Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5054 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   12 Şubat 2013 - 13:26

Derelerimiz çöp tehdidi altında

Büyüt
Küçült
Derelerimiz çöp tehdidi
Karadeniz mavisiyle, yeşiliyle, deniziyle, yaylasıyla bir cennettir diyoruz ya... İşte o cenneti yine kendi elimizle yok etmeye doğru gidiyoruz.

Derelerimiz çöp tehdidi altında

Karadeniz mavisiyle, yeşiliyle, deniziyle, yaylasıyla bir cennettir diyoruz ya… İşte o cenneti  yine kendi elimizle yok etmeye doğru gidiyoruz.


En büyük sorun çöp, veya, en büyük sorun, insanların bilgisizliği, ya da insanların ilgisizliği…

Güzelim köylerimizi, derelerimizi çöpler tehdit ediyor.  Her vadide bulunan akarsularımızda göze çarpan bu sorunlar Tirebolu-Görele sınırını oluşturan Çömlekçi Deresinde de ciddi tehditler oluşturuyor. 
Duyarlı Işıklı Köyü tarafından çöplerin derelere atılmaması ve zararlarını içeren panolar yaptırılıp köyün merkezi yerlerine asılmasına rağmen vatandaşlar tarafından pek dikkate alınmadığı gözlemlenmektedir.


O çöpleri yine bizler atıyoruz o derelere. , Bozulmamış doğal güzelliği ile bilinen kırsal alanlarımız  derelerimiz ve küçük akarsularımız (obuzlarımız)  çöplük olarak kullanılıyor.

Belki de birçoğumuzun yüzmeyi öğrendiği derelerimize artık girilmez oldu. Yerleşim birimlerinin foseptik atıkları ve derelere atılan çöpler su da yaşayan canlıları tehdit ettiği kadar, yüzmek için dereye girenleri de tehdit ediyor.

Soruna duyarlı yöre halkı çöp atanları sürekli uyardıklarını ancak başarılı olamadıklarını  dile getirerek, Kaymakamlık, İl Sağlık ve İl Çevre Müdürlüklerinin devreye girerek bu konuda çözüm üretmesini istediler.

Haber: Yahya İPEK 
Fotoğraflar: Ali ÜNAL




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir