Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5439 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   10 Ocak 2014 - 13:44

Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Büyüt
Küçült
Çalışan Gazeteciler Günü
Vali Hasan Karahan’ın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı:


Vali Hasan Karahan’ın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı: 


Gazetecilere önemli imkânlar sağlayan ve 10 Ocak 1961 tarihinde yürürlüğe giren 212 sayılı yasanın kabulü nedeniyle o günden beri kutlanan Çalışan Gazeteciler Günü’nün basın çalışanlarının sorunlarının konuşulup çözüm yolları aranması açısından önemli bir gün olduğunu düşünüyorum.

Bireyin haber alma hakkını sağlayan ve toplumdan gelen istekleri yansıtarak kamuoyu oluşturulmasına aracılık yapan basın, düşünce ve ifade özgürlüğünün en etkili araçlarından biridir.

İlimizin sorunlarını kamuoyuna aktaran ve çözüm önerileriyle toplum mekanizmasının daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan basın mensuplarımızın yorum ve görüşleri, bizlere çalışmalarımızda ışık tutmaktadır.

Basın Meslek İlkeleri doğrultusunda objektif, ilkeli, tarafsız  ve sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde, bütün olumsuz şartlara rağmen zaman mefhumu gözetmeden yerine getirmeye çalışan basın mensuplarımızı  kutluyorum.

Büyük bir özveri ile görevlerini sürdürmeye çalışan basınımızın daha güzel şartlarda halkımızı bilgilendirmesi adına 2014 yılının umut verici olmasını temenni ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle gazetecilerimizin ve basın temsilcilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, çalışmalarında  başarılar diliyorum.

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu "Gazetecilik, özellikle fedakarlık isteyen zor şartlarda yapılan önemli bir meslektir.” dedi.

Aksu, “10 Ocak Gazeteciler Günü” nedeniyle yayınladığı mesajda gazetecilere ekonomik ve sosyal haklar sağlayan 212 Sayılı Kanun'un 10 Ocak 1961 yılında kabul edilmesiyle ilan edilen “Çalışan Gazeteciler Günü'nün 53. yılının kutlandığını belirterek, “Doğru haber, ilkeli gazetecilik anlayışı içinde halkın sesi olmayı ilke edinen basın çalışanlarının; haklarını iyileştirmek, sadece medyaya değil demokrasiye de güç katacaktır. Gazetecilik, özellikle fedakarlık isteyen zor şartlarda yapılan önemli bir meslektir. Kamuoyunu aydınlatmak için günün her saatinde haber peşinde koşan gazetecilerimiz toplumumuzu bir taraftan aydınlatırken, bir taraftan da halkımızın talep ve beklentilerini yansıtmaktadır." dedi.

Başkan Aksu sözlerini şöyle sürdürdü "Gazetecilere ekonomik ve sosyal imkanlar sağlayan, 10 Ocak 1961 tarihinde yürürlüğe giren yasanın kabulü nedeniyle ilan edilen ‘Çalışan Gazeteciler Günü'nde; başta Giresunlu gazeteciler olmak üzere, tüm yerel ve ulusal basın mensubu çalışanlarının bu anlamlı gününü kutlarım."


Belediye Başkanı Av. Kadir AYDIN.  10 Ocak “Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan AYDIN mesajında;

“Çağımızın en dinamik mesleklerinden biri olan gazetecilik, insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü bir görevi içermektedir.
Demokrasinin güçlü ve sağlam temeller üzerine oturtulmasında, fikir ve düşünce hürriyetinin geliştirilmesinde etkin rol oynayan gazetecilik mesleği, en dinamik ve fedakarlık isteyen mesleklerden biridir. Çok zor şartlarda mesleklerini yürüten, halkın gözü, kulağı olan, idarecilere ışık tutan medya mensuplarının özverili çalışmalarını takdir etmemek mümkün değil. Basının işlevlerini yerine getirmesini sağlayan basın-yayın çalışanları, bu kurumların isimsiz kahramanlarıdır. Basın-yayın kuruluşlarının bugün ulaştığı seviyede hiç şüphesiz en önemli pay, görevini fedakarca yapan basın çalışanlarınındır.
Yaptıkları işin zorluklarının farkında olduğumuz basın ve gazetecilik mesleğinin hakkı ile icra edilmesi için çaba harcayan, mesleğin ilke ve etiğinden bir an olsun uzaklaşmayan gazeteci ve basın mensuplarımıza gayretlerinden ötürü teşekkür ediyorum.  Özgür ve tarafsız bir basının varlığı şeffaf, demokratik, bir toplumu yaşatan en önemli unsurlardan biridir.

Bu duygu ve düşüncelerle, basın meslek ilkeleri doğrultusunda, görev ve sorumluluklarının bilincinde çalışan gazetecilerimize,  ekonomik ve sosyal imkânlar sağlayan ve 10 Ocak 1961 tarihinde yürürlüğe giren 212 sayılı yasanın kabulü nedeniyle ilan edilen "Çalışan Gazeteciler Günü"ün 53. Yıl dönümünü kutlar, medyamızın tüm çalışanlarını en kalbi duygularla selamlar, başarılarının devamını dilerim.” Dedi.

 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ

                                                 Selahattin Karaahmetoğlu Giresun Milletvekili

10 Ocak 1961’de yürürlüğe giren 212 Sayılı yasayla,  gazetecilerle ilgili çalışma mevzuatında iyileştirmeler yapılarak 10 Ocak günü,  “Çalışan Gazeteciler Bayramı” olarak ilan edilmiştir. Ancak daha sonra, özellikle de 12 Mart döneminde gazetecilere verilen haklarda geriye gidişler yaşanınca, ‘bayram’ olmaktan çıkarılan 10 Ocak, “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak ilan edilmiştir.

Ülkemizde ulusal ve yerel medya; çalışanları ve meslek örgütleriyle, hızlı bir gelişim göstermiştir. Özellikle sosyal meydanında (dijital medya) etkin bir şekilde hayatımıza girmesi ile gazeteciler patronaj baskısından kısmen de olsa kurtulmuşlardır. Basın emekçileri; yaşadıkları, maddi manevi sıkıntılara, iktidarların tüm baskı ve sindirme girişimlerine karsın, sorumluluk bilinciyle hareket etmiş, ülkemizde demokrasi kültürünün yerleşmesine, özgürlüklerin gelişmesine katkıda bulunmaya gayret etmişlerdir.

Son günlerde ülkemizde yaşanan yüzyılın rüşvet ve yolsuzluk çarkının ifşa olmasında ve halkımızın nasıl soyulduğunu öğrenmesinde de basının büyük bölümünün karatma girişimlerine rağmen özgürce haber yapan basın emekçilerinin hakkını teslim etmek gerekir. Türkiye Hukukun ayaklar altına alındığı bir süreçten geçiyor. Bu süreçte gazetecilere tarihsel bir görev düşmektedir. Basının özgürce bilgi alma, objektif bir şekilde topluma bilgi sunma, toplumu bilgilendirme ve geniş toplum kesimlerinin sesi olma işlevini yerine getirmesi, demokrasinin yeşerebilmesi için yaşamsal önem taşımaktadır.

Ülkemizde AKP iktidarında, ekonomik krizler bahane edilerek, taraf olmayan bertaraf olur anlayışı ile her yıl yüzlerce basın emekçisinin işine son verildiği bir süreç yaşanmaktadır ve maalesef ki yüzlerce gazeteci tutuklu durumdadır. 

CHP iktidarında,  sendikal örgütlenmeden yoksun bırakılmış, yıpranma tazminatları ellerinden alınmış, ekonomik krizler bahane edilerek,  ya yandaşlık, ya iş ikilemiyle karşı karşıya bırakılmış ve 212 sayılı yasa yerine, iş yasasına göre çalıştırılarak özlük hakları ellerinden alınmış basın emekçileri, kaybettikleri haklarını geri kazanacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkını engelleyecek her türlü anti demokratik uygulamanın her zaman ve zeminde karşısında olmaya devam edecektir.

Bu düşünceler ışığında, ülkemizin her yerinde ve Giresun’da mücadele veren tüm basın emekçilerinin Gazeteciler Günü'nü yürekten kutluyor, tüm basın mensuplarını saygıyla selamlıyorum. 9 Ocak 2014

MELİKOĞLU ; Gazeteciler Demokrasinin güçlenmesine katkı sağlar

Piraziz MHP Belediye başkan Adayı Uğur MELİKOĞLU 10 Ocak Gazeteciler günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Melikoğlu mesajında şu sözlere yer verdi ;Demokrasinin güçlenmesine katkı sağlayan,
sorunları gündeme taşıyarak kamu görevlilerine çalışmalarına yardımcı olan, bilgi ve haber akışını sağlayarak toplumun bilgilenme ve aydınlanması konusunda önemli
bir görevi yerine getiren basın, özgürlükçü ve çoğulcu demokrasinin vazgeçilmez
unsurlarından birisidir.

Önemli bir kamu görevinin yerine getirilmesi olduğunu düşündüğümüz gazetecilik mesleğini, büyük özveri göstererek, mesleğin gerektirdiği bilinç ve sorumlulukla yerine
getiren, tarafsız ve güvenilir habercilik anlayışla görevlerini sürdüren basın kurumları,
toplumu aydınlatıcı ve yol gösterici işleviyle sivil toplumun dinamizmini beslemekte ve
demokrasinin sağlıklı şekilde işlemesinde ve güçlenmesinde önemli rol üstlenmektedir.
Dünyanın, ülkenin ve kentlerin sorunlarını gündeme taşıyarak, mesleğin yıpratıcı ve zor
şartlarına rağmen üstün bir çabayla topluma hizmet eden basın çalışanlarının gazeteciler
Günü'nü tebrik eder, çalışmalarında başarılar dilerim.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir