Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4533 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   27 Ağustos 2022 - 22:15

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU, AFYON GİRESUN ŞEHİTLİĞİNİ ZİYARET ETTİ

Büyüt
Küçült
CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU, AFYON GİRESUN ŞEHİTLİĞİNİ ZİYARET

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, beraberindeki heyet ile birlikte “Afyonkarahisar İscehisar Doğanlar köyünde bulunan Giresunlular Şehitliğini ziyaret etti

Büyük Taarruz’un 100’üncü yıl dönümünde, Afyonkarahisar’daki 15 kilometrelik yürüyüşünün ardından Giresun Şehitliğini ziyaret eden Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na, Genel Başkan Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Eskişehir Milletvekili Utku Çakıözer, Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süslü, Afyonkarahisar CHP İl Başkanı Yalçın Gürgöz, Zeytinburnu Belediyesi Eski Başkanı hemşerimiz Adil Emecan ve bir grup partili eşlik etti

Kılıçdaroğlu, şehit mezarlarına karanfil bırakarak dua ettikten sonra şehitlik alanında bulunan Giresun Konağı, Şehitlik Müzesi ve Şehitlik Abidesi hakkında ilgililerden bilgi aldı.

GİRESUN ŞEHİTLİĞİ

Giresun şehitliği, Afyonkarahisar Içsehisar ilçesi Doğanlar köyü sınırları içerisinde, Dedesivrisi mevkiinde edilmiştir. Giresun ve yöresinden gelen gönüllülerin şehit olmasından dolayı "Giresun Şehitliği" adını almıştır. Ülkemizi işgal eden yunan ordusu, İlçemiz, Karaağaç ve Doğanlar köyü sınırları içerisindeki "kabaçkırar" ve "Dedesivrisi" mevkilerinde mevzilenmişlerdir. Kurtuluş savaşında Giresun ve yöresinden gelen gönüllülerinden oluşan 47. Alaya Topal Osman komuta etmiştir. Topal Osman emrindeki 47. Alay 26 Ağustos 1922 gece saat 02.30 ' da başlayıp 36 saat süren taarruzda yunan ordusunu Sivritepe mevkiinden atmıştır. O geceyi 47. Alay bir taburu ile Kabaçkıran, iki taburu ile Dedesivrisi ve Evliya tepelerinden geçirdi.

Afyon ili İscehisar ilçesi doğanlar köyündeki Giresun şehitliği Konya Kültür ve Tabiat Varlıklarının Koruma Müdürlüğünün 14.11.1988 gün ve 328 sayılı Kararı ile 1. Grup korunması gerekli kültür varlığı olarak tescil edilmiştir. İscehisar Çevre Güzelleştirme Derneği ile şehitliğine anıt ve tören alanı yapımı için Müze müdürlüğüne müracaatı üzerine projesi çizdirilmiş Konya Kültür ve Tabiat Varlıklarının Koruma Kurulunun 30.03.1990 gün ve 689 sayılı kararı ile onaylanmıştır.

Büyük Taarruz ve Başkumandanlık Meydan Muharebesi ile ilgili olduğundan, Doğanlar Sivritepe'deki Giresunlular Şehitliğinde her yılın Ağustos ayında devlet töreni ve STK’lar katılımı ile millet töreni düzenlenmektedir.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir