Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5701 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   13 Ekim 2012 - 12:23

Çınar, Fransa'da düzenlenen Konferansa Konuşmacı olarak katıldı

Büyüt
Küçült
Çınar, Fransada düzenlenen Konferansa Konuşmacı olarak
TADF Başkanı Çınar, Fransa'da düzenlenen Konferansa Konuşmacı olarak katıldı


TADF Başkanı Çınar, Fransa'da düzenlenen Konferansa Konuşmacı olarak katıldı



Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Çınar, Avrupa Konseyi'nin merkezinin de bulunduğu Strazburg'da " Uluslarası İnsan Hakları Hareketi" kuruluşunun organize ettiği konferansa konuşmacı olarak katıldı.
Amerika'daki Türk Toplumu'nun TADF Başkanı Çınar tarafından temsil edildiği konferansın açılış törenine; Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande,   Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin ,Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukovych başta olmak üzere birçok devlet başkanın göndermiş olduğu tebrik ve başarı dilek mesajları ile başlandı. Çok sayıda üst düzey bakan ve sivil toplum liderinin katıldığı konferansın teması dünyada artan ırkçılık olurken, ırkçılık ile ilgili sorunlar ve çözümleri 2 günlük bir panelde ele alındı.
Panelde konuşma yapan TADF Başkanı Çınar, TADF'yi kısaca tanıttıktan sonra, insanların birbirini anlaması ve hoşgörülü olması için birlikte çalışmanın önemli olduğunu dile getirdi. Başkan Çınar, etnik grupların ortak sosyal, kültürel ve grassroot çalışmaları ile ırkçılık, din ve etnik kimlik bazlı ayrımcılık gibi sorunları çözmek için daha çok çaba sarfmesi gerektiğini belirtti. Çınar, nefret ve kin ile hicbirseyin çözülemeyeceğini belirterek, dünya barışını zedeleyen ve masum insanların hayatını alan tüm grup ve devlet politikalarına karşı olduklarını söyledi.
Amerika'da günümüzde Avrupa'daki nitelikte bir ırkçılığın olmadığını belirten Çınar, 11 Eylül'de yaşanan terör saldırısının aynı zamanda bir nefret suçu ve toplumları bölmeye yönelik bir saldırı olduğunu söyledi. Yahudi, Müslüman, Budist, Hristiyan olmak üzere birçok farklı kökenden kişinin bu elim olayda hayatını kaybettiğini hatırlatan Çınar; terörün dini ve kimliği yok dedi. Amerika'da gizli ırkçılığın hala devam ettiğini belirten Çınar,öte yandan birçok sivil toplum kuruluşunun bu konudaki hassasiyeti ve kamuoyu baskısının da takdire değer olduğunu söyledi.
TADF Başkanı Çınar " Ermeniler Nefret Politikası Üretiyor"
TADF Başkanı Çınar, Ermeni terör örgütü ASALA tarafından öldürülen Türk diplomatlarını hatırlatarak, ırkçılıkla yoğrulmuş teröre duyarsız kalan tek taraflı ve art niyetli çevrelerin sözde soykırım yalanları ve nefret dolu politikaları ile de dünya barışına zarar verdiklerini söyledi. 1973 ile 1987 arasında, ASALA'nin 170 saldırı gerçekleştirdiğini ve bunun sonucunda 31 Türk diplomatının şehit olduğunu dile getiren Çınar: 39 sivil vatandaşımızın da hayatını kaybettiği bu nefret saldırılarında, konuşması sırasında bulundukları Fransada da Türk diplomatlarının Ermeni teröristler tarafından şehit edilmiş olduklarını belirtti.
Ermeni Diasporası'nin Amerika'da hiçbir şekilde diyalog kurmadan Türkiye'yi karalamaya çalıştığını belirterek, oysa Ermenistan'in dünya sıralamasında en fakir ülkeler arasında olduğunu hatırlatarak, bu enerjiyi kendi iç sorunlarını çözmede kullanmalarını önerdi.
Türkiye, Dinlerin Biraraya Geldiği Yer
Türkiye'nin birçok etnik topluluğu ve dini biraraya getirdiğini belirten Çınar, Osmanlı döneminde Musevilere kucak açan ülkelerden birinin de Türkiye olduğunu söyledi. Coca Cola CEOsu Muhtar Kent'in babasının Fransa'da diplomat olduğu dönemde, Musevileri Nazi dönemi baskısından kurtarmak için, onlara Türk pasaportu verildiğini hatırlatarak, toplumların nerden ve nasıl geldiğimizi unutmaması gerektiğini hatırlattı.
Çınar, Türkiye'nin İnsan Hakları konusunda hassas olduğunu belirterek; Birleşmiş Milletler nezdinde de barıştan yana, ayrımcılığa ırkçılığa ve nefrete karşıtı birçok önder adımlar attığını belirtti .Çınar sözlerine, Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu olarak da uluslarası alanda kardeş kuruluşlar ile ortak çalışmalar yapmak istediklerini belirterek devam ederken, her türlü somut ve kalıcı projeyi değerlendirmeye açık olduklarını söyledi.
Toplantıya, Amerika Birleşik Devletleri'nden ADL, JCRC gibi Musevi kuruluşlarının yani sıra Asyalı-Amerikalı ve Afrikalı-Amerikalı kuruluşları temsil eden sivil toplum liderleri de katıldı.
Başarı ile sonuçlanan konferans sonunda TADF başkanı Ali Çınar'in organizasyonun Amerika Komite Üyeliği'ne seçildiği öğrenildi.
Başkan Çınar, Fransa'da bulunduğu süre içerisinde bazı Türk toplumu temsilcileri ve resmi yetkililerle de görüştü.
- Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu-

" Halkimizin Sesi ve Yüreği"

821 UN Plaza,

2ci Kat

New York NY 10017

 


Tel: 212-682-7688

Faks: 646-290-6171

 

      www.tadf.org


                 24 Saat Acil Telefon Vatandaş Hattı : 1-888-352-9886   



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir