Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7991 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   17 Aralık 2012 - 10:50

Çotanak Arena Konusunda Bakan Kılıç' ın Açıklaması

Büyüt
Küçült
Çotanak Arena Konusunda Bakan Kılıç ın
Cumhuriyet Halk Parisi Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu 2013 Gençlik ve Spor Bakanlığı bütçesi görüşmeleri sırasında Bakan Suat Kılıç'a 'Çotanak Arena' stadı konusunda yeni bir soru yöneltti.

           Cumhuriyet Halk Parisi Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu 2013 Gençlik ve Spor Bakanlığı bütçesi görüşmeleri sırasında Bakan Suat Kılıç'a 'Çotanak Arena' stadı konusunda yeni bir soru yöneltti.

Geçtiğimiz yıl bütçe görüşmeleri sırasında benzer soruya gündemde olmadığına dair yanıt veren sayın bakan daha sonra benzer soru önergelerinde de stat yapılacak iller arasında 'Çotanak Arena''yı saymamıştı. Karaahmetoğlu bu hususda  AKP Giresun temsilcilerinin beyanatlarının olduğunu belirterek Giresunlu vatandaşların bunları mı yoksa sayın bakanın açıklamalarını mı dikkate alması gerektiğini sordu. Ayrıca stadın baştan sona revizyonu konusunda bakanın söz verdiğini hatırlatarak bu sözün gereğinin yapılması gerektiğini belirtti. TBMM Genel kurulunda Karaahmetoğlu ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç arasında Çotanank Arena konusundaki soru-cevap şöyledir:

BAŞKAN – Sayın Karaahmetoğlu…   


SELAHATTİN KARAAHMETOĞLU (Giresun) – Sorum Gençlik ve Spor Bakanına: Geçtiğimiz yıl bütçe görüşmelerinde Giresun’a yapılacak yeni bir stat konusundaki soruma, ihtiyaç olmadığı ve mevcut tesisin revizyona sokulacağını ifade ederek cevap verdiniz. Buna rağmen “Çotanak Arena” isimli yeni bir stat yapılacağı iktidar partisi mensuplarınca ısrarla dile getirilmektedir. Giresun halkının bu hususta cevap beklediği soru şudur: AKP Giresun milletvekillerinin sözlerini mi dikkate alacağız, yoksa Sayın Bakanın yeni bir stada ihtiyaç olmadığına dair görüşünü mü? Ayrıca mevcut stadın revizyonu konusunda vermiş olduğunuz sözün gereğini yerine getirmenizi bekliyoruz.

Millî Eğitim Bakanını bilgilendirmek istiyorum: Iğdır Üniversitesi öğrencisi Nezih Taşkın, Muğla Üniversitesi öğrencisi Ömer Çetin temel eğitim masraflarını karşılayabilmek için inşaatlarda yaşamlarını kaybettiler.


Teşekkür ederim Sayın Başkan.


GENÇLİK VE SPOR BAKANI SUAT KILIÇ (Samsun) –  Sayın Karaahmetoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili. Sayın Nurettin Canikli, Giresun’da bu konuyla ilgili açıklamayı yaptı. Giresun çotanak stadyumuyla alakalı bir beyanatı oldu. Biz, mevcut Giresun stadyumunun mevcut koşullarda Giresun’un maçlarına cevap verecek şekilde yeniledik, bakım, onarımını yaptık ancak arsa takası…  


SELAHATTİN KARAAHMETOĞLU (Giresun) – Işıklandırma sadece. 


GENÇLİK VE SPOR BAKANI SUAT KILIÇ (Samsun) - … gayrimenkul takası yoluyla, gayrimenkul değerlendirme yoluyla devam ediyoruz, yoksa sürpriz bir kaynak bulmuş değiliz, bütün illerde bu konuda eşit yaklaşıyoruz. Dolayısıyla imkân olur ise Giresun stadyumunu da yeni stadyumlar arasında Ordu’yu da aynı şekilde projelere dâhil ederek yeni etaplarda bu konuları değerlendireceğiz burada bizim bir samimi beyanlarımıza itibar etmeniz lazım.





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir