Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8959 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   23 Aralık 2011 - 18:51

Bir Annenin Feryadı

Büyüt
Küçült
Bir Annenin
Hayatını çocuklarına adayan annenin çilesi bitecek gibi değil.

Bulancak İlçe’sinde, üç çocuğuyla birlikte yaşam mücadelesi veren annenin küçük oğlunun beynin sol gözü desteklemediği için sol göz hiç görmüyor. Eğer yaza kadar da sol gözün üniversiteler veya Dünya Göz Hastanesi’nde tedavisi yapılamaz ise oğlunun gözü kör olacak.

Kızı ise doğuştan çölyak hastası olduğu için buğday ve buğday ürünlerini vücudu kabul etmiyor. Beslenmesi ise oldukça pahalı ürünlerle yapılıyor. Eğer kızı da üniversitelerde tedavi edilmez ise ince bağırsak kanserine dönüşme riski oldukça fazla. Her iki çocuğunun da tedavilerini karşılayamayan ve çaresiz durumdaki anne ise yalnız başına sigortalı bir işte asgari ücretle çalışıyor. Var olma sebebini çocuklarına adayan anne Tuğba Kaya dört gözle yardımsever insanlardan gelecek bir yardım elini bekliyor.

Son noktaya geldiğini ve ölmeyi düşündüğünü söyleyen Tuğba Kaya, 2007 yılında eşimden ayrıldım. 3 çocukla yaşam mücadelesi veriyorum. Kızımın ve oğlumun hastalıkları beni zorluyor.  Kızımın hastalığı mide ağrısı ve kanamayla başladı. Teşhisi, çölyak hastalığı. Tedavisi Üniversite hastanelerinden başka yerde yapılmıyor. Oğlumun ise;  sol beyin göze hükmetmettiği için sol gözü görmüyor. İki çocuğumunsa tedavi edilmesi gerekiyor. Maddi gücüm el vermediği için yardımseverlerden yardım bekliyorum. Benim feryadımı bütün anneler duysun diyerek feryat etti.

Çok zaman kendimi çocuklarımla birlikte İskele’den atmayı düşünüyorum diyen Kaya; “Kızımda; kusma, ishal, karın şişliği, iştahsızlık, kilo alamama ve boy uzamasında yavaşlama gibi tipik belirtilerle ortaya çıkan bu hastalık. Tedavi edilmesse; kansızlık, boy kısalığı, kemik zayıflığı, ince bağırsak kanseri ve karaciğer hastalığı gibi çok değişik belirtilerle kendini gösterecek”dedi.

“Çölyak hastası olan kişiler buğdayda arpada çavdarda ve kesin olmamakla birlikte, yulafta bulunan ve gluten olarak adlandırılan bir proteine tahammül edememektedir diyen Kaya şunları kaydetti:  “Tanı konulduktan sonraki aşamada uyulması gereken tek tedavi yöntemi ise bize uzman hekim tarafından önerilen gluten içermeyen besinlerle beslenmektir. Gluten buğday, arpa, çavdar ve yulafta bulunduğu için bu gıdalardan ömür boyu uzak durmak zorunda.  Çölyaklı kişiler normal ekmek, makarna, pasta, börek, bisküvi ve benzeri çok sayıda gıdayı yememek durumundadır. Benim aldığım 1 paket özel un gramına göre 14-26 TL’den başlıyor. 600 lira ile çalışıyorum maaşım yetmiyor. 300 lira ev kirası veriyorum. Kendimde rahatsızım. Astım, baş dönmesi ve mide bulantım var. Bu rahatsızlıklarıma rağmen ben kendimi yok sayıyorum. Aralık ayının beşinde kontrolüm vardı kızımı hastaneye götüremedim. Oğlumun ameliyatı için 5.000 ile 20.000 lira arasında bir paraya ihtiyaç var. Benim bunları karşılayacak gücüm yok. Gece yattığım zamanda çocuklarımı kaybedeceğim diye çok korkuyorum. Ben çocuklarımı yaşatmak istiyorum”

Deniz Yıldızı Derneği Başkanı Emine Acar; “Bulancak İlçemizde, çocuklarından birinin gözünün kör diğerinin kanser olma riski olan iki çocuğunun sağlık sorunlarıyla mücadele eden annenin gözyaşları insanın içini acıtıyor. Allah hiç kimseyi çaresiz ve sahipsiz bırakmasın. Hiçbir anne bu annemizin yerinde olmak istemezdi. Gelin hep birlikte kendini çocuklarına adayan annemize sahip çıkarak bir yardım eli de biz uzatalım. Yardımseverlerimiz yardımlarını derneğimizin 0454- 214 22 35 nolu telefonundan veya denizyildizidernegi_28@hotmail.com mail adresinden bizlere iletebilirler. Ümit ediyorum ki bizler de; kendini çocuklarına adayan ve hayata tutunmaya çalışan annenin dertlerine çare oluruz” dedi.

Kerasushaber   http://www.kerasushaber.net/haber_detay.asp?haberID=393    


Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir