Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7991 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   16 Ekim 2012 - 18:48

Demiryolu Tirebolu'dan Geçsin

Büyüt
Küçült
Demiryolu Tireboludan
Giresun Medya Platformu Genel Sekreteri İbrahim Balcıoğlu, Erzincan Tirebolu Demiryolu için imza kampanyası başlattı.

Demiryolu Tirebolu'dan Geçsin

Giresun Medya Platformu Genel Sekreteri İbrahim Balcıoğlu, Erzincan Tirebolu Demiryolu için imza kampanyası başlattı. İnternet üzerinden başlatılan kampanyada demiryolu için alternatif kampanyalar arayışı eleştirilerek “nehir tersine akıtılamaz” denildi.

 

Konuyla ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz İbrahim Balcıoğlu, geçmişi Osmanlı dönemine rastlayan tren yolu projesi uzun yıllardan beri halkımızın ve aydınlarımızın gündemindedir. 1970 yıllarda yerel basında çokça zikredilen proje, Ayhan Yüksel’in deyişiyle “Yüzyıllık Bir Umudun Hikâyesi:"Harşit Vadisi Yolu"dur. Bu proje geçtiğimiz yıllarda bakanlık tarafından etüdü yaptırılmak için ihale edildi. Etüt projenin adı da beklendiği gibi “Erzincan Tirebolu Trabzon Demiryolu” idi. Buna rağmen projeyi bazı mahfiller ana hedefinden saptırmak için elinden geleni yapıyorlar. Biz kimsenin yol ihtiyacına kaşı çıkmıyoruz. Projenin aslına sadık kalınarak hayata geçirilmesini istiyoruz. Elbette başka demiryolu istekleri olacaktır. Onlar da imkanlar ölçüsünde karşılanmalıdır.

 

Biz beklendiği gibi projenin Gümüşhane Torul üzerinden Tirebolu’ya indirilmesini oradan da Trabzon’a hatta Batum’a kadar uzatılmasını istiyoruz. İleriki zamanlarda belki de Samsun Çarşamba’da bulunan hatta ilave edilmesi ile daha da verimli olacağına inanıyoruz” dedi.

Balcıoğlu daha sonra “Bu kampanyamız ilk değildir. Daha önce Giresun Medya Platformu olarak bir imza kampanyası yaptık. Feshane’de yaptığımız kampanyada onbinlerce imza topladık. Ayrıca Tirebolu Dernekler Federasyonu da Tirebolu’da imza kampanyası yaptı. Orada toplanan binlerce imzalar da eklenerek Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Sayın Binali Yıldırım’a Tirebolu’da takdim edildi” dedi.

İbrahim Balcıoğlu, http://imza.la/demiryolu-tirebolu-dan-gecsi adresinde başlattıkları kampanyanın bir Tirebolu kampanyası olmadığını aksine bunun bir Doğu Karadeniz Projesi olduğunu vurgulayarak, “Güzergahtaki tüm yerleşim birimleri bundan istifade edecektir. Gümüşhanelisi, Giresunlusu, Trabzonlusu hatta Rize ve Artvinlisi de bu projeyi desteklemelidir” dedi. Kampanyada kısa sürede birçok imzanın atıldığını belirten Balcıoğlu, kampanya ile yüz bin imzaya ulaşmalarının mümkün olduğunu belirtti.




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir