Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4825 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   11 Haziran 2013 - 10:39

Ekoturizmde Gidişat Yüz Güldürüyor

Büyüt
Küçült
Ekoturizmde Gidişat Yüz
Vali Dursun Ali Şahin talimatlarıyla başlatılan ve GİRTAB(Giresun Turizm Altyapı Hizmet Birliği) tarafından sürdürülen Ekoturizm projesi Giresun için oldukça başarılı bir noktaya ulaştı.

Bulancak İnece Ekoturizm Köyü ve Piraziz Şeyhli Ekoturizm Köyü’nde; Acenteler, sivil toplum kuruluşları, dernekler, öğrenci ve eğitmen grupları, öğrenci toplulukları, kurum çalışanları, tur operatörleri  olmak üzere il dışı ve il içinden son 5 ayda toplamda 800’e yakın kişi ağırlandı.

Yapılan iç ve dış pazara yönelik infolar, fuar katılımları, oluşturulan mailing sistemleri, tur programları, güzergah çalışmalarıyla gelecek olan misafirleri Giresun’u ve eko köyleri daha rahat tanıma ve ziyaret imkanları yaratılarak bu sayede köyler hem haftasonuna yönelik günübirlik aktiviteye hem de uzun vadeli konaklamalara hazırlandı.

Gelen konuklar  eko köylerde gezmekle kalmadı, köylerde bulunan doğal alanlar, tarihi mekanlar, inanç merkezleri, kültür hazineleri ile ilgili ziyaretlerde bulunarak, birçok bilgiye de sahip oldular. Doğayla başbaşa gün geçirmek isteyenler, doğal gıda satın almak isteyenler, araştırma için gelen öğrenci grupları , fotoğrafçılar ve yine her aktiviteye yönelik gezen kişiler için ilk etapta günübirlik sonrasında ise sürekliliğe yönelik çalışmaların yapıldığı bir alan halini aldı.Köy kahvaltısının, akşam çayının, Giresun yemeklerinin tadına bu köyler sayesinde varıldı. Köy halkının hazırladığı tertemiz odalarda, köyün temiz havası içinde konaklama imkânı yaratıldı.

Ailelerin haftasonu keyfine yönelik alanlar, çocukların sınırsızca oynayabildiği doğa, dışardan gelen yabancı misafirlere kültürümüzün aktarılması, köy halkına istihdam olanağı, köy kültürünün yaşatılması için köy halkı evlerini açtı, bahçelerini sundu, el emeği göz nuru yöreye has yemeklerini ,yöresel el işlemelerini, eski zaman kına geceleri, kız istemeleri su yüzüne çıkardı.

Köylerimizde sürdürülen tarım çalışmaları ve hayvancılık sayesinde ziyarete genel misafirlerimiz pekmez, reçel, turşu, un, köy tavuğu gibi birçok doğal ürüne ulaşma fırsatı buldular.

Karadeniz ve ekoturizmin birbirine uyumlu noktalarının tespiti yapılmış olup,  köylerin, yaylaların kültür , tarih , coğrafya , gastronomi ile ilgili altyapı çalışmalarına devam edilmekte ve daha fazla köylere yayılması için çalışmalar sürdürülmektedir.





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir