Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5787 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   04 Aralık 2012 - 18:36

Bursa Giresunluların Manevi Yolculuğu

Büyüt
Küçült
Bursa Giresunluların Manevi
Bursa Giresunlular Derneği Aziz Şehitlerimiz ve Bursa'daki Giresunlulara himet edip ahirete intikal eden hemşerilerimiz için güzel bir programa ev sahipliği yaptı.

 

Bursa Giresunlular Derneği farklı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.


Genelde Karadenizli hemşeri derneklerine Kemençe ve eğlence dernekleri gözüyle bakılırken, bunların arasından sıyrılarak “gabuğunu kıran” bazı derneklerimiz yapmış oldukları manevi ve sosyal içerikli faaliyetleri ile göz dolduruyorlar.

 

 

Bursa Giresunlular Derneği de Gabuğunu Kırma yolunda son zamanlarda önemli adım atarken, son olarak geçtiğimiz hafta sonu Bursa Ördekli Kültür Merkezinde başta Gazi Topal Osman Ağa olmak üzere Aziz Şehitlerimiz ve Bursa’daki Giresunlulara hizmet edip ebediyete uğurlanan hemşerilerimiz için güzel bir programa ev sahipliği yaptı.

 

 

Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim görevlisi Mahmut Öztürk’ün Kuranı Kerim okumasıyla başlayan programda açılış konuşmasını yapan Bursa Giresunlular Kültür ve Dayanışma derneği yönetim kurulu başkanı Orm.Müh.Üzeyir Aktaş, Dernekçiliğin vefayı gösteren bir kurum olması gerektiğine dikkat çekerken, “Bu anma töreni yaşanan her şeye rağmen unutmamayı, unutturmamayı amaçlayan bir organizasyondur. Derneğimizde şimdiye kadar emek vermiş, cemiyetçilik hayatında Bursa’da Giresunlular adına güzel çalışmalara önderlik edip sonrasında hakkın rahmetine kavuşan değerli hemşerilerimize ve bu Vatan topraklarının kurtuluşundan bağımsızlığa kavuşmasında canını hiçe saymış başta Gazi Topal Osman Ağa ve Hüseyin Avni Alpaslan olmak üzere tüm şehitlerimize karşı görevimizi yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

 

 

Büyük kentlerde komşuluk ve akrabalık bilincinin zayıfladığı bu günlerde Sivil toplum kuruluşlarının üzerine düşen görevi yapmaları noktasında mücadele vermeleri gerektiğine vurgu yapan Aktaş, “Komşuluk, akrabalık bilinci son zamanlarda Büyükşehirlerde ne yazık ki yok olma derecesine geldi. İçerisinden birşeyler çıkarmak için anlam ve mana yüklü bu organizasyona gönül isterdi ki eğlence programlarımızda olduğu gibi katılım üst safhada olsun, ama toplumumuz bu tür organizasyonlara sessiz kalıyor. Ama bizler de inanıyoruz ki Sivil Toplum Kuruluşlarının yapmış oldukları bu tür etkinlikler arttıkça bizden sonraki kuşak bunun kıymetini çok iyi bilecek ve daha iyi anlayacaktır” dedi.

 

 

Konuşmasının ardından mikrofonu devir alan gecenin Onur konuğu Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof.Dr.Mehmet Emin Ay da Giresunluları çok sevdiğini belirtirken, bu zamana kadar tanışmış olduğu Giresunluların kişilik ve samimiyetlerine hayran kaldığını söyledi.

 

 

Sohbetini hemşericilik ve toplumsallaşma üzerine gerçekleştiren Prof.Dr.Mehmet Emin Ay, “Herhangi bir yerde dünyaya gelmiş olmanın, herhangi bir ırka veya dile sahip olmanın Allah katında hiçbir değeri yoktur. Onun için bu tür konuların üzerine çok durmanın da bir anlamı yoktur. Önemli olan toplumlarınıza nasıl hizmet ediyoruz, onlara nasıl fayda sağlıyoruz, bunun bilincinde olmalıyız. Bir örnek verecek olursam, bir gün müftülük yaptığım dönemde imam hatip arkadaşlarımı tanışmak için müftülüğe davet ettim. Bir tanesine sordum Nerelisin diye… Aldığım cevap Elhamdülillah filanca şehirliyim oldu. Bunu duyunca açıkçası şok oldum ve o arkadaşıma filanca şehirli olmanın Allah’a hamd edilecek bir konu olduğuna dair bir ayet veya hadis olmadığını belirtince arkadaşımın yüzü kızardı. Lütfen siz bu tür hatalara düşmeyin.”

 

 

Hemşerilerin Sosyal dernekçilik içerisinde yer alan ve bu tür başarılı projeler ile birlik ve beraberlik mesajı veren Sivil toplum kuruluşlarına destek olmaları noktasında da bilgi veren Prof.Dr.Mehmet Emin Ay, “Sizler bu tür derneklere ne kadar katkı sağlarsanız onların da genç nesillere faydası o kadar fazla olur. Bana göre Hemşeri derneklerinin kültürlerini yaşatmanın yanında diğer bir görevinin de eğitim burslarında yarışır bir dernek olma yolunda önemli adımlar atmaları gerekmektedir.”  dedi.

 

 

Sohbet, Bursa İl Vaizi Giresunlu hemşerimiz İbrahim Sezer’in yapmış olduğu o güzel dua ile son bulurken bu vesile ile etkinliğe katılmayanlar çok şeyler kaybettiler.

 

 

Dua’nın ardından Kültür merkezinin girişinde Bursa Osmangazi Belediyesi ve Giresunlu hemşerimiz lokanta işletmecisi Ekrem Tiryaki’nin katkısıyla Aşure ve helva ikramında bulunulurken, Bursa Giresunlular Derneği yönetim kurulu tarafından yapılan açıklamada etkinlikte yer alıp katkı sağlayan Prof.Dr.Mehmet Emin Ay başta olmak üzere, Bursa İl vaizi İbrahim Sezer’e, İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Mahmut Öztürk’ e, Yeşil Cami imam hatibi Ayhan Polat’a, Osmangazi Belediyesi’ne, Lokanta İşletmecisi Ekrem Tiryaki’ye teşekkür edildi.

 

Erdal Avcı / Giresun Havadis

         



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir