Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6938 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   09 Ekim 2013 - 18:48

Comenius Proje Heyeti Bulancak'ta

Büyüt
Küçült
Comenius Proje Heyeti
Belediye Başkanı Av. Kadir Aydın, Eğitimde okullar arası birliği sağlamak için oluşturulan Avrupa Birliği ''Comenius Çok Ortaklı Okul'' projesi kapsamında Atatürk Ortaokulu’na gelen heyeti, sabah kahvaltısında ağırladı.

Comenius Proje Heyeti Bulancak’ta

Belediye Başkanı Av. Kadir Aydın, Eğitimde okullar arası birliği sağlamak için oluşturulan Avrupa Birliği  “Comenius Çok Ortaklı Okul” projesi kapsamında Atatürk Ortaokulu’na gelen heyeti, sabah kahvaltısında ağırladı.

Atatürk Ortaokulu’nun konuğu olarak Fransa, İspanya, Bulgaristan, İrlanda ve Polonya’dan gelen 25 kişilik eğitmen ve öğrenci heyetini Başkan Aydın sabah kahvaltısında ağırladı. Kahvaltıda; proje ortağı ülkelerden gelen okul müdürleri, idarecileri, öğretmenleri ve öğrencileri, Atatürk Ortaokulu Müdürü Musa Yavuz, Proje Koordinatörü Aytek TURAN ve Belediyemiz Yazı İşleri Müdürü Muhittin Akkaya’da hazır bulundu.

Kahvaltıda proje hakkında bilgiler veren Okul Müdürü  Yavuz, Atatürk Ortaokulu ve diğer proje ortakları, eğitimde kalitenin zenginleştirmesi, okullarda uluslararası işbirliğinin teşvik edilmesi, eğitimde doğrudan görev alan personelin mesleki gelişimine katkıda bulunulması, dil öğreniminin desteklenmesi ve kültürler arası bilincin arttırılması amacı ile gerçekleştirilen Avrupa Birliği Comenius proje ortaklığı çerçevesinde “Avrupa’da Çocuk Hakları” başlığı proje konusu olarak belirlenen projeye ortak olan tüm ülkeler bu konu üzerinde yürütecekleri çalışmaları ve eğitim alanındaki gelişmeleri iki yıl sürecek çalışma içerisinde karşılıklı ziyaretlerle birbirleri ile paylaşacaklarını belirtti.

İlçemizde çeşitli ailelerin yanında konaklayacak olan öğrencilere ilçemiz hakkında bilgiler veren Başkan Aydın, “ Kaynaşma ile kentlerin olumlu yönde ilerlediğini bilen bir belediyeyiz. Bu nedenle bu tür ziyaretlerin önemli olduğuna inanıyoruz. Ayrıca birbirlerini iyi tanımaya başlayan kültürel güzellikleri de birbirlerinden öğrenme imkânı buluyorlar. Gelen ziyaretçilerimizin de uyguladıkları proje kültür alış-verişinde atılan ilk adımların ilçemize ve kentimizin tanıtımı açısından güzel şeyler getireceğine inanıyorum. Kültür elçileri olan öğrencilerimizi bu program dâhilinde ilçemizde ağırlamaktan memnun olduk” dedi.

Öğrencilerle ve eğitmenleriyle bol bol sohbet eden Başkan Aydın, gelen misafirlere ve öğrencilere ilçemizi tanıtan çeşitli hediyeler verdi.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir