Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6409 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   03 Temmuz 2012 - 14:32

CHP'li Vekilden Başbakan'a Soru Önergesi

Büyüt
Küçült
CHPli Vekilden Başbakana Soru
CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a soru önergesi hazırladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Selahatttin Karaahmetoğlu;

         Bir internet sitesinde yer alan "Ömer Dinçer'i anlamak" başlıklı yazının daha sonra, Milli Eğitim Bakanlığı Basın Müşavirliğince  AKP milletvekillerine gönderilmesi ve  eski Milli Eğitim Bakanlarının cevapları, yaşanan tartışmalar gündeme gelmiştir. Yazının içeriğinde Hüseyin Çelik, Nimet Çubukçu (Baş) dönemlerine ilişkin yapılan usulsüz ihaleler, torpilli atamalar, eş dost, akrabaların ihale ve atamalara ilişkin müdahaleleri, sendikaların torpilli atama ve yer değiştirmelerde etkin rolü gündeme getirilmiş ve sanki AKP iktidarı öncesi farklı bir iktidarın Bakanlığından söz ediliyor gibi, yeni dönemde bu durumların yaşanmadığına işaret edilmektedir. Daha sonrasında bu durum AKP'de aile içi mesele olarak görülüp üzeri örtülmeye çalışılmıştır. Selahattin Karaahmetoğlu Başbakan'a kamuoyunun cevabını beklediği soruları yöneltmiştir.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın, Anayasa ve Meclis İç Tüzüğü Gereğince Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını saygılarımla arz ederim.


Selahattin KARAAHMETOĞLU

Giresun Milletvekili



Bir internet sitesinde yer alan “Ömer Dinçer’i anlamak” isimli yazının Milli Eğitim Bakanlığı Basın Müşavirliği aracılığıyla milletvekillerinize iletildiğini daha sonrasında eski bakanınızın duruma tepki göstererek yine bir mektupla cevap vermeleri söz konusudur. İddialar arasında sayın Ömer Dinçer’den önce görev yapan iki Milli Eğitim Bakanının da görev yaptığı dönemleri kastederek usulsüz atamalar, ihaleler, doğu görevinden muaf tutulan binlerce öğretmenden bahsedilmektedir. Okul müdür yardımcılığı, okul müdürlüğü sınavını kazanamadığı halde sendika ve siyasi kartvizitler ile il müdür yardımcısı, şube müdürü görevlendirilmesinin olağan olduğu belirtilmektedir. Hatta bir kaymakamın kadın personelini Milli Eğitim şube müdürü yaptırabildiği konu edilmektedir. Sendikalara boyun eğen bakan görüntüsünün değiştiğine vurgu yapılmakta Milli Eğitim Bakanlığı kasasında engelli çocuklarımızın eğitimi için biriktirilen 105 trilyon kadar paranın rehabilitasyon merkezi adı altında açılan kurumlarca hortumlandığı, il içi ve iller arası torpilli öğretmen atamalarının tavan yaptığı iddialar arasındadır. Yine daha önceki dönemlerde bakan eşlerinin, çocuk ve kardeşlerinin, akraba ve hısımlarının bakanlıkta cirit attığı belli makamlarda söz sahibi olmak için atamalara müdahil oldukları adlarının birçok ihaleye karıştığı da söz konusu yazıda yer almaktadır. Tüm bunlara ilişkin olarak:

Mili Eğitim Bakanlığına Ömer Dinçer’i getirmenizin nedenleri arasında bakanlık teşkilatında bu iddia ve tartışmaların yapılıyor olmasının ve sizin de bundan rahatsızlık duymanızın payı var mıdır? Yoksa bu iddialardan sizde kamuoyu gibi yeni mi haberdar oldunuz?

Geçmiş dönemlere ilişkin söz konusu iddialar araştırılacak mıdır? Aynı siyasi partinin mensubu olan milletvekili ve bakanlarınızın ayrı görüşleri paylaştığını daha önce de görmüştük, bu hususta da konunun aile içi mesele olarak kabul edilip üstü örtülecek midir?

İddialar arasında yer alan kaymakam kimdir? Hala görevine devam etmekte midir? Hakkında idari bir işlem başlatılmış mıdır?

İlçe Milli Eğitim Müdürü olup görevlendirmesinin Bakan tarafından dahi iptali sağlanamayan bahsi geçen kişinin bu gücü hangi makamdan aldığını ifade edebilir misiniz?




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir