Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7739 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   22 Haziran 2023 - 13:52

BİLGE, FAKÜLTE 1.’Sİ OLARAK MEZUN OLDU

Büyüt
Küçült
BİLGE, FAKÜLTE 1.’Sİ OLARAK MEZUN

Yerel ve Ulusal birçok ödülün sahibi olan ve Savaş Muhabirliği yapan 25 yıllık Gazeteci Ahmet Bilge, mesleğinin bölümünü okuyarak birincilikle bitirdi.

Alaylı olarak 25 yılı aşkın süredir gazetecilik yapan 48 yaşındaki Ahmet Bilge, Giresun Üniversitesi Tirebolu İletişim Fakültesi’nden birincisi olarak mezun oldu.  Önceden alaylı, şimdi ise mektepli bir gazeteci olduğunu ifade ede Bilge, gençlere hayallerinin peşinden koşmalarını öğütledi.

 “En iyi gazeteci teorik ve pratiği birleştirendir" diyerek, 25 yıllık gazetecilik tecrübesinden sonra girdiği ÖSYM sınavında Giresun Üniversitesi Tirebolu İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünü kazanan öğrenci ve gazeteci Bilge, bir alaylı gazeteci olarak mesleğindeki başarısını öğrenci olarak da göstermek istediğini söyledi.

"ALAYLIYDIM, MEKTEPLİ OLDUM"

Halen İhlas Haber Ajansı Giresun Temsilciliği yapan ve alaylı olarak mesleki başarılarının ardından mesleğinin bölümünü niçin okumak istediğini de anlatan Bilge, "Üniversite okumak lazım, okumanın yaşı yok. Sınava girdim ve kazandım. Yıllardır yaptığım mesleğimin bölümünü de kazandığım için ayrıca mutluyum. Pratikte uyguladığımız şeyleri, teoride de öğrenmeye çalıştım. İkisini de birleştirince daha güzel bir şey ortaya çıkacağına eminim. Hocalarım olsun, arkadaşlarım olsun neredeyse emekliliğim gelmesine rağmen okuma azmimi takdir ediyorlardı. Yaşımızın ilerlemesine rağmen okumayı sürdürdüm. Bu durumun gerek sınıf arkadaşlarıma gerekse diğer öğrencilere de güzel bir örnek olduğunu düşünüyorum. Gazeteciliği yapan insanların çekirdekten yetişen hem de alaylı dediğimiz insanların mektepli olması gerektiğini de düşünüyorum.  Üniversitede öğrenci olmak, sahada haber peşinde koşmak kadar heyecanlıydı.   Bir tarafta haber için kaynak ararken, diğer tarafta ödev için kaynak arayışında oluyorsun. İlk geldiğiniz zaman ne meslek yapıyorsunuz diye soruyorlardı. Gazeteciyim diyordum Burayı bitirince ne olacaksınız diyorlardı, yine gazeteci olacağımı söylüyordum. Bu benim mesleğim. 25 yıla yakın süredir gazeteciyim ama arada bir fark şimdi mektepli gazeteciyim" şeklinde konuştu.

AHMET BİLGE

MUHABİR

İHLAS HABER AJANSI

GSM: 0549 870 19 63

 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir