Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4694 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   29 Temmuz 2013 - 14:53

Bayramlıklar alınıyor, yetim yürekler sevinçle çarpıyor

Büyüt
Küçült
Bayramlıklar alınıyor, yetim yürekler sevinçle
Giresun Federasyonu Ramazan ayındaki hayır programını yetim çocukları bayramda sevindirecek çalışmalarla sürdürüyor.

Bayramlıklar alınıyor, yetim yürekler sevinçle çarpıyor

Giresun Federasyonu Ramazan ayındaki hayır programını  yetim çocukları bayramda sevindirecek çalışmalarla sürdürüyor.

Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan, Mübarek Ramazan ayındaki çalışmalarını son hızla sürdürdüklerini söyledi. Turan yaptığı açıklamada, Giresun Federasyonu olarak, Giresunlu yetim ve yoksul çocukların Ramazan Bayramı’nda sevindirilmesi için yaptıkları çalışmalara bu yıl Giresun Deniz Yıldızı Derneği ile koordinasyon içinde devam ettiklerini bildirdi.

Turan, Giresunlu yetim ve yoksul çocuklara yapılan yardımın her geçen yıl büyüyerek devam ettiğini ifade ederek, geçtiğimiz yıllarda resmi kurumlarla sürdürülen yetim yardımının formatını bu yıl bir parça değiştirdiklerini söyledi.

“Giresunlu yetimlere yaptığımız yardımın miktar ve kapsamı her geçen yıl büyüyor.” diyen Turan şu açıklamalarda bulundu:

“Daha önceki Ramazanlarda 200 yetim ve yoksul çocukla başlayan Ramazan Bayramı’nda yetim ve yoksul çocukları giyindirme projemizde geçen yıl 220 çocuğumuza ulaştık. Bu yıl da Ramazan ayının ortalarında olmamıza rağmen şu anda 300 çocuğun bayramlık kıyafetleri için yardım topladık. Bu rakam Bayrama kadar daha da artacaktır. Geçtiğimiz yıllarda parasal yardım sözkonusu iken, bu yıl çocuklar Giresun’daki mağazalardan kendi istedikleri kıyafetleri seçecekler. Seçtikleri kıyafetler 3 Ağustos (Kadir Gecesi) günü Sayın Valimizin de katılacağı bir törenle içinde çocuklara teslim edilecek.”

“Deniz Yıldızı Derneği’ne yürekten teşekkür ediyorum”

Yardım projesinin finansının en başta Giresun Federasyonu yönetim, üye ve gönül dostları tarafından karşılandığını ifade eden Başkan Hasan Turan, “Projemizin organizasyon kısmında ise gülen yüzler için çalışan Deniz Yıldızı Derneğimiz var. Özellikle Başkan Emine Acar’a, Başkan Yardımcısı Ferhat Deniz’e ve emeği geçen bütün Deniz Yıldızı görevlilerine yürekten teşekkür ediyorum. Çünkü, İstanbul’da bulunan Giresun Federasyonu için lojistik destek çok önemli. Deniz Yıldızı Derneği görevlileri yetim ve ihtiyaç içindeki çocuklarımıza ulaştı, onlarla irtibata geçti, onları mağazalarımıza götürerek istedikleri kıyafetleri seçmelerine yardımcı oldu. Kadir Gecesi günü de kendilerinin değerli yardımlarıyla giysilerini çocuklarımıza takdim edeceğiz. Bu çok güzel bir işbirliği oldu. Kendilerine minnettarım.” diye konuştu.

“Ramazan paylaşma ve empati zamanı”

Turan, Ramazanın paylaşma duygularını kuvvetlendiren kutsal bir zaman dilimi olduğunu hatırlatarak sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu kutsal zamanı iyi değerlendirmek amacıyla, bu tür hayır işlerimizi yoğun olarak Ramazanda gerçekleştiriyoruz. Yılın diğer aylarında ise hayır çalışmalarımızı sürdürürken, daha çok sosyal, kültürel ve sportif organizasyonlarımıza ağırlık veriyoruz. Bu açıdan Ramazanı bizleri olgunlaştıran, manevi değerlerimizin önemini daha da derinden hissettiğimiz bir enstitü gibi görüyoruz. Paylaşma ve empati kavramlarını yakinen idrak edebileceğimiz bu manevi iklimde paylaşmanın yüce timsallerine de şahitlik ediyoruz. Bu vesileyle bütün hemşerilerimin ve tüm Türkiye halkının ve İslam aleminin Ramazan-ı Şerif’ini tekraren kutluyorum. İnşallah bu Mübarek aydan temizlenmiş olarak çıkmış olmayı Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum. Allah, hayır sahibi kardeşlerimin hayırlarını kabul ve daim eylesin.”

“Giresunlu dünyaya kucaklıyor”

Ramazan ayında hayır çalışmalarına sadece Giresun’da değil, İstanbul ve yurtdışında da devam ettiklerini belirten Turan şunları söyledi: “İstanbul’da 250 ailemize gıda yardımımız oldu. Giresunlu hemşerilerimizden muhtaç ailelerimiz tespit edilerek gıda kolileri dağıttık. Yurtdışında da Vietnam ve Etiyopya’ya yardım ziyaretlerimiz oldu. Oralardaki Müslüman kardeşlerimize ayni ve nakdi yardımlarımızı takdim ettik. Tabii onların hayat şartlarını yerinde görerek hangi yönde yardım ve işbirliği içine gireceğimizi gözlemlemek çok önemli bir husus. Bu, kardeşliğin tesisi açısından çok gerekli bir girişim. Dolayısıyla sadece yardım yapmak değil, Giresunlunun dünyayı kucaklayan kolları olmak adına da bu çalışmaları sürdürüyor ve duyarlı hemşerilerimizi de bizlerle irtibata geçmeye davet ediyoruz.”

Haber: Zeynep Yıldız



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir