Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8894 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   03 Temmuz 2012 - 11:16

Beraat Kandiliniz Mübarek Olsun

Büyüt
Küçült
Beraat Kandiliniz Mübarek
Beraat Kandiliniz Mübarek Olsun

Belediye Başkanı Av. Kadir AYDIN 4 Temmuz Çarşamba gününü 5 Temmuz Perşembe gününe bağlayan gece kutlanacak olan “Beraat Kandili” ile ilgili bir mesaj yayınladı. Başkan mesajında;

“Ramazan ayının müjdecisi olan Şaban ayının 15. gecesi Berat Kandili’dir. Günah, borç ve cezadan kurtulmak gibi anlamlara gelen berat, Yüce Allah’ın rahmet ve mağfiretine ulaşmayı ifade etmektedir. Berat Kandili, Müslümanların, sınırsız af ve merhamet sahibi Yüce Allah’a sığınarak günahlardan arınma, ilahi lütuf ve bereketlere erişebilme fırsatını yakalayabilecekleri müstesna gecelerden birisidir. Yaratanın affına sığınmak, bağışlanma dilenmek için fırsat sunan Berat Kandili'nin aynı zamanda, insanlar arasındaki dargınlıkları, küskünlükleri gidermek, yıktığımız gönülleri, kırdığımız kalpleri onarmak için de bir fırsattır.

Bu tür gün ve geceler, dinî ve toplumsal hayatımızda ilahî af, mağfiret ve rahmet nilerinin zirveye ulaşması, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının da yoğun biçimde yaşanması gereken gecelerden bir tanesidir.
 

Böyle mübarek gecelerin manevi havası içerisinde birbirimize sevgi ve hoşgörü ile yaklaşmalı, dargınlık ve kırgınlıklara son verip nefretin yerine sevgiyi kucaklayarak kırık kalpleri onarmalıyız. Gündelik hayatin getirdiği sıkıntılarla bunalan ruhlara, manevi hayatın ihmaliyle daralan kalplere bir kandil olması dileğiyle Sevgili Bulancaklı hemşerilerimin, aziz Milletimizin ve gurbette yasayan vatandaşlarımızın Berat Kandili'ni kutluyor, ülkemiz ve tüm insanlığa mutluluk ve huzur getirmesini diliyorum.” dedi.

 

Ak Parti Giresun İl BaşkanıAv. Sabri ÖZTÜRK 4 Temmuz Çarşamba gününü 5 Temmuz Perşembe gününe bağlayan gece kutlanacak olan “Beraat Kandili” ile ilgili bir mesaj yayınladı. Başkan mesajında;


Kandil geceleri, kültür ve medeniyetimizde, gelenek ve göreneklerimiz içinde özel ve anlamlı bir yere sahiptir.
Bu yıl Çarşamba Gününü Perşembe Günü’ne bağlayan gece Mübarek Berat Kandilidir.
İnsanımızın anlam ve gönül dünyasına ışık tutan Berat Kandili de, tıpkı diğer kandil geceleri gibi toplumumuz için vazgeçilmez bir öneme sahiptir.
           Ramazan ayı öncesi idrak edeceğimiz Berat Kandili, Allah'ın af ve mağfiret kapılarının sonuna kadar açıldığı, tövbe kapılarına yönelen kullarına rahmetinin sonuna kadar ulaştığı gecedir. Allah'ın rahmet ve bağışlamasının bol olduğu bu gecede edilen dualar, tövbeler kabul olunur. Milletimizin birlik ve beraberlik duygularının, sosyal dayanışma ve kaynaşma özelliklerinin doruğa çıktığı kandil geceleri, kendimize ve bütün insanlığa karşı sorumluluklarımızı hatırlamamız için büyük bir fırsattır.
         Bu duygu ve düşüncelerle, milletimizin, İslam aleminin ve Giresunlu hemşerilerimizin Berat Kandili'ni kutluyor, insanlığa barış ve huzur getirmesini yüce Allah'tan diliyorum.


BERAAT KANDİLİNİZİ KUTLAR İSLAM VE İNSANLIK ALEMİNE BARIS  GETİRMESİNİ DİLERİM.
FETHİ KARAHÜSEYİN  - DİYANET-SEN GİRESUN ŞB.BŞK.









Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir