Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4580 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   19 Mayıs 2013 - 00:27

Dev Çotanaklar’dan, Beko’ya Dev Adım: 75-73

Büyüt
Küçült
Dev Çotanaklar’dan, Beko’ya Dev Adım:
Yeşil Giresun Belediyespor, tribünlerin büyük heyecan yaşadığı ve 67-67’lik skorla uzatmaya giden Karadeniz derbisinde Trabzonspor’u 75-73’lük skorla yenerek Trabzon’da oynanacak olan rövanş karşılaşması öncesinde Beko Basketbol Ligi’ne yükselmek için çok büyük bir avantaj yakaladı.

Salon:

Giresun 19 Eylül Spor Salonu

Hakemler:

Emin Moğulkoç     Halıl Baldemir     Murat Ciner

Yeşil Giresun Belediyespor:

Alex Raymond Gordon (41), Barkın Haluk Çınar (1), İsmail Çevik (11), Melih Sevda (7), Ümit Türkoğlu (5), Gökper Gen (3), Azizcan Özdemir (0), Oğuz Erdoğan (0), John Obinna Ofoegbu (7)

Trabzonspor:

Erdem Türetken (4), Khalid Numan El Amin (10), Yunus Akçay (4), Rasim Başak (2), Alican Güney (0), Gökhan Orçun Tunca (7), Umutcan Özyıldırım (2), Mesut Kadir Çıpa (0) Adnan Önder Külçebaş (15), Kevin Pinkny (26), Sercan Topçu (3)
1. Periyot: 26-24
2. Periyot: 13-11
1. Devre: 39-35
3. Periyot: 10-9
4. Periyot: 18-23
5. Periyot: 8-6
Maç Sonucu: 75-73

Yeşil Giresun Belediyespor, Play_Off Yarı Final ilk maçında Trabzonspor ile karşılaştı. Büyük heyecan yaşanan karşılaşmanın normal süresi 67-67 berabere sonuçlandı. Uzatmalarda da büyük heyecan yaşanan Karadeniz derbisinde zafere ulaşan ve bir adım öne geçen ekip Yeşil-Beyazlı Dev Çotanaklar oldu.

Karşılaşmanın 1. periyodu yüksek yüzdeli isabetli sayılara sahne oldu. İki ekibinde savunmada sıkıntı yaşadığı bu periyotta Yeşil Giresun Belediyespor 26 sayı bulurken, konuk ekip Trabzonspor 24 sayı buldu.

Mücadelenin 2. periyodunda ise iki ekibinde savunma direnci ön plana çıktı. İlk periyodunda 26 sayı bulan Yeşil Giresun Belediyespor, 2. periyotta ilk periyotta bulduğu sayının ancak yarısını bulabilerek rakip potaya 13 sayı bıraktı. Konuk ekip Trabzonspor ise bu periyodu sadece 11 sayı ile soyunma odasına giderken maçın 1. devresi 39-35 Yeşil Giresun Belediyespor’un üstünlüğü ile sona erdi.

Maçın 3. periyodunda, 2. periyodu gibi skor anlamında oldukça kısır geçti.  İki ekibinde oldukça düşük oranda skor üretebildiği bu periyotta savunma dirençleri bire kez daha oyuna damgasını vurdu. Dev Çotanaklar bu periyotta sadece 10 sayı bulurken, Trabzonspor’da 9 sayıda kaldı. Alınan bu düşük skorlarla maçın final periyoduna 49-44 Yeşil Giresun Belediyespor’un üstünlüğü ile girildi.

Mücadelenin final periyodu olan 4. periyodu ise nefesleri kesti. Dev Çotanaklar’ın bir ara farkı açtığı bu periyotta Trabzonspor maçın sonlarında skora tekrar dengeyi getirdi. 67-67 eşitlikle devam eden maçın son 7 saniyesinde Alex Raymond Gordon, rahat pozisyonda girdiği turnikede topu pota yerine dışarı atınca karşılaşma uzatmaya gitti.

Maçın başından beri müthiş bir destek veren taraftar, maçın uzatma periyodunda 6. adam görevinin en mükemmel örneklerini sundu ve maçın kazanılmasında büyük rol oynadı. Heyecanın doruk noktasına ulaştığı uzatma periyodu da başa baş skorla devam etti. Bitime sadece 2 saniye kala Yeşil Giresun Belediyespor’dan Melih Sevda, kritik 2 sayılık atışında isabet sağlayınca Play-Off yarı final ilk karşılaşmasını kazanarak 1-0 öne geçmeyi başardı.

Karşılaşmada Yeşil Giresun Belediyespor’dan Alex Raymond Gordon 41 sayı ile maça damgasını vururken, İsmail Çevik attığı 11 sayı ile galibiyete katkı sağladı.

Trabzonspor’da ise Kevin Pinkny 26 sayı ile takımının en çok sayı bulan elemanı olurken, Adnan Önder Külçebaş 15 sayı ile Trabzonspor’da en çok sayı atan 2. oyuncu oldu.

Trabzon’da oynanacak olan Play-Off Yarı final serisinin 2. maçı 22 Mayıs 2013 Çarşamba günü saat 17:00‘de başlayacak. Bu maçı Yeşil Giresun Belediyespor kazanırsa Beko Basketbol Ligi’ne yükselen ekip olacak. Eğer bu maçı Trabzonspor kazanırsa durum 1-1 olacak ve 25 Mayıs 2013 Cumartesi günü saat 17:00’de oynanacak karşılaşma ile Beko Basketbol Ligi’ne yükselecek takım belirlenecek.

X X X

Beko Basketbol Ligi mücadelesinde yolun açık olsun YEŞİL GİRESUN BELEDİYESPOR…

GİRESUN KERASUS HABER



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir