Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5908 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   16 Aralık 2011 - 18:49

''Eğitimcilere Şamar Oğlanı Muamelesi Yapılmasına Müsaade Etmeyeceğiz''

Büyüt
Küçült
Eğitimcilere Şamar Oğlanı Muamelesi Yapılmasına Müsaade
Giresun Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Şube Başkanı Recep Yağcı bir basın bildirisi yayınlayarak:

''Eğitimcilere Şamar Oğlanı Muamelesi Yapılmasına Müsaade Etmeyeceğiz''

Giresun Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Şube Başkanı Recep Yağcı bir basın bildirisi yayınlayarak: “Türkiye’de eğitimin ve eğitimcinin, önem skalasında en altlarda yer aldığının, 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile bir kez daha görüldüğünü belirterek, “Hemen hemen bütün kadrolarda iyileştirmeye gidilirken, öğretmen ve öğretim elemanlarının maaşlarında iyileştirmeye gidilmemesi, herkesten önce Milli Eğitim Bakanlığı’nın ayıbı olarak görülmektedir” dedi.

“Adaletsizliği Asla Kabul Etmiyoruz” 

ÖĞ-DER şube başkanı Recep YAĞCI, öğretmenlerin ücretlerinde adaletsizlik yaşandığını söyleyerek, 666 sayılı KHK sonrası ortaya çıkan tabloda öğretmen ve öğretim elemanlarının ek ödemede kapsam dışında tutulmasının, ‘öğretmenler dış kapının mandalı mı’ sorusunu akıllara getirdiğini ifade etti. Şu asla unutulmamalıdır ki,  bu gün eğitim çalışanlarına adil davranmayanlar gün gelir kendileri adalete muhtaç olurlar.   

     “Öğretmenlerin İşi Tahsildarlık Değil”

 Maliye Bakanlığı’nın, maaşlarını iyileştirmeyerek öğretmeni cezalandırdığını dile getiren Recep YAĞCI, sözlerini şöyle sürdürdü: “Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim kurumlarına yeterli kaynak ayırmıyor, verilen bağışlarla devletin okulunu ayakta tutmaya çalışan okul yöneticilerini ise cezalandırıyor. Oysa okul yöneticileri, okul aile birlikleri aracılığıyla velilerden alınan bağışlarla bir taraftan hizmetli ve memur ihtiyacını gidermekte, diğer taraftan da okulun zorunlu ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Okul yöneticilerinin/öğretmenlerin işi tahsildarlık değil, eğitim olmalıdır. Okul yöneticileri, bir taraftan vazifesi olmayan işi yapmaya zorlanmakta, diğer taraftan yapmak zorunda bırakıldığı iş sebebiyle soruşturmaya maruz kalmaktadır. Eğitimciye karşı sergilenen bu tavırla eğitim adına çok şey kaybedildiğinin artık farkında olunması gerekir. Eğitimcilere ülkemizde şamar oğlanı muamelesi yapılmak isteniyor ve her canı isteyen, öğretmeni, okul yöneticisini dövmeye kalkışıyor. Bilinmelidir ki, ÖĞ-DER olarak, öğretmenlerimize dayak atılmasına asla müsaade etmeyeceğiz.”  

“  Yılda İki Kez Özür Grubu Ataması Yapılmalı” 

 652 sayılı KHK’da öğretmenlerin özür grubu tayin hakkının yılda bir kez olarak sınırlandırılması ile aile yapısının öneminin göz ardı edildiğini, Şubat’ta özür grubu tayini bekleyen öğretmenlerin adeta hayata küstürüldüğünü vurgulayan YAĞCI, yılda iki kez özür grubu ataması yapılması konusundaki ısrarlı mücadelelerini, sonuç alıncaya kadar, sürdüreceklerini söyledi.  
 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir