Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6662 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   28 Ekim 2011 - 18:25

Cumhuriyet Bayramı Mesajları

Büyüt
Küçült
Cumhuriyet Bayramı
Cumhuriyet Bayramı Mesajları

  BAŞKAN AKSU'DAN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI  

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Aksu mesajında Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ nin ilanının 88. yıldönümüne ulaşmanın gururunu ve mutluluğu yaşadıklarını ifade etti.

 

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk' ün “Türk Milleti’ nin  karakterine ve adetlerine en uygun idare, Cumhuriyet idaresidir.” sözü ile Cumhuriyet’ in anlam ve önemini en güzel bir biçimde ortaya koyduğunu belirten Başkan Aksu, " 29 Ekim 1923’ te ilan edilen Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte milli, demokratik, laik ve çağdaş bir devletin temelleri atılmış, ülkemizde her alanda büyük gelişmeler kaydedilmiş, Atatürk’ ün ortaya koyduğu ilke ve devrimler doğrultusunda, Türk halkı cehaletten bilgiye ve geri kalmışlıktan çağdaşlığa doğru ilerlemiştir. Ve ilerlemeye de devam edecektir." dedi.

 

Türk halkının bu ilke ve devrimleri, bilinçli, kararlı bir biçimde benimsemesinin ise, Türkiye'nin bağımsızlığına, çağdaşlaşmasına ve kalkınmasına olan inancını gösterdiğini de belirten Aksu, " Türk Milleti’ ne bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değer olan Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin 88. Yıldönümü’ nü kutlar, Büyük önderimiz Atatürk ve canlarını bu uğurda feda eden şehitlerimizi rahmetle; gazilerimizi de minnet ve şükranla anıyorum." dedi.

   Belediye Başkanı, Av. Kadir AYDIN Cumhuriyet'in kuruluşunun 88. Yıldönümü  kutlamaları çerçevesinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan AYDIN mesajında;

      “Yüz yıllarca üç kıtaya hükmetmiş olan Osmanlı Devleti’nin parçalanıp dağılması ve Anayurdumuz olan Anadolu’nun işgale uğraması sonucunda başlatılan direniş hareketi, Mustafa Kemal ve duyarlı arkadaşlarının öncülüğünde Kurtuluş Savaşı’na dönüşmüştür. Bu Milli Mücadelede önce millet egemenliğine dayalı TBMM kurulmuş; TBMM’de yaşanan teorik ve pratiğin birleştiği tarihi sürecin neticesinde Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur. Böylece Türk Milleti, seviyesinin yüksekliğini ve onurlu bir ruh taşıdığını bir kez daha dünyaya ispatlamıştır.

     Bütün zorluk ve sıkıntılara rağmen dil, din, renk, mezhep ayırımı  olmadan, omuz omuza, ortak inanç ve kararlılıkla yapılan mücadele sonucu kazanılan zafer ve nihayetinde,  milletimize kayıtsız  şartsız egemenliği temin ederek Cumhuriyeti armağan eden ecdadımızı  şükranla anıyoruz.

     Cumhuriyet, milletimizin tarih sahnesinde yeniden dirilişinin adıdır. Cumhuriyetimiz mana ve gücünü, milletimizin ortak iradesiyle ve büyük bir imanla gerçekleştirdiği kurtuluş mücadelesinin eseri olmasından almaktadır. İnsanlık tarihi, milletlerin böylesine sarsılmaz bir ortak iradeyle kendi kaderlerini kendi elleriyle yazdıklarına çok nadir şahit olmuştur. Milletimiz sevinçte, kederde, zor günde ortak kader anlayışına sahip çıkmıştır. Cumhuriyet eşitlik, özgürlük ve uygarlıktır. İnsanlık onurunu her şeyin üstünde tutmaktır.

     Bugün, bizi biz yapan yüksek değerlerimizi daha gür sesle yüceltecek, geçmişte olduğu gibi bugün de tek yürek olarak haykıracak, el ele, gönül gönüle geleceğe daha bir güvenle bakacağız. Bilinmelidir ki, hiçbir cani ve bölücü bu vatan topraklarının bir çakıl parçasını  dahi yerinden oynatamaz ve oynatamayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, milli mücadelemizin bütün kahramanlarını ve vatan topraklarının korunmasında eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyor, tüm vatandaşlarımı sevgiyle selamlıyorum.” Dedi. 

             AK Parti Giresun İl Başkanı Av. Sabri ÖZTÜRK' ün Cumhuriyet Bayramı Mesajı      Ulus olarak, Cumhuriyetimizin 88. yıldönümünü büyük kıvanç ve coşkuyla bir kez daha kutlamaktayız. 29 Ekim Türkiye için, temelleri 88 yıl önce atılan yeni bir başlangıcı temsil etmektedir. Egemenliğin kayıtsız şartsız ulusun olduğu bu yeni yönetim biçimi, Türkiye Cumhuriyetinin aslını oluşturmuş, gelişmesini kesintisiz sürdürerek adım adım bugünkü düzeyine ulaşmıştır. Türk ulusu Cumhuriyet ile çağdaş olmanın haklı onurunu tatmış gelişen ve kalkınan bir dünya devleti olmanın kıvancına erişmiştir. Türkiye Cumhuriyeti bu anlamlı günde kendi coğrafyasında örnek alınan, dünya genelinde sözüne itimat edilen ve ülke içerisinde mutlu yarınlarını düşünen bir noktaya gelmiştir. 

      Türk Milleti, Dünya tarihinde, karakterini Özgürlükle bütünleştiren bir millet olarak bilinmektedir. Bu anlamda Milli mücadele, kadını erkeği, çocuğu, genci ve yaşlısı ile topyekun bir milletin, vatanı ve özgürlüğünü korumak için ortaya koyduğu şanlı destanının adıdır.Millet iradesini merkeze alarak aklın ve bilimin rehberliğinde çağdaş bir rejim olarak Cumhuriyet, Milletimize yeni bir kan ve heyecan vererek yaptığı düzenlemeler ile geleceğe umutla bakmamızı sağlamıştır. 

      Bugün milletimiz ve Meclisimizle Türkiye Cumhuriyetinin ilelebet payidar kalması için gereken inanca ve azme sahip olmaktan gurur duyuyoruz. Bizler ülkemizin ve milletimizin bütünlüğü içerisinde demokrasimizin ve cumhuriyetimizin güçlenerek yaşacağına söz verdik. Gençlerimizin de bu inanç ve coşkuyla geleceğe hazırlanmalarını istiyoruz.

     Son günlerde toplumu ayrıştırma ve kamplaştırma çabaları konusunda yaşadıklarınız,  29 Ekim Cumhuriyet Bayramında demokratik, laik Cumhuriyetin anlam ve öneminin bir kez daha vurgulanması  zorunluluğunu doğurmuştur.

      Bu tarihi gün dolayısıyla Cumhuriyetimizin 88. Yıl dönümü olan bu tarihi günde, başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere vatanın birliği ve bütünlüğünü korumak üzere canlarını feda eden Aziz Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anarken, Gazilerimizin, Giresunlu hemşerilerimizin ve Yüce Milletimizin Cumhuriyet Bayramını AK PARTİ teşkilatlarımız adına yürekten kutluyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum. 

                                                                                   

     

 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir