Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5636 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   29 Ekim 2012 - 12:08

Cumhuriyet Bayramı Mesajları

Büyüt
Küçült
Cumhuriyet Bayramı
Vali Dursun Ali Şahin'in Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Cumhuriyetimizin 89. yıldönümünü büyük bir şevk, heyecan ve gururla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.   İşgal ve esaret zincirleriyle sarılmış bir İmparatorluktan millet egemenliğine dayalı bir yönetim anlayışına ulaşılması kolay olmamıştır.   Emperyalist güçler tarafından tarihten silinmeye milletimiz; varlığına, birliğine ve son yurduna kanıyla, canıyla sahip çıkmış ve bedeli ne olursa olsun teslim olmayacağını tüm dünyaya ispatlamıştır.     Cumhuriyet, yeni kurulan bir devletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği eşsiz bir mücadelenin sonucunda elde ettiği büyük bir kazanım olup, Ulu Önder Atatürk’ün önderliğinde milletimizin azim ve kararlılığıyla vücut bulmuş büyük bir eserdir.   Türkiye Cumhuriyeti, aradan geçen 89 yılda başta demokrasi, insan hakları, eğitim, sağlık, bilim, ulaştırma başta olmak üzere tüm alanlarda önemli mesafeler kat etmiştir.

Milletçe, birlik ve bütünlüğümüze, barış ve kardeşliğimize sahip çıkacak, Cumhuriyetimizin temel değerlerini her türlü sosyal ve siyasi tartışmanın üzerinde tutmaya devam edeceğiz.

Cumhuriyetimizin değerlerini demokrasiyle taçlandırma başarısı gösteren Ülkemiz, barışı esas alan dış politikasıyla, köklü tarihi geçmişi, zengin kültürü ve jeopolitik konumuyla bölgemizin ve dünyanın parlayan yıldızı haline gelmiştir.


Türkiye Cumhuriyetinin bağımsızlığını, birliğini ve bütünlüğünü esas almak kaydıyla, hukukun üstünlüğüne ve insan haklarına dayalı demokrasimizi daha ileri bir seviyeye taşımak, sosyal, kültürel ve ekonomik yönden bölgemizde ve dünyada daha da gelişmiş ülkeler seviyesine ulaşmak hepimizin ortak hedefi olmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin 89’uncu yılını kutluyor, büyük önder Atatürk, silah arkadaşları ve canlarını bu uğurda feda eden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, hepinize saygılar sunuyorum.

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Mesajında Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kurulan Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin, tüm değerlerinin yaşatılmasının herkesin ortak sorumluluğu olduğunu vurgulayan Aksu, "Cumhuriyet, Türk halkının bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceğinin ifadesidir." dedi.

Cumhuriyetin sadece bir yönetim şekli değil, tarihimizin en önemli çağdaşlaşma hareketi olduğunu da dile getiren Aksu sözlerini şöyle sürdürdü, " Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin 89. yıl dönümünü coşku içerisinde kutlamanın onuru, gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bizde bu yüzden bu coşkuyu halkımıza doyasıya yaşatmak adına Giresun Belediyesi olarak bir dizi etkinliklere imza atacağız. Bu kapsamda ilk olarak, 29 Ekim Pazartesi saat 18'de Fener alayı yürüyüşü yapacağız. Hemen ardından saat 19'da da Atatürk Meydanı'nda Belediye konservatuarımız tarafından sergilenecek olan Cumhuriyet Halk Konseri gerçekleşecek. Konser esnasında havai fişek gösterileri de geceye renk katacak. 30 Ekim Salı günü ise saat 20'de 19 Eylül Spor Salonu'nda usta tiyatrocu Levent Kırca "Azınlık" adlı oyununu sergileyecek. Çarşamba günü Can Akengin Sanat Galerisi'nde "Giresun'um" adlı fotoğraf sergisi, son olarak da 2 Kasım Cuma günü saat 20'de Atatürk Meydanı'nda Kolpa grubunun konseri ile etkinliklerimiz son bulacak. Etkinliklerimizin tamamı ücretsiz. Ben bütün etkinliklerimize tüm halkımızı davet ediyor, herkese coşku dolu bir Cumhuriyet Bayramı diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete intikal eden şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz şükran duygularımla ve rahmetle anıyorum. Tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun."
 






Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir