Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7547 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   29 Ekim 2020 - 00:01

CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Büyüt
Küçült
CUMHURİYET BAYRAMI

 

 

 

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97’nci yıldönümünde “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” kutlamaları çerçevesinde Valimiz Sayın Enver Ünlü, bir kutlama mesajı yayınladı.

 

Vali Ünlü, yayınladığı kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi.

 

“Değerli Giresunlular,

 

Cumhuriyetimizin ilânının 97’nci yıldönümünü, Mart ayından bugüne kadar mücadele ettiğimiz Kovid–19 salgını nedeniyle alınan tedbirlere uygun olarak, büyük bir coşku ile idrâk etmenin heyecanı içerisindeyiz.

 

29 Ekim 1923’te Türkiye Büyük Millet Meclisi, Teşkilât-ı Esâsiye Kanununun ilk maddesine ‘Türkiye devletinin şekl-i hükûmeti cumhuriyettir’ hükmünü eklemiş ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadesiyle ‘Türk milletinin karakterine ve âdetlerine en uygun idare’ şekli olan Cumhuriyet, her sene artan bir coşkuyla kutlanagelmiştir.

 

Sevgili Giresunlu hemşehrilerim,

 

Karakterimize en uygun idare şekli olan Cumhuriyetin nitelikleri ve erdemleri hepimizin malumu…

 

Çağdaş, demokratik bir sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti, dünyada yaşanan ekonomik krizlere rağmen ekonomisi en güçlü ve en büyük 20 devletten biri olmayı başarmış, bununla da yetinmeyip kararlı ve güçlü adımlarla muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmak için Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde canla başla çalışmaya devam edecektir.

Türkiye, dört tarafımızı ateş çemberine almak isteyenlere, onca hile ve desiseye rağmen bölgesinin süper gücü, dünyanın hatırı sayılır, istikrarlı ülkesidir. Muhakkak bunda, milletimizin binlerce yıllık devlet geleneğinin Cumhuriyet idaresiyle taçlandırılması da ayrıca belirleyici bir etken olmuştur.

 

Aziz Giresunlular,

 

Türkiye Cumhuriyeti Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmış olsa da yoluna aynı kararlılıkla devam etmektedir. Buna hiçbir güç engel olamayacaktır.

 

Türkiye Cumhuriyeti; devletiyle, milletiyle sonsuza kadar yaşayacaktır. Yeter ki bizler sahip olduklarımızın kıymetini bilelim.

 

Cumhuriyet, demokrasiyi geliştiren en iyi sistemdir. Kişinin hak ve özgürlükleri ancak bu sistem içinde güvencede olabilir. Türk Milleti Cumhuriyet’e bağlanıp, onu yüceltip geliştirebilirse demokrasinin nimetlerinden yararlanır ve çağdaş toplumlar içindeki yerini geliştirerek sürdürür. Bu nedenle Cumhuriyeti sahiplenmek her Türk’ün milli görevidir.

 

Bu duygu ve düşüncelerle 97’nci kuruluş yıldönümünde Cumhuriyet Bayramınızı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, milli mücadele şehitlerimiz, 15 Temmuz şehitlerimiz ve bu vatan uğruna can vermiş tüm şehitlerimiz ile ahirete irtihal eden gazilerimizi rahmetle, hayatta olan gazilerimizi de minnet ve şükranla yâd ediyorum.”



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir