boyunca savaşmıştır.  

      Büyük birlik ve beraberlik ruhuyla coşku seli içinde kutlanan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı aynı zamanda Ülkedeki tüm okulların, kurum ve kuruluşların, sivil toplum örgütlerinin, Üniversitelerin, Askeri okul ve birliklerin ulusla bütünleşerek görülmeye değer bir kaynaşma içinde gerçekleştirdiği en büyük bayram kutlamasıdır. Yurdun her köşesinde, her kurum ve kuruluşta ve yurt dışı temsilciliklerimizde her yıl büyük bir coşkuyla kutlanan Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı gelecekte de aynı coşku ve sevgi seli içinde kutlanmaya devam edecektir.”             

Konuşmasında gençlere de seslenen Albayrak sözlerini şöyle tamamladı.             

 “ Atatürk “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur” sözü ile başarılı olabilmenin bir koşulunun da sağlıklı olmak olduğunu, sağlıklı olabilmek içinde spor yapmak gerektiğini vurgulamıştır. İyi bir sporcu sağlam bedenli, becerikli ve başarılı bir insandır. İçki, Sigara, Kumar gibi alışkanlıkları yoktur. Spor kötü alışkanlıkların edinilmesine fırsat vermez. 

      Gençlerimizin de Atatürk’ün kendilerine armağan ettiği bugünün coşkusunu sonsuza dek yaşatacağına olan inancımızı belirtir, umut yüklü  daha nice 19 Mayıs’ların başarıya koşan gençlerimize ışık tutmasını dileriz.”             

Gençlik adına konuşma, , Atatürk’ün Gençliğe Hitabı, Gençliğin Ata’ya Cevabı ve günün anlam ve önemi ile ilgili şiirler Giresun Lisesi ve Ticaret Lisesi öğrencileri tarafından okundu.              

 Şiir ve konuşmaların ardından, ödül törenine geçildi.Liseler arası satranç yarışmasında ve “Gençliğin Geleceğe Bakışı” konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödülleri Vali Dursun Ali Şahin tarafından verildi.              

 Ödüllerin verilmesinin ardından, tüm öğrenci grupları ve spor kulüplerinin katıldığı geçit töreni yapıldı. Öğrencilerin hazırladığı  çeşitli gösteriler ve halk oyunları beğeni ile izlendi.             

Tören, öğrenciler tarafından Türk Bayrağı ve Atatürk Posteri açılmasıyla sona erdi.             

Bayram kutlamalarını,  Garnizon Komutanı Tuğgeneral Erhan Güder, Belediye Başkanı Kerim Aksu, Cumhuriyet Başsavcısı Gürmen İlhanoğlu, Adalet Komisyonu Başkanı Hakim Serkan Çağlayan, Giresun Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr. Yılmaz Can, Vali Yardımcıları Osman  Demir, Cengizhan Aksoy, Ahmet Yılmaz, Günay Öztürk,   Kamu Kurum ve Kuruluş yetkilileri, Bazı siyasi parti başkan ve temsilcileri ,Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri ile okul idarecileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş izledi.

 

 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir