Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5911 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   21 Ağustos 2013 - 18:46

Doğu Karadeniz Sele 750 Kurban Verdi

Büyüt
Küçült
Doğu Karadeniz Sele 750 Kurban
Doğu Karadeniz'de 1929'dan bugüne kadar meydana gelen 50'nin üzerinde sel, taşkın ve heyelanda 750'nin üzerinde kişi hayatını kaybetti.

Doğu Karadeniz'de 1929'dan bugüne kadar meydana gelen 50'nin üzerinde sel, taşkın ve heyelanda 750'nin üzerinde kişi hayatını kaybetti.

 

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hızır Önsoy, yaptığı açıklamada, hemen hemen her yıl olduğu gibi bu yıl da Karadeniz Bölgesinde sel ve taşkın meydana geldiğini söyledi.

 

Önsoy, değişen iklim şartları sebebiyle eskiden bir ayda düşen yağışın artık bir haftada, bir haftada düşen yağışın ise bir günde meydana geldiğini ifade ederek, "Çok miktardaki yağış toprağa sızmadığı için yüzeysel akışa geçerek taşkın ve heyelanlara neden oluyor. Bu da maalesef can ve mal kayıplarını beraberinde getiriyor" diye konuştu.

 

750'nin Üzerinde Ölü, 20 Kayıp

 

Prof. Dr. Önsoy, 1929-2013 yılları arasında Doğu Karadeniz'de çok sayıda heyelan, taşkın ve sel yaşandığını anımsatarak, "Büyük maddi hasarların meydana geldiği 50'nin üzerinde sel, heyelan ve taşkında 750'nin üzerinde vatandaşımız hayatını kaybetti. Yaklaşık 20'ye yakın kişi de kayboldu" dedi.

 

Bölgede en çok can kaybının, 1929 yılında Trabzon'un Of ilçesine bağlı Bölümlü beldesindeki heyelanda 146 kişinin hayatını kaybettiği olayda meydana geldiğini belirtti.

 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir