Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 11170 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   29 Ekim 2020 - 23:05

Cumhuriyetimizin 97'inci Yıl Dönümü Giresun'da Coşkuyla Kutlandı

Büyüt
Küçült
Cumhuriyetimizin 97inci Yıl Dönümü Giresunda Coşkuyla
Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97’nci yıldönümünde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de coşkuyla kutlandı.

 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Valimiz Sn. Enver Ünlü, 29 Ekim Perşembe günü saat 09.30’da Valilik önünde tebrikleri kabul etti.

Tebriklerin kabulünün ardından kutlama programı Valilik önündeki Atatürk Anıtı’nın bulunduğu alanda devam etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın Giresun Belediye Bandosu eşliğinde okunmasının ardından Sayın Cumhurbaşkanımızın “Cumhuriyet Bayramı Mesajı” okundu.

Program; Vali Enver Ünlü’nün törene katılanlara yönelik yaptığı günün anlam ve önemini belirten konuşması ve Giresun Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından yapılan çalışmaların yer aldığı “Atatürk” temalı resim sergisi ile devam eden Valilik önündeki kutlama törenleri, Belediye Bandosu tarafından çalınan ve büyük beğeni toplayan marşlarla birlikte sona erdi.

Vali Ünlü’nün günün anlam ve önemini belirten konuşması aynı anda Valilik sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yayınlandı.

Tören alanında bulunanları selamlayarak konuşmasına başlayan Vali Ünlü “Sosyal medya üzerinden bizleri takip eden Muhterem Giresunlular;

Bugün geçmişimizden aldığımız güçle, ezelden ebede büyük umutlar ve emin adımlarla birlik ve beraberlik içerisinde yürürken, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ‘Türk Milletinin Karakterine ve Geleneklerine En Uygun İdare’ olarak ifade ettiği geleceğimizin teminatı, dirilişin sembolü Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. Yılını kutlamanın haklı gururunu ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz.

Tabi bu Bayramı Koronavirüs salgınına karşı tedbirlere uyarak idrak ediyoruz ama heyecanımızı hep birlikte yaşamak ve paylaşmak için birbirinden güzel etkinlikleri de gerçekleştiriyoruz.

Tarihte; Malazgirt’ten Dumlupınar’a, Yemen’den, Kafkasya’ya, Çanakkale’den Kıbrıs’a, terör mücadeleden 15 Temmuz’a kadar Aziz Milletimiz nice zaferlerle, milli hâkimiyet, birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere, tüm mazlum halklara örnek teşkil edecek biçimde unutulmayacak dersler vermiş; hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini, sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya kabul ettirmiş ve sahip olduğu muzafferiyet ruhunun asla sönmeyeceğini de gür bir sesle haykırmıştır.

Özellikle kuruluş yıllarında, nice badireler atlatmış Anadolu’nun güzel topraklarına bir bahar gibi gelen, Milletimizin bekasının ve ülkemizin çağdaş dünyada hak ettiği yeri almasının yegâne sebebi Cumhuriyet; elbette kolay tesis edilmemiştir.

Halkın iradesini esas alan bu rejim için çok sancılı süreçlerden geçilmiştir.

Türlü zorluklar içindeki ülkemizin insanlarının yorgunluğunu gören, vatandaşların bağımsızlığa ve özgürlüğe olan ihtiyacını bilen ve önemseyen Mustafa Kemal ATATÜRK, önce Gazi Meclis’i kurmuş ve ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ demiştir.

İşte bugün 97. yılını kutladığımız Cumhuriyetimiz, savaştan çıkmış, yokluklar içindeki bir Milletin, bağımsızlığı uğruna var olma mücadelesini nasıl verebildiğinin en güzel göstergesidir.

Milletimizin, gelişmesini ve kalkınmasını, birlik beraberlik ve kardeşliğini hedef alan iç ve dış mihraklar, binlerce yıllık güçlü devlet geleneğimiz ve medeniyet tasavvurumuz, güçlü toplum ve ordumuz ve yine milletimizin karakterin de mündemiç olan milli, manevi değerler ve üstün hasletler karşısında hiç şüphesiz ki başarılı olamayacak ve asil milletimiz güçlü adımlarla büyük hedeflerine doğru emin adımlarla yürümeye devam edecektir…

Yarınların daha güçlü, daha huzurlu Türkiye’sini elbirliğiyle inşa edebilmek için bu noktada bizlere düşen en önemli görev; daha çok çalışmak ve özellikle birlik ve beraberliğimizi korumaktır.

Zaten Cumhuriyetimizin en büyük başarısı da milletimizin bütün fertlerini vatandaşlık temelinde birleştirmiş olmasıdır.

Bu doğrultuda tüm değerleriyle büyük bir medeniyetin mirasçısı olan Devletimiz; özellikle son yıllarda kimsenin hayal dahi edemeyeceği dev projeleri hayata geçirmiş, Milletiyle el ele vererek büyümeye, gelişmeye ve kalkınmaya devam etmiştir.

Özgürlüğünden taviz vermeyen ve bu uğurda canını seve seve feda eden bu milletin evlatları, 15 Temmuz’da ülkemizin birlik ve beraberliğine devletimizin bekasına kasteden FETÖ/PDY terör örgütünün, haince darbe kalkışmasına yönelik olaylarla ilgili, ihanet şebekelerine karşı tüm dünyaya ders olacak şekilde tek ses tek nefes olmuş; asil bir duruş sergilemiştir.

100’üncü yılına, 2023’e emin adımlarla ilerlediğimiz bu vakit; Ay yıldızlı bayrağımızın altında tek yürek, tek bilek ve tek vücut olma vaktidir.

Vakit akıl ve gönül birliği vaktidir.

Vakit, ecdattan teslim alınan mirası geleceğimizin teminatı gençlere en iyi şekilde teslim edebilmek için gayret gösterme vaktidir.

Milletimizin, ülkemizi dünyanın en gelişmiş en mamur en muasır medeniyetler seviyesine ulaştırma azmi ve gayretiyle her daim Türkiye Cumhuriyetini en yükseğe taşıyacağına olan inancımla;

Başta Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder M. Kemal ATATÜRK ve onun kahraman silah arkadaşları olmak üzere; 42’nci ve 47’nci Gönüllü Alaylarını, şanlı tarihimizin ölümsüz sembolleri olan, acılarını yüreğimizde hissettiğimiz Aziz Şehitlerimizi ve bu uğurda canlarını hiç çekinmeden ortaya koyan Kahraman Gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

Aziz Milletimizin ve Kıymetli Giresunlu hemşehrilerimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı tebrik ediyor; nice güzel bayramlarda birlikte olmak dileğiyle sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir