Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 14683 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   28 Kasım 2016 - 21:05

Çanakçı Sorunları ve Çözüm Yolları

Büyüt
Küçült
Çanakçı Sorunları ve Çözüm

Beykoz BEYTAŞ Sosyal tesislerin de Çanakçılılar platformunun organize ettiği ve Giresun Milletvekili Cemal ÖZTÜRK’ün katılımı ile gerçekleşen toplantıda “Çanakçının sorunları ve çözüm yolları” ele alındı.

 Toplantıya Çanakçı Kaymakamı Emre Yeşilbaş, Çanakçı Belediye Başkanı Tuncay Kasım, İstanbul Giresun Dernekler Federasyonu Başkanı Mehmet Kuğu, Kocaeli Giresunlular Dernek Başkanı Süleyman Karaman, Giresun Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Tuncer Öztürk, ETK Kablo ve Yılmazlar İnşaatın sahipleri İş adamları Orhan Yılmaz ve Hakan Yılmaz, İşadamı Mustafa Demirci, İstanbul Üniversitesi Öğr. Üyesi Doç.Dr. Ahmet Öztürk, Çanakçılı bürokrat ve iş adamları, STK Başkanları ve Çanakçılılar katıldı.

            Pendik Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr.alih Çalık’ın moderatörlüğünde gerçekleşen toplantıda, Görele – Çanakçı yolunun tamamlanması, Çanakçı - Torul, Çanakçı – Gürgentepe–Sisdağı, Çanakçı–cimide, köy yollarının bakımı ve rehabilitasyonu, sosyal tesis eksikliği, Yüksekokul ve öğrenci yurdu sorunları, eski köy okullarının köy konağı ve farklı kullanım amacıyla yeniden projelendirilmesi, Çanakçı Belediye sınırlarının genişletilmesi, Kuşdili festivalinin uluslar arası arenada daha etkin tanıtımı, Çanakçı sorunlarının önceliklerinin tespit edilmesi için bir ekip oluşturulmasına karar verildi. Tespit edilen sorunların çözümü için çalıştay yapılması kararlaştırıldı.

            İş adamı Hakan Yılmaz konuşmasında; organik besicilik, yöresel tarımda yaban mersini üretiminin önemine, yöreye özgü tarımın desteklenmesi ve bilimsel araştırmalar ışığında tarım ve hayvancılığın önemine değinmiştir.

            Giresun Dernekler Federasyonu Başkanı Mehmet Kuğu, Yüksekokulun bir an önce açılması için gayret sarf edilmesi, sosyal yaşam için tesislerin önemine, çalıştaylar yapılarak Çanakçının sorunlarına çözüm aranması gerektiğini ifade etti.

            İş adamı Mustafa Demirci, Kuş dili festivalinin önemine, konaklama ve barınma için sosyal tesislerin yapılması gerektiğini ifade etmiştir.

            Çanakçı Kaymakamı Emre Yeşilbaş konuşmasında Çanakçının sorunlarına değinerek bu sorunların öncelik sırasına göre çözülmesi gerektiğine dikkat çekmiştir.

            Çanakçı Belediye Başkanı Av.Tuncay Kasım konuşmasında Çanakçıda kamulaştırılacak arazi yetersizliği ve kamulaştırmanın ekonomik zorluklarına, pazaryeri, düğün salonu, yurt ve barınma sorunlarının çözülmesi için Çanakçı Nüfus sayısının mutlaka artması gerektiğini, İş adamı ve hayırsever desteğine olan ihtiyaç olduğunu, çevre köylerin Belediye sınırlarına dâhil olmasını arzu ettiğini ifade etti.

            Giresun Milletvekili Cemal Öztürk yaptığı  konuşmada; Geçmişten günümüze ülke genelinde olan değişime, köyden şehirlere göçün sebeplerine, insan kaynağı zenginliğimize rağmen organizasyon eksikliğimizin olduğuna, Çanakçı’ya mutlaka Yüksekokul açılacağını ancak okul olarak yapılan binanın tekrar tadilattan geçmesinin gerektiği, öğrenci yurduna ihtiyaç bulunduğunu, Yüksekokulların Giresunun tüm ilçelerinde açılması için çalıştıklarını, Osmanlıyı yok eden şer güçlerin top yekun ülkemizin egemenliğine karşı mücadeleye giriştiğini, ülke çapında kurtuluş savaşı verildiğini, tefecilerin para ve faiz politikaları ile ülkemizi ekonomik olarak batırmaya çalıştığını, verilen mücadelelerden dolayı hükümetin bu projelere kaynak aktarmada sıkıntı çektiğini, Çanakçılıların da elini taşın altına koyması gerektiğini, girişimci ve iş adamı sayımızın yetersiz olduğunu, devletin girişimcilere hibe desteği, çiftçilere yönelik gübre, mazot, traktör ve  tarım ekipmanı desteği, kırsal kalkınma ve İPARD desteği sağladığını ifade etmişlerdir.

2017 yılında da alan bazında fındık desteği için bütçeden kaynak ayrıldığını ve fındık üreticilerine desteğin devam edeceğini, Fındık üreticisinin mağduriyetinin azalması için TMO aracılıyla hükümetin piyasaya müdahale edeceği sinyalini vermiştir. Çanakçıdan Şıh kıranına kadar olan yolun karayolları kapsamına alınması çalışmalarının devam ettiği, köylere bal ormanı projesinin devam ettiğini, Çanakçı Torul transit yolunun dillendirmeye başladıklarını, Çanakçı yolunun kamulaştırma sorunları nedeniyle geciktiğini ve sürecin devam ettiğini, Çanakçılıların yaptığı bu tür toplantıların diğer ilçelerimizde de yapılacağını, Çanakçılı ve Giresunluların parti teşkilatların görev almasının önemine değinmiştir.

Toplantının sonunda 5 kişilik ön çalışma ekibi oluşturuldu. Toplantılarının devam etmesine, Belediye Başkanını, Çanakçı Kaymakamlığı  ve STK ile işbirliği içerinde sorunların çözümü için karar alınmasından sonra Dr. Salih Çalık’ın katılımcılara teşekkür etmesiyle toplantı sona ermiştir.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir