Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8360 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   15 Ağustos 2012 - 11:23

Bulancak'ta KOSGEB Kursu Açıldı

Büyüt
Küçült
Bulancakta KOSGEB Kursu
Bulancak Belediyesi ve Bulancak Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile açılan KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi bu gün (15.08.2012) Bulancak Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda başladı.

 Bulancak  Belediyesi ve Bulancak Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile açılan KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi bu gün (15.08.2012) Bulancak Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda başladı.
              Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini verecek olan Giresun Üniversitesi Sürekli Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Muaffak SARIOĞLU’nun kısa konuşmasının ardından, kürsüye davet edilen Belediye Başkanı Av. Kadir AYDIN               bir konuşma yaptı. Girişimcilik, çizgi dışına çıkmayı başarabilmektir. Diyen başkan konuşmasında;
              “Sevgili hocam kıymetli arkadaşlar öncelikle hepiniz hoş geldiniz. Önce bu aşamaya nerden geldik onu anlatalım. Bir arkadaşımızın bize gelmesi ve Giresun’da açılan girişimcilik sınavına girdiğini, ancak yeterli puanı alamayarak kursa katılamadığını anlattı. Dolayısıyla bu kurs nedir nasıl açılır araştırdık öğrendik ki Belediyelerde girişimcilik eğitimi kursu açabiliyor. Bizde bunun üzerine adım atarak Giresun Üniversitemizle yazışıp hoca talep ettik. KOSGEB’le bağlantıya geçtik. Ticaret ve Sanayi Odamızdan Salon tahsisini istedik. İlk etapta 30 kişilik bir sınıf oluşturduk. Bu sayıyı yine otuzar kişilik iki veya üç sınıf daha açabilmek için arkadaşlarımızın çalışmaları devam ediyor.
              Bu kursu tamamlayanlara KOSGEB’in ciddi destekleri var. Bundan sonra inşallah sizleri bu desteklerle iş sahibi olmuş birer işyeri sahipleri olarak görürüz. Çünkü küçük yerlerde en büyük sıkıntımızdan bir tanesi istihdamdır. İş talebi ile ilgili gelen talebin ellerinin boş boyunlarının bükük kalması bizi son derece üzmektedir. Onlar isterken rahatsız oluyor, biz yardımcı olamadığımız için rahatsız oluyoruz. Dolayısıyla İnşallah herkesin kendi işinin patronu kendi işinin sahibi olduğunu arzu ediyoruz. Zaten hükümetimizde bu tür bir tablonun oluşması için bu teşvikleri uyguluyor.
Girişimcilik, çizgi dışına çıkmayı başarabilmektir. Kendine güveni olan, biraz daha ısrarcı olanlar girişimci oluyor. Ben bu toplantının, bu kursun hepimize hayırlı olmasını diliyorum. Hepimizin önünü açan hepimize bir iş kapısı olan bir yapıya dönüşmesini arzu ediyorum. İnşallah bunlardan aylar sonra, yıllar sonra karşılaştığımızda hepimizin bir iş sahibi olmasını, üreten insanlar olmasını diliyorum. Ne kadar üretiyorsak o kadar özgürüz. Ne kadar tüketiyorsak o kadar köleyiz diye düşünüyorum. Onun için ürettiğimiz kadar varız. Elimizden geldiği ölçüde yeryüzünde istemenin sınırı yok arkadaşlar. İstemek dediğimiz şeyin sınırı bedel ödemektir. İstediğimiz şeyler için beden ödemek zorunda değilsek her şeyi istiyoruz. Ama istediğimiz şeyler için bir bedel ödenek zorunda isek o zaman her şeyi isteyemiyoruz. O zaman sınırlı şeyler istiyoruz. Ben çalışmalarınızın başarılı olmasını istiyorum. Kursumuzun hayırlı olmasını diliyorum. Katılımcı arkadaşlara şimdiden başarı dileklerimi sunuyor, hepinizi sevgi saygı ve hürmetle selamlıyorum” dedi.
Bu gün başlayan kurs 60 saatlik eğitimin ardından, 03.09.2012 Pazar günü sona erecek.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir