Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4712 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   01 Ekim 2013 - 00:51

Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Büyüt
Küçült
Camiler ve Din Görevlileri
Sayın Valimiz Hasan Karahan’ın 01-07 Ekim 2013 tarihleri arasında kutlanacak olan Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlama mesajı

 Camilerimizin imarını, fonksiyonlarını, ferdi ve toplumsal hayatımızdaki yerini ve önemini daha iyi ortaya koyabilmek ve bu mekânlarda toplumumuza din hizmeti veren din görevlilerimiz için kutladığımız bu haftanın hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum

Camiler;  ibadetle ve dualarımızı topluca yaptığımız, gönüllerimizi yıkadığımız insanları huzura kavuşturan güzide mekanlardır.

İslam toplumlarında cami ve mescitler ortak sağduyunun ve dindarlık şuurunun oluşumu, insanların ruhen temizlenmeleri ve hayatlarında istikamet kazanmaları, birbirleriyle kaynaşmaları ve bütünleşmeleri yönünde önemli fonksiyonlar icra etmişler, tarihin her döneminde irşat ve tebliğin merkezi olmuşlardır.

Din görevlilerimiz de aydınlatıcı, uzlaştırıcı, bütünleştirici görev anlayışıyla dini konularda halkımızın aydınlatılması, dinimizin en doğru şekilde yaşanması, yaşatılması ve geleceğe aktarılması yönünde  önemli bir görev üstlenmişlerdir.

İlimizde 1518 cami ve mescitte, 1392 din hizmetleri sınıfı çalışanı tarafından vatandaşlarımıza başta ibadet konusu olmak üzere, ihtiyaç duydukları hemen her konuda yardımcı olunmakta, bu doğrultuda İl Müftümüz başkanlığında bir çok örnek çalışma yapılmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nı kutluyor, gösterdikleri özverili çalışmalardan dolayı  tüm  din görevlilerimizi tebrik ederim.

1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle Belediye Başkanı Av. Kadir AYDIN bir mesaj yayınladı. "Camiler toplumun her kesiminin büyük küçük, zengin fakir, rütbeli rütbesiz demeden aynı safta toplandığı mübarek ve müstesna mekanlardır" diyen başkan mesajında;

Camilerimiz; inanan gönüllerin huzur bulduğu, manen beslendiği, kardeş bedenlerin birleşerek tek vücut olduğu, elem ve sevinçlerin paylaşıldığı, yaratılış gayesi olan kulluğun yüce Yaratıcıya topluca arz edildiği, müslüman bünyedeki şahadetin defalarca yinelendiği, toplumun her kesiminin büyük küçük, zengin fakir, rütbeli rütbesiz demeden aynı safta toplandığı mübarek ve müstesna mekânlardır. Camiler İslam'ın insanlığa indirilişinden beri çok önemli fonksiyonlar icra etmişlerdir. Bazen sığınılan güvenli bir mekan, bazen açların doyurulduğu imarethane ve bazen de geleceğimizi aydınlatan alimlerin yetiştiği medreseler olmuşlardır. Bu bakımdan camilerimiz tarih boyunca hayatımızın olmazsa olmazları arasında yer almıştır.



Öncelikle, bu haftanın ülkemiz, milletimiz ve tüm din görevlilerimiz için hayırlı, başarılı hizmetlere vesile olmasını diliyorum. Din görevlilerimiz de camilerden bu önemli mana ve değerleri kazanmamıza vesile olan, cemaatin yerine getirdiği ibadetlerde hep ön sırada yer alan kimselerdir. Din görevlilerimiz, insanlar arasında hiçbir ayrım yapmadan, insanların mezhebine, eğitimine, kültürüne ve cinsiyetine aldırmaksızın, toplumun her kesimine eşit mesafede yaklaşarak dini ihtiyaçların giderilmesine öncülük etmektedirler.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olması duygu ve düşüncesiyle, hizmetleriyle toplumun her kesimine örnek olan din görevlilerimize başarılar diliyor, din hizmetinde ömür tüketen ve rahmete kavuşan bütün kardeşlerimize de Allahtan rahmet diliyorum. Ayrıca, camilerin yapımında emeği geçenlerden ebediyete intikal etmiş olanları da rahmetle anıyorum.” dedi.


           Fethi Karahüseyin -Diyanet-Sen Giresun Şb.Bşk

1-7 Ekim Camiler ve Cami Görevlileri  Haftası Mesajı

Camilerimiz; Allah'ın evleri, Kur'an ifadesiyle, banilerine büyük müjdeler verilen

Kabe' nin dünya üzerindeki şubeleri,

Müslümanların Hz. Peygamberimiz tarafından ilk ahlak,ibadet ve ilim tahsil ettikleri ilim ve irfan mekanları,Efendisinden kölesine, reisinden hamalına bütün inananları ayni safta buluşturan, özgürlük ve eşitlik mekanları,

Gönüllerin huzur bulduğu, manen beslendiği, kardeş bedenlerin birleşerek tek vücut olduğu, elem ve sevinçlerin paylaşıldığı, yaratılış gayesi olan kulluğun yüce Yaratıcıya topluca arz edildiği, Müslüman bünyedeki şahadetin defalarca yinelendiği, mübarek ve müstesna mekânlardır. 


Camilerimiz; dargınların barıştığı, kin ve düşmanlıkların unutulduğu, vatan sevgisinin, birlik ve beraberliğin telkin edildiği mukaddes mekanlardır.
Camilerimizin sosyal ve kültürel alandaki fonksiyonları sayılamayacak kadar çokdur.
 Diyanet İşleri Başkanlığımızca, 2003 yılından itibaren bu haftanın, “ Camiler ve Din Görevlileri Haftası” olarak kutlanmaya başlanması isabetli ve yerinde bir karar olmuştur. 

Bu haftada,SADECE CAMİ GÖREVLİLERİ DEĞİL  CAMİYE GÖNÜL VERENLERİN YANİ TÜM  MÜSLÜMAN HALKIMIZIN GÜNDE BEŞ KEZ YAPILAN İLAHİ MESAJA UYMALARINI, BU MEKAMLARI EVİ GİBİ BİLMELERİNİ VE CAMİ (TOPLANAN TOPLAYICI MEKAN OLARAK)  BÜTÜN TOPLUMSAL BİRLİK VE DİRLİĞİMİZİN TESİS EDİLDİĞİ MEKANLAR OLARAK BİLMEYİ, ANLAMAYI C. ALLAH (c.c) DAN NİYAZ EDER HAFTANIN BAŞTA YURDUMUZUN VE TÜM İSLAM ALEMİNE HAYIRLAR VE KARDEŞLİK GETİRMESİNİ DİLERİM.

CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI

Diyanet İşleri Başkanlığı, 1986 yılından itibaren 1-7 Ekim tarihlerini “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” olarak kutlamaktadır.
Hafta boyunca camilerimizin bakım, onarım ve temizliğinin yanı sıra cemaat-cami bütünleşmesinin sağlanması için İmam-Hatip, Müezzin Kayyum, İl İlçe Müftü ve vaizlerine görev ve sorumluluklar düşmektedir.
Özellikle hafta boyunca, Vefat eden din görevlilerimizin Rahmetle anılması, halen görevine devam eden din görevlilerin sıkıntılarının asgari seviyeye indirilmesi ve çeşitli etkinliklerin düzenlenmesi kurum çalışanlarımız tarafından takdirle karşılanmaktadır.
Sendikalarımız Din Görevlilerinin sorunları ile ilgilenmeli ve yetkili organları harekete geçirerek çözüm yollarını aramalıdırlar.
Mukaddes bir vazifeyi ifa eden din görevlilerine gereken saygı,sevgi gösterilmelidir.
Dün olduğu gibi bugünde zaman dilimi gözetmeden insanlarımıza hizmet eden vefakar, cefakar din görevlileri hak ettiği yere gelememenin üzüntüsünü yaşamaktadır. Toplum olarak bizden sevgi ve hoşgörü beklemektedirler.
Aziz Milletimiz Diyanet İşleri Başkanlığı mensuplarına ve din görevlisine tarih boyunca sevgi ve saygısını göstermiştir.
Diyanet İşleri Başkanlığı, çalışanlarına sunduğu hizmetler açısından da örnek olmalıdır.
Din görevlileri ise kurum yöneticilerinden adil, dürüst ve liyakat prensibine bağlı beklentileri vardır.
Diyanet çalışanlarının yarınlara umutla, güvenle ve huzurla bakabileceği bir ortamın hazırlanmasına katkı sağlamaya devam edilmeli ve Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın Giresun, İlçeleri İmam- Hatip Liselerinden mezun olup Diyanet İşleri Başkanlığı çatısı altında çalışan, ayrıca tüm Diyanet çalışanlarına, vatanımıza ve milletimize hayırlar getirmesini temenni eder, vefat eden din görevlilerimize Yüce Allah’tan rahmet dileriz. 01.10.2013
ALİ AYDIN
UZMAN
AK PARTİ BULANCAK BELEDİYE
BAŞKAN A.ADAYI



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir