Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6612 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   26 Ağustos 2013 - 16:24

Emniyetten Basın Bülteni

Büyüt
Küçült
Emniyetten Basın
12.07.2013 tarihinde kaybolarak ölü olarak bulunan Nebahat Çakmak'ın faillerinin yakalanmasıyla ilgili İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklama şöyle:

KAYIP NEBAHAT ÇAKMAK

 

13.07.2013 günü Emniyet Müdürlüğümüze yapılan müracaatta N.Ç. isimli bayanın çalışmakta olduğu Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinden 12.07.2013 günü saat:17.00 sıralarında ikametine gitmek üzere ayrıldığını ve bir daha kendisinden haber alınamadığı şeklinde müracaatta bulunulmuştur.

Konu ile ilgili Asayiş Şube Müdürlüğümüz görevlilerince yapılan ilk araştırmalarda ve çevrede yapılan araştırmalar neticesinde bazı görgü tanıklarına ulaşılmış Osmaniye Mah. Yüzbaşısuyu Cad. üzerinde içerisinde bir erkek ve bir bayan şahsın bulunduğu araca kendi rızası ile bindiği ve bu bölgeden ayrıldığı bilgilerine ulaşılmıştır. Görgü tanıklarından alınan beyanlar doğrultusunda bildirilen renk ve modeldeki araçlar üzerinde araştırmalarımız yoğunlaştırılmış, bu çerçevede gerek şehir içerisindeki MOBESE ve muhtelif işyerlerine ait kameralar üzerinde gerekse Trabzon ve Samsun istikametlerindeki kameralar üzerinde detaylı araştırma çalışmaları başlatılmıştır. Olay günü öncesi, olay günü ve olay günü sonrasındaki elde edilen tüm bu veri ve görüntülerin incelenmesi neticesinde önce bahsi geçen araç tespit edilmiş bilahare araç içerisinde bulunan şahısların kimlikleri ve gittikleri güzergahları öğrenilmiştir. Hukuki anlamda maddi delillerin temin edilebilmesi ve bahse konu şahısların irtibatlarının olabileceği diğer şahıslarında tespiti amacıyla gerekli tüm çalışmalar Giresun Cumhuriyet Savcılığının talimatları ve koordinesi ile Samsun, Kocaeli ve İstanbul illerinde gerçekleştirilmiştir.

İlk etapta olay günü N.Ç. isimli bayanla buluştuğu tespit edilen ve onu ikna ederek kendi rızası ile araçlarına bindirdikten sonra zorla kaçırdığı değerlendirilen P.M. ile bu şahsa yardım ettiği değerlendirilen N.O. isimli şahıs yakalanmıştır. Mevcut deliller çerçevesinde yapılan sorgulamalara müteakip çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanan her iki şahıs ceza evine konulmuştur. Ancak şahısların üzerine atılı suçları kabul etmemeleri ve N.Ç ile ilgili nerede olduğuna dair bilgileri paylaşmamaları olayın aydınlatılmasını zorlaştırmasına rağmen olaylarda aktif olarak rol alan ve öncesinde gerçekleştirmiş olduğu birçok olaydan dolayı aranan, bu nedenle sabit bir adresi olmayan V.D. ve E.D.’nin yakalanması çalışmalarına hız verilmiştir.

Bu amaçla özel eğitimli (2) ayrı ekip oluşturulmuş, alan daraltma yöntemi uygulamak sureti ile çalışmalarımız İstanbul ve Kocaeli İllerimizde yoğunlaştırılmıştır. Uzun süreli ve titizlikle sürdürülen takiplerin neticesinde V.D isimli şahıs İstanbul İli Gaziosmanpaşa İlçesinde, E.D. isimli şahıs ise Kocaeli İli Çayırova İlçesinde yerleri tespit edilerek 22.08.2013 günü yapılan eş zamanlı operasyonlarla yakalanmışlardır. Şahısların yapılan sorgulamaları neticesinde parasını almak amacı ile kaçırdıkları değerlendirilen N.Ç. isimli bayanı, P.M. ile V.D birlikte Sinop İli Boyabat İlçesi ormanlık alanında bıçaklayarak öldürdüklerini cesedi ormanlık alana attıktan üç gün sonra P.M., E.D. ve C.M. ile birlikte cesedi bulunduğu yerden alarak Sinop ili Türkeli ilçesi Çatak Köyü civarında bir yere gömdüklerini beyan etmişlerdir. Bunun üzerine V.D. Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerimiz ve Cumhuriyet Savcısı nezaretinde olay mahalline götürülerek yer göstermesi yapılmış ve maktül gömülü olduğu yerden çıkartılarak otopsi işlemleri yapılmak üzere Ankara Adli Tıp Kurumu’na gönderilmiştir. Daha önce tutuklu bulunan P.M. ve N.O.’nun ardından tahkikat işlemi tamamlanan diğer şüpheliler V.D. ve E.D. tahkikat evrakları ile birlikte Adli Makamlara sevk edilmiş ve çıkarıldıkları mahkeme tarafından ilimiz Cezaevine konulmuştur.

Bahse konu olay çerçevesinde eldeki mevcut verilere bakıldığı zaman aydınlatılması ve şüpheli şahısların tespiti ile yakalanmaları çok zor olan bir olayda adeta iğneyle kuyu kazarcasına titiz ve sabırlı bir çalışma gerçekleştirilmiş, Cumhuriyet Savcımız ve Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerimizin yoğun gayret göstererek yaptıkları çalışmalarda gerek ilgili kurum ve kuruluşların gerekse duyarlı vatandaşlarımızın her türlü yardımı ve özveriyi göstermeleri takdire şayandır.

Kamuoyuna duyurulur.     

 

                                                                      GİRESUN EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir