Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8652 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   12 Haziran 2013 - 10:31

Din Görevlilerinden Ney Taksimi

Büyüt
Küçült
Din Görevlilerinden Ney
Vali Dursun Ali Şahin’in talimatı ile Giresun Valiliği’nin himayesinde İl Müftülüğü ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile imam ve müezzinlere yönelik açılan "şan (ses)" kursu ilk meyvelerini verdi.



Yaklaşık 6,5 ay önce Giresun ve ilçelerindeki camilerde görev yapan yaklaşık 60 imam ve müezzinin katılımıyla İl Özel İdare Konservatuar Salonunda açılan kursa haftanın 4 günü devam eden kursiyerlere; Vali Şahin’in özel davetiyle ilimize gelen, İzmir İlahiyat Fakültesi Kur’an-ı Kerim hocalığından emekli Şef Neyzen Ali Ortapınar tarafından şan, ney, ses ve güzel ezan okuma eğitimi verildi.

 

Verilen eğitimler sonucunda kursu başarıyla tamamlayan her ilçeden 2 kişi ve İl merkezden seçilen imam ve müezzinler, aldıkları eğitim sonucu öğrendikleri eserleri ve enstrümanları dün akşam saat 18.00 Almina Restaurant’ta dinleyicilerin beğenisine sundular.

 

Doğankent İlçe Müftüsü Mustafa Yıldız’ın Kuran-ı Kerim Tilavetiyle başlayan programda, imam ve müezzinler; ney eşliğinde değişik türde ilahi ve müzikler, şiir dinletileri ile değişik makamlarda ezan okuyarak, geceye iştirak edenlere keyifli ve duygulu dakikalar yaşattı.

 

Gecenin sonunda bir konuşma yapan Vali Şahin. “Her şeyin bir sonu vardır. İşte o sonda geldi ve çattı. İnsanı yaşatan, insanı yücelten heyecandır. Altı buçuk ayda sanıyorum 3 yıllık eğitimlerini tamamlamışlardır.” Diyerek kursiyerleri eğiten Şef Neyzen Ali Ortapınar hocaya da övgüde bulunarak  “Burada 60 kişiye yakın öğrenci yetiştirdi. Hemde notasıyla beraber. Değerli hocam bu işi başardı. O her şeyin dini ilimlerin başıdır, başı olmaya devam edecektir. Biz onunla mutluyuz” dedi.

 

Konuşmanın sonunda Vali Şahin tarafından, Ortapınar’a ödül olarak bir Cumhuriyet Altını, plaket ve belge verildi.

 

Geceye, Vali Dursun Ali Şahin, Vali Yardımcıları Fethi Yorulmaz, Bekir Ergök, Yüksel Çelik, Espiye Kaymakamı Osman Bilgin, İl Emniyet Müdürü Hikmet Bulak, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Haçkalı, İl Müftüsü Necati Akkuş, İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, daire amirleri, ilçe müftüleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kanaat önderleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Toplu fotoğraf çekiminin ardından program sona erdi.








Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir