Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6626 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   03 Mart 2012 - 18:43

Diyanet İşleri Başkanlığının Kuruluş Yıl Dönümü.

Büyüt
Küçült
Diyanet İşleri Başkanlığının Kuruluş Yıl
Diyanet-Sen GiresunŞube Başkanı Fethi KARAHÜSEYİN'in Diyanet İşleri Başkanlığının Kuruluş Yıl Dönümü Mesajı

Bu gün Cumhuriyet’in en köklü kuruluşlarından biri olan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kuruluşun 88. yıl dönümünü kutluyoruz.(3 mart 1924)

 

Diyanet İşleri Başkanlığı,  bütün siyasi görüş ve düşüncelerin dışında kalarak,  milletçe dayanışma ve bütünleşmeyi amaç edinerek, özel kanunda gösterilen görevleri yerine getirmek amacı ile kurulmuş  Anayasal bir kuruluştur.

 

Bu gün Diyanet İşleri Başkanlığı merkez, taşra ve yurt dışı kuruluşları ile gerek ülkemizde gerekse Avrupa ve Türk Cumhuriyetleri’nde din hizmeti ve eğitim hizmetleri sunmaktadır. Bir çok başarılı hizmete imza atan başkanlığımız 100 bini aşkın personeli ile halkımıza ve yurt dışı birimleri ile de yurt dışında hizmetlerine devam etmektedir.

 

31 yıl aradan sonra nihayet 1 Temmuz 2010 tarihinde Teşkilat Yasasına kavuşan kurumumuz yasa ile birlikte müsteşarlık seviyesine yükseltilmiştir. Diyanet-Sen olarak yasa tasarısı çalışmalarının  her  aşamasında yer aldık ve takipçisi olduk. Yasa tasarısın eksiksiz ve tüm çalışanların haklarını en üst seviyede koruyacak şekilde çıkması için  TBMM komisyonlarındaki çalışmalara katıldık,  görüş ve önerilerimizi sunarak kurumumuzun ve çalışanlarının daha verimli ve haklarından taviz vermeden çalışabilecekleri bir yasanın çıkması için elimizden gelen gayreti gösterdik. Çalışmalarımız ikincil mevzuat konularında da devam etmektedir.

 

Halkımıza dinini güvenilir kaynaklardan öğretmekle yükümlü olan Diyanet İşleri Başkanlığı 

Ülkemizin dışında yurt dışında yaşayan Türklere ve kardeş cumhuriyetlere de din hizmeti sunmaktadır.

 

Bu güzide kurumu kuran ve bu güne kadar kurumda çalışarak hizmet veren ve halen hizmet sunmaya devam eden tüm  meslektaşlarımıza ve yöneticilere hizmetlerinden dolayı şükranlarımızı sunar bu anlamlı günün hayırlı ve başarılı hizmetlere vesile olmasını dileriz.

Saygılarımızla… 


 Fethi KARAHÜSEYİN                

Diyanet-Sen

GiresunŞube  Başkanı


                                         



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir