Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5192 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   16 Şubat 2012 - 19:03

Emniyet Müdürlüğü' nden Kamera Sistemi Uyarısı

Büyüt
Küçült
Emniyet Müdürlüğü nden  Kamera Sistemi
İl Emniyet Müdürlüğü, 40 m2' nin üzerindeki kahvehane, oyun salonu, bar, birahane, meyhane, gazino, disko, diskotek, pavyon, otel, motel, pansiyon ve dernek lokallerinde görüntülü kamera sistemi tesis edilmesi ve sistemlerin kurulması ile ilgili bir duyuru yayınladı.

Emniyetten Basın Duyurusu

İl Emniyet Müdürlüğü, 40 m2nin üzerindeki kahvehane, oyun salonu, bar, birahane, meyhane, gazino, disko, diskotek, pavyon, otel, motel, pansiyon ve dernek lokallerinde görüntülü kamera sistemi tesis edilmesi ve sistemlerin kurulması ile ilgili bir duyuru yayınladı.
  Müdürlükten yapılan açıklama şu şekilde:   “İl İdaresi Kanunu hükümleri uyarınca, suç işlenmesinin önlenmesi, kamu düzen ve güvenliğinin korunması için gereken tedbirlerin alınması, huzur ve güvenlik ile kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyetin, kamu esenliğinin sağlanması ve önleyici kolluk yetkisi mahallin en büyük mülki amirinin ödev ve görevleri arasındadır.   Umuma açık istirahat ve eğlence işyerlerinde genel kollukça denetim ve kontrol altında tutulmakla birlikte, olay vukuunda suç ve suçluların tespiti ve yakalanması, can ve mal güvenliğinin korunması amacıyla; hali hazır ruhsatlı ve yeni ruhsatlandırılacak alanı 40 metrekarenin üzerinde bulunanKahvehane, oyun salonu, bar, birahane, meyhane, gazino, disko, diskotek, pavyon, otel, motel, pansiyon ve dernek lokallerinde görüntülü kamera sistemi tesis edilmesi ve sistemlerin kurulmasının tebliğ tarihinden itibaren 6 (altı) ay içerisinde tamamlanması uygun görülmüştür. Bu bağlamda;   1.) Kahvehane ve dernek lokali işyerlerinde kamera sistemi DIŞARIYI VE İŞYERİ GİRİŞ/ÇIKIŞINI görecek şekilde konuşlandırılması,   2.) Kurulacak kameraların;   a.)İşyeri giriş/çıkışı için; (en az) 420 TV Line gece görüş özellikli donanımlı,   b.) İşyeri dışarısı (dış mekan) için; (en az) 540 TV Line gece görüş özellikli donanımlı,   3.) En az (10) gün kayıt yapma teknik kapasiteye sahip olması.   Sistemlerin kurulumu ile ilgili yukarıda sıralanan hususların muhataplarına duyurulmasını, belirtilen süre içerisinde kamera sisteminin kurulması, yukarıda belirtilen tedbir ve yasaklara uymayan kişi ve/veya sorumlular hakkında fiilleri ayrı bir suç teşkil etmiyorsa 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11. ( c ) bendini atfen, 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 32.Maddesi gereğince öngörülen idari para cezası uygulanmasına, Valilik Makamının 03.02.2012 tarihli olurlarıyla karar verilmiştir.




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir