Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7906 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   16 Mart 2013 - 09:42

Çanakkale Zaferi Ve Şehitler Günü Mesajları

Büyüt
Küçült
Çanakkale Zaferi Ve Şehitler Günü
Çanakkale Zaferi Ve Şehitler Günü Mesajları

Vali Dursun Ali Şahin Çanakkale, milletimize biçilen kefeni yırtmak için canını feda eden, kanlı gömleğiyle kara toprağa giren on binlerce kınalı şehidin muhteşem destanı olduğunu söyledi.

Vali Şahin’in 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü mesajı;

Çanakkale Zaferi’nin 98. yıldönümünü kutlamanın ve mukaddes vatanımız için canlarını çekinmeden feda eden aziz şehitlerimizin Şehitler Günü’nü idrak etmenin büyük onurunu yaşamaktayız.

 

Çanakkale, dönemin en büyük küresel güçlerine karşı, bir karış toprak bile vermemek için, kanı ve canı ile vatan topraklarını mühürleyen milletimizin, vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı uğrunda neleri göze alabileceğinin bir göstergesi ve namusunun simgesidir.

 

Çanakkale Savaşları, maneviyatın maddiyatı yendiği yer olma özelliği ile dünya tarihi üzerinde de büyük etkilere neden olmuş, asırlardır emperyalist devletler tarafından sömürülen ülkelerin bağımsızlık fikrinin kuvvetlenmesine yardımcı olmuştur.

 

Çanakkale, milletimize biçilen kefeni yırtmak için, canını feda eden, kanlı gömleğiyle kara toprağa giren on binlerce kınalı şehidin muhteşem destanıdır.

 

Çanakkale! Türk milletinin, birlik ve dirlik içinde olduğu müddetçe; feragat ve dayanışma duygusuyla, iman ve mücadele ruhuyla, her türlü badireyi atlatabilecek iradeye sahip olduğunun ispatıdır.

 

Çanakkale’yi Çanakkale yapan, cepheye gönderdiği oğluna “ya şehit ol, ya gazi” demek suretiyle, vatanın her bir karış toprağını evladının canından üstün tutan Türk analarıdır.

 

Bugün Ay Yıldızlı Bayrağımızın altında huzur ve güven içerisinde başımız dik olarak yaşıyorsak, bunu kutsal hayatın sahipleri şehit ve gazilerimize borçluyuz.

 

Bu anlamlarla yetişen gençlerimiz, ecdadımıza ve şehitlerimize bir vefa borcu ve geleceğimizin de teminatı olacaktır.

 

Bu duygu ve düşüncelerle, Çanakkale Zaferi´nin 98.yıl dönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü´nde bu toprakları bize vatan kılan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.


AKSU'NUN 18 MART MESAJI


Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu 18 Mart Çanakkale zaferinin yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Mesajında ulusal dirilişin destanı Çanakkale zaferinin 98 yıldönümünü yaşamanın onurunu taşıdıklarını belirten Başkan Aksu, "Çanakkale’de işgalci güçlere karşı ulusal duruşu gösteren kahramanlarımızın açtığı yol, ektiği tohum ulusal kurtuluşun ve dirilişin mayası olmuştur. Destanlaşan Çanakkale’de bir neslini vatan savunmasına feda eden Türk ulusu kurtuluşun işaret fişeğini ateşlemiştir. O işaret Anafartalar kahramanı Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal’i tarih sahnesine bir kez daha çıkarmıştır. ”Size tearuz etmeyi değil, ölmeyi emrediyorum” dediğinde ona, vatan sevgisine, gücüne ve inancına güvenen Mehmetler gözlerini kırpmadan ölüme ve inandıkları zafere yürümüştür. Çanakkale zaferi millete ulusal bağımsızlığının yolunu nasıl bir destansa o destanı yazanlar Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman askerlerimizdir." dedi.

18 Mart'ın Türk milleti için bir milat olduğunu ve sömürgeci güçlerin Anadolu hayalleri için sonun başlangıcı olduğunu da ifade eden Aksu, "Tarih tanıklık etmiştir ki, Anadolu, kendine kefen biçen tüm düşmanlarına vatan sevgisinin, bağımsızlık ruhunun ne olduğunu öğreten en büyük öğretmen olmuştur. Bu toprak uğruna, vatan uğruna, bayrak ve millet uğruna 18 Mart Çanakkale zaferiyle başlayıp ulusal kurtuluş savaşıyla biten kanlı boğazlaşmanın, onurlu duruşun, toprağa düşen tüm fidanlarını ve bu ülkenin tüm şehitlerini namusum bilmenin onuru ile şahsım ve şehrim adına hepsini saygı ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun." diye konuştu.



Belediye Başkanı Av. Kadir AYDIN, Çanakkale Zaferi'nin 98. yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

  Başkan mesajında;

“Bugün dünya tarihinde eşi benzeri olmayan bir onur mücadelesinin, Çanakkale Zaferi'nin 96.yıldönümünü idrak etmekteyiz. Çanakkale Savaşları, vatan topraklarını ve bağımsızlığımızı korumak için  Türk’üyle, Kürt’üyle, Çerkez’iyle  Laz’ıyla, Gürcü’süyle varını yoğunu ortaya koyan bir milletin, tarih sayfalarından silinemeyecek bir destanıdır. Çanakkale Zaferi'yle, Türk toplumunda millet olma bilincinin tohumları tekrar yeşermiş ve Kurtuluş Savaşı'nın kazanılması adına çok önemli bir adım atılmıştır.

  Üzerinde yaşadığımız bu kutsal topraklarda her zaman ve her şartta al bayrağımızın dalgalanacağına olan kanaatimiz tamdır. Bugün ülkemiz ve milletimiz üzerinde kötü emelleri olan dış güçlerin geçmişten alacakları çok büyük dersler olduğu kanaatindeyim. Dört bir yanı şehit kanlarıyla sulanmış, aynı bayrak altında yaşamayı; ülkemizin bölünmez bir bütünlük içerisinde sonsuza kadar  bağımsız kalacağını kabullenmiş  yeni bir neslin varlığı bu topraklar için canını veren aziz şehitlerimizin ruhunu şad edecektir.

 Bu duygu ve düşüncelerle kutsal vatan toprakları için canını feda ederek şehitlik mertebesine erişmiş Şehitlerimizi ve gazilerimizi sevgi, saygı, minnet  ve rahmetle anıyorum. “ dedi

ÇANAKKALE ZAFERİNİN 98’İNCİ YILDÖNÜMÜ

BASIN AÇIKLAMASI

 Milliyetçi Hareket Partisi İl Kadın Kolları Başkanı Necla Akyurt, "Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü" nedeniyle mesaj yayınladı.

Akyurt açıklamasında şunlara yer verdi; "Tarihi kahramanlıklarla dolu büyük Türk milletinin vatan sevgisinin, şehadetle imtihan olduğu Çanakkale Zaferi’nin 98. yıldönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Vatan sevgisi ve bağımsızlık aşkının zirveye ulaşarak şehitlikle taçlandırıldığı Çanakkale Zaferi ile yüce Türk milletinin vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı uğrunda neleri göze alabileceğini bütün dünyaya göstermiştir.  Çanakkale, öyle bir mücadeledir ki, asırlardır yorgun düşmüş bir milletin varlığını ve bağımsızlığını devam ettirme savaşıdır. Çanakkale birbirine kenetlenmiş gönüllerin zaferidir. Çanakkale silahla iman gücünün çarpışmasıdır. Bu çarpışmada imanlı yürekler galip gelmiştir. Milletimiz bu zafer ile dini, vatanı ve namusu söz konusu olduğunda nasıl bir destan yazacağını bütün dünyaya göstermiştir. Bu nedenle Çanakkale, yalnızca bir ordunun verdiği şanlı bir mücadele değil, asil Türk milletinin, maddi ve manevi güçleri ile gerçekleştirdiği bir var oluş savaşıdır. Çanakkale, dönemin küresel güçlerine bir karış toprak vermemek için, kanı ve canı ile vatan topraklarını mühürleyen Türk milletinin namusunun simgesidir. Bu kutlu mücadelenin her türlü maddi imkânsızlıklara rağmen zaferle taçlandırılması; silahın millet; barutun inanç; topun cesaret karşısındaki iflasının ilanıdır. Vatan topraklarını korumak ve savunmak için zor şartlar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen şehitlerimiz; devletimizin varlığının, milletimizin birlik ve beraberliğinin güvencesi olarak ilelebet hatırlanacaktır.

Bedeli şehit kanıyla ödenmiş olan bu topraklar üzerinde, bugün de hesabı olan hain odaklar vardır. Bilinmelidir ki, her karış toprağını, kanlarıyla sulayarak Anadolu’yu vatan yapan ve bize emanet eden kahramanların bugünkü torunları da yeri ve zamanı geldiğinde, kutsal görevden kaçınmayacaklardır. Bu duygu ve düşüncelerle Giresun MHP Kadın Kolları olarak Çanakkale Savaşlarının 98. Yıldönümünü dolayısı ile başta büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, Ezineli Yahya Çavuşların, Tarık Binbaşıların, Seyit Onbaşıların ve binlerce isimsiz Mehmetçiğin aziz ruhları önünde saygıyla eğiliyor, minnet ve şükranlarımızı binlerce Fatiha ile birlikte yolluyoruz."

EMŞAV Giresun Şubesi’nden ‘Şehitler Günü’ Mesajı

Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü Şehit Aileleri Vakfı (EMŞAV) Giresun Şubesi, ‘18 Mart Şehitler Günü’ dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

EMŞAV tarafından yayınlanan kutlama mesajında şu görüşlere yer verildi:

“Şanlı tarihimizdeki kahramanlık destanlarından biride Çanakkale Zaferi’dir. Bu zafer 1. Dünya Savaşı’nda kahraman askerlerimizin cihanı hayrete düşüren bir iman ve kahramanlık destanıdır.

Bu zafer milletimizin iman ve azminin metanet ve gücünün açık bir göstergesidir. Bu zafer tek vücut haline gelmiş imanlı  bir milletin dinini, namusunu, istiklalini, vatanını ve bayrağını  korumak için neler yapabileceğini bütün dünyaya göstermiştir. Bu zafer savaşın ve tarihin akışını değiştirmiştir.

Çanakkale’de donanım ve maddi imkân bakımından kendisinden güçlü ordulara karşı inanılmaz bir direniş göstermiş  üstün cesaret ve özveri ile "Çanakkale Geçilmez " dedirten eşine az rastlanır anlamlı bir kahramanlık destanı yazılmıştır. Şairin dediği gibi; “Cehennem olsa geleni göğsümüzde söndürürüz, Bu yol ki hak yoludur dönme bilmez yürürüz, Şu karşımızdaki mahşer kudursa çıldırsa, Denizler ordu bulutlar donanma yağdırsa” diyerek bütün gücü ile düşmana karşı koyan milletimizin destanıdır.

Çanakkale Zaferi, Yüce Rabbimizin; "Sizinle savaşanlara karşı Allahû Teâlâ yolunda siz de savaşın" Bakara Suresi 190. Ayetteki emrine uyarak cepheye atılan kahraman askerlerimizin destanıdır. Çanakkale Zaferi; vatanı, bayrağı, milleti, dini ve devleti için canını Allah yolunda feda eden ve böylece Allah rızasına eren şehitlerin destanıdır.

Çanakkale Zaferi anaların biricik evladını  şefkat ve muhabbetle bağrına basıp; “Oğul seni yetiştirdim, Hizmet eyle vatana, Ak sütümü helal etmem, Saldırmazsan düşmana” diyerek cepheye uğurladığı, oğlunun da anasının elini öpüp; “Hakkını helal et şefkatli anam, canım feda olsun kutsal vatana” diyerek karşılık verdiği cefakar analar ile yiğit ve kahraman Mehmetçiklerin destanıdır.

Çanakkale Zaferi ırkların renkleri dilleri değişik çeşitli milletlerden oluşan haçlı ordularının Müslüman milletimizi yok etme amacı ile karadan denizden ve havadan üzerimize saldıran bir iman küfür mücadelesidir. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un dediği gibi; "Eski dünya yeni dünya, Bütün akvamı beşer kaynıyor, kum gibi tufan gibi mahşer, Kimi Hindu kimi yamyam, Kimi bilmem ne bela" dediği gibi çehreleri renkleri ve ırkları değişik çeşitli milletlerden oluşan insan selini andıran ordular milletimizin üstüne yürümüş Mehmetçiğin göğsüne bomba ve yağmur yağdırmıştır. Şairimizin dediği gibi; "Ölüm indirmeden gökler, Ölüm püskürmedi yer.” Gökten ölüm indirilmiş, yerler ölü püskürtmüştür. Kahraman ecdadımız bu öldürücü silahların tehdidine karşı iman dolu göğsünü siper etmiş bir gül bahçesine girercesine vatan uğruna şehit olmayı şeref bilmiştir. Düşmanların gülleleri mermileri aslan neferlerimizin göğsünde sönmüştür. Çanakkale boğazını düşmana mezar etmiştir.

Çanakkale Şehitleri’nin bize bıraktığı kutsal emanet olan Türkiye Cumhuriyeti’nin kıymetini bir kez daha çok iyi bilmeliyiz. Bu vesile ile tüm vatandaşlarımızın ‘18 Mart Şehitler Günü’nüzü tebrik ediyor; tüm Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum."

Haber: Hakan UĞURLU – www.kerasushaber.net

Nurullah AYDIN

18 Mart 2013-ANKARA

 

ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA MESAJI

 

Güzel ülkemizin bağımsızlığı uğruna şehit olmuş binlerce vatan evladının sayesinde bu günleri yaşayabiliyoruz.

 

Şehitlerimizin uğruna can verdikleri vatan toprakları, bugün küresel gücün emrindeki çetelerin ihanetleri ile karşı karşıyadır.

 

Türk Milleti; tehdit altındadır

Türk Vatanı; etnik aidiyetle parçalanmak istenmektedir.

Türk Milleti’nin milli ve manevi değerleri hırpalanmıştır.

Türk Milleti’nin milli günleri anlamsızlaştırılmıştır.

Türk Milleti’nin manevi değerleri istismar aracı kılınmıştır.

Türk Devleti; Türk Milleti'nin devleti olmaktan çıkarılmak için sinsi oyunlarla tuzağa düşürülmüştür.

 

Akıl, bilim ve din uyumu ile huzur ve güven içinde yaşayan Türk Milleti'nin birlik ve beraberliğini sağlayan ortak doku; çağdığı Arapçı din anlayışı ile parçalanmak istenmektedir.

 

Türk Milleti'ne, Türk Devleti'ne, Türk Vatanı'na ihanet edenlerin torunları; bugün din veya çağdaşlık örtüsü altında kinlerini kusmaktadırlar.

 

Hangi ihanet oyunu oynanırsa oynansın; şehitlerin torunları olarak Türk Milleti’nin duyarlı her bireyi, tarihi kimliğine uygun olarak vatan, millet devlet için aynı duygu düşünce ve inançtadır.

 

Milli ve Manevi değerlerle donanmış vatan evlatları dimdik hazırdır. İç ve dış ihanet şebekelerinin hertürlü çirkin oyunlarına karşı bugünü ve yarınları güvenli kılmak için aynı bilinçtedir.

 

98. yılını yaşadığımız Çanakkale zaferinde ve vatan, millet ve devlet uğruna bütün savaşlarda kaybettiğimiz şehitlerimizi ve gazilerimizi bu gün bir kez daha rahmetle ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun.







Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir