Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4318 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   23 Aralık 2013 - 19:01

Birlik Toplantısı Yapıldı

Büyüt
Küçült
Birlik Toplantısı
Merkez İlçe KHGB Meclisinin 2013 yılı 2. Olağan toplantısı Vali Hasan Karahan Başkanlığında ilgili Vali Yardımcısı V. Dr. Polat Kara, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Öden, İl Genel Meclisi Üyeleri ve Köy Muhtarlarının katılımları ile Valilik Konferans Salonunda yapıldı.

Birlik Başkanı Vali Karahan tarafından köylerimizin genel durumları ile ilgili değerlendirme yapıldı.

 

Köylerimizin mevcut içme suyu ve yol sektöründe bu güne kadar özellikle KÖYDES Projesi çerçevesinde yapılan yatırımlar ve hizmetler ile bundan sonra yapılması gereken yatırımlar görüşüldü.  Vatandaşlarımızın köyleri yapılacak hizmetlerin sahiplenmeleri gerektiği hususlarına değinildi.

 

Vali Karahan yaptığı konuşmada “2013 yılında Valiliğimiz tarafından başlatılan ve 2012 yılından bu yana İl genelinde devam eden “Seninde Köyünde Bir Metre Yolun Olsun”  projesi Merkez İlçede Köylerimizde gerekli ilgiyi görmemiş ve İlçelerde kıyaslandığında bu konuda Muhtarlarımız tarafından yeterli çalışmanın yapılmadığı kanaati oluşmuştur.” dedi.

 

Geçtiğimiz hafta Bölgemize yağan aşırı kar yağışı dolayısıyla İl Özel İdaresi tarafından yapılan karla mücadele çalışmaları hakkında da bilgi veren Vali Karahan son yıllara göre aşırı kar yağmasına rağmen köy yollarının zamanında açılarak vatandaşların mağdur edilmediğini söyledi.

 

Köydes projesi çerçevesinde yapılacak olan alt hizmet yatırımlarına da değinen Vali Karahan, Köy Muhtarları tarafından eksikliklerin ve yapılması gereken çalışmaların tespit edilerek, Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği ile diğer Kurumlara bildirilmesini, Birlikler ve İl Özel İdaresi eliyle yapılan çalışmaların birbirinden ayrılmasını ve ayrı ayrı değerlendirilmesini istedi ve yatırımların birbirine karıştırılmamasını istedi.

 

Merkez İlçe KHGB 4.000.000,00 TL (Dörtmilyon-TL) olan 2014 yılı tahmini bütçesi ile Merkez Köylerine yapılacak olan yatırım plan ve programı kabul edildi.

 

Merkez İlçe Köylerimizin genel olarak sorunlarının tespit edilmesi ve çözüm yolları  yönünde yapılması gereken çalışmalar ve Köylerimizde yaşayan vatandaşlarımızın ile Köy Muhtarlarımızın sıkıntıları ile ilgili Meclis Başkanı tarafından üyelere söz hakkı verilerek, Köylerdeki eksiklikler, yaşanan sıkıntılar ve çözüm yolları hakkında bilgiler verildi.

 




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir