Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5422 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   02 Ekim 2012 - 18:44

Çınar, " Türk Toplumu Anında Cevap Veriyor"

Büyüt
Küçült
Çınar,  Türk Toplumu Anında Cevap
TADF Başkanı Çınar, " Türk Toplumu Anında Cevap Veriyor"

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Çınar, yakın zamanda  Türkiye’yi karalamaya çalışanlara karşı tepkilerini aninda ortaya koyduklarını belirtti.
Troy şehrinde Ermeniler’in baskıları sonucu sözde Ermeni soykırımı anıtı yapılması konusunda TADF ve ATAA olarak tepkilerini koyduklarını belirten TADF Başkanı Çınar,yakın zamanda Belediye Başkanı Lou Rosamilia ile görüşeceklerini açıkladı. Başkan Çınar, Ermeniler’in her alanda Türkiye aleyhine saldırmaya çalıştıklarını belirterek, “Amerika’daki Türk toplumu olarak her konuda vakit kaybetmeden tepkimizi göstermeye devam edeceğiz” dedi.
Ayrıca, geçen hafta Y92 tarafından düzenlenen sokak fuarındaki Ermenistan standında, Türkiye’nin güneydoğusunun sözde Kürdistan ve doğusunun Ermenistan olarak gösterildiğini tespit ettiklerini belirten Çınar, bu konuda Y92 yetkilerine üzüntülerini ilettiklerini belirtti. 
Ermeni Kamuoyu ve Basını Rahatsız
Amerika’daki Türk Sivil Toplum Kuruluşlari temsilcilerinden - ATAA,ASA,PAX Turcica- ortak çalışma sonucu yapilan karalamalara anında cevap verilmesinden dolayı Ermeniler’in rahatsızlık duyduklarini belirterek, Amerikan Ermeni Assemblesi yıllık toplantisinda, Hyatt CEO'su, Mark S. Hoplamazian’in,Türkiye aleyhine konuşma duyumu üzerine acilen tepki mektubunu Hyatt Grubu Başkanı Thomas J. Pritzker’e gönderilmesi üzerine Ermeni basının konuyu ele aldığını dile getirdi. TADF Başkanı Çınar, bu konuda şirket temsilcilerinden Rena Reiss’un kendileri ile iletişim kurduğunu belirterek, Hyatt CEOsu’nun etik olarak yaptığı yanlış var ise soruşturma açılacağını dile getirdiğini söyledi.
Başkan Çınar, geçen haftalarda New York Times Gazetesi’nde Frank Jacbos ve Parag Khanna imzalı Yeni Dünya Haritası yazısında, Türkiye’nin parçalanacağı ve sözde Kürdistan içerikli harita sunduklarını belirterek,bu konuda da gerekli tepkimizi ve resmi yazılarımızı New York Times üst yönetimine ilettik dedi.
Amerika’daki medya organlarının Türkiye’yi karalayan ve politize olmuş konulara girmelerinin tarafsızlık ilkelerini cignedigini belirterek, bu konuda kendimizi daha iyi anlatmamız gerekiyor dedi. 
Başkan Çınar,New York’ta önemli Amerikan medya kuruluşlarına Türkiye’yi  tanıtım amaçlı bir resepsiyon düzenleyeceklerini belirtti.
TADF- Milli Konularda Yapilan Calismalarin Ozeti (Eylul)


TADF’nin Milli Konularda Gösterdiği Hassasiyet Doğrultusunda Son Gelişen Olayları ve Çalışmaları  siz Değerli Dernek Başkanları ile Paylaşmak istiyoruz. ERMENİ KONUSU :  a)Hyatt CEOsuna Tepki : Amerikan Ermeni Assemblesi yıllık toplantisinda, Hyatt CEO'su, Mark S. Hoplamazian,Türkiye aleyhine konuşma duyumu üzerine Hyatt Grubu Başkanı Thomas J. Pritzker’e acilen tepki mektubu  gönderildi. ( TADF.ATAA,ASA ve PAX Turcica tarafindan) 
Aksiyon/ Sonuç: Şirket adına Rena Reiss, konunun etik kurallar  çerçevesinde araştırıldığını belirten yazıyı TADF’ye yolladı. Ayrıca Ermeni basını bu tepkiden rahatsız oldu.  b)Sokak Fuarında Türkiye Aleyhine Harita : 92Y adlı kuruluş tarafından organize edilen sokak fuarında Ermenistan stand açarak Turkiye’nin güneydoğusunu sözde Kürdistan ve doğusunu Ermenistan olarak gösteren harita sundu.
Aksiyon/Sonuç:Bu konu TADF yetkililerince hemen tespit edilip, 92Y isimli kurulusa gerekli kınama gonderildi  c)Troy’da Ermeni Anıt: Upstate New Yorkta olan Troy Sehri’nde Ermeni anıtı kurulmasına şehir belediyesi tarafından karar verildi. Aksiyon/Sonuç: Bu konudaki tepki yazısınin dışında TADF ve çatı kuruluşlar ortak olarak yüzyüze görüşme talebinde bulunacaktir.   d)Off Broadway’deki Ermeni Gösterimi: Ermeniler’in Türkiye aleyhine oyunu olacağı bildirildi.Aksiyon/Sonuç: Tepki mektubu yollanmasinin dışında Genç Türkler ile farklı tepki metodları hakkinda konuşulmaktadır.  PKK  Aleyhindeki Calişmalar 
a)NY Times a Tepki : Frank Jacbos ve Parag Khanna tarafından yazılan Yeni Dünya yazısında, Türkiye’nin parçalanacağı ve sözde Kürdistan içerikli harita yer almaktadir. Aksiyon/ Sonuç: Tepki yazısı yanında görüşme talebinde bulunacaktır.
b)TADF İcra Kurulunun Aldığı Kararlar :
-Bir süreliğine müzikli ve şenlik havasında düzenlenen hiçbir programa katilinilmamasina karar verilmiştir.   (**** Bu karar hiçbir derneği hedef almamak ile beraber, üye olmayan kuruluşlardan gelen tüm parti davetlerini de içermektedir)  - TADF'nin organize edeceği tüm programlarda şehitlerimiz anılarak programlara başlanacaktır.  - Şehit olan kahramanlarımızın ailelerine destek amacı ile TADF, Mehmetçik Vakfı'miza yardım kapsamında yoğun bir kampanya başlatilmıştır. ( Teksas'daki Türk Bayanlarimizin Örnek Çalışmasi  : http://tadf.org/index.php/2011-08-19-13-59-20/item/203-mehmetcik-vakfi-yararina-yemek-dersleri  - New York şehrinde, "Teröre Lanet ve Şehitlerimizi Anma Mitingi" hazırlıkları devam etmekle birlikte, mitingin başarılı olması ve farklı bir formatta yapılması için çalışmalar yürütülmektedir. Detaylı bilgiler kamuoyu ile yakında paylaşılacaktır.  - Amerikan kamuoyunun ve resmi temsilcilerinin PKK konusunda bilgilenmeleri ve Türkiye'ye daha samimi yardım etmeleri için, hem yüzyüze görüşmeler gerçekleştirilecek hem de bilgilendirici materyaller paylaşılacaktır. Bu konuda çabalarımız ve görüşmelerimiz devam etmektedir. ( NY Eyalet Senatosundaki Çabalarımız :  http://tadf.org/index.php/2011-08-19-13-59-20/item/179-tadf-pkk-aleyhine-new-york-eyalet-senatosu-nezninde-girisim-baslatti )    ÖNEMLi GÜNLER - 29 EKİM & 10 KASıM 
a)29 EKİM CUMHURİYET KUTLAMALARı VE BİLDİRİLER  : Ulu Önder Atatürk'un önderliğinde kurulmuş olan Cumhuriyetimizin yıldönümü yaklaşmaktadır.Bu anlamda, yerel eyaletlerde bildirilerin alınması ve o şehirde 29 Ekim'in tanınması son derece önemlidir. Bu surette, ekte sunduğumuz ikinci dosya sizlere nasıl yol izlenmesi gerektiğini belirtmektedir.
a)Proclamation Nasıl Alınır?b)Proclamation İstenmesi için On Kapak Yazısı c)29 Ekim Proclamation Bildirge Örneği b)10 KASıM Atatürk’ü Anma Programı ve Yarışma : Atamizi Anma programı için özel bir program hazırlığı başlamistir.Ayrıca Atamizi Şiirle Anlat şiir yarışmasınin detaylari yakin zamanda derneklerimiz ve kamuoyu ile paylaşilacaktir.)  Yakın zamanda gelişen önemli konuları sizlerle paylaşmak istedik. 
Herhangi bir konuda öneri ve sorularınızı bizimle direkt olarak paylaşmanızı ister, saygılarımızı sunarız.

Saygılarımla
 Ali Çınar TADF Başkani
- Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu-

" Halkimizin Sesi ve Yüreği"

821 UN Plaza,

2ci Kat

New York NY 10017

 


Tel: 212-682-7688

Faks: 646-290-6171

 

www.tadf.org


                                 24 Saat Acil Telefon Vatandaş Hattı : 1-888-352-9886           



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir