Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7942 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   20 Ocak 2013 - 10:45

EMŞAV Giresun Şubesi'nden, İmralı Tepkisi

Büyüt
Küçült
EMŞAV Giresun Şubesinden, İmralı
Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü Şehit Aileleri Vakfı (EMŞAV) Giresun Şube Başkanı İhsan Topçu, AKP Hükümet'inin toplumun büyük bir kesimi tarafından tepki gören 'İmralı Görüşmeleri'nden duyduğu rahatsızlığı şu sözlerle dile getirdi:

EMŞAV Giresun Şubesi'nden, İmralı  Tepkisi

Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü Şehit Aileleri Vakfı (EMŞAV) Giresun Şube Başkanı İhsan Topçu, AKP Hükümet'inin toplumun büyük bir kesimi tarafından tepki gören 'İmralı Görüşmeleri'nden duyduğu rahatsızlığı şu sözlerle dile getirdi:

“Sözde barış ve kardeşlik adına yapılan açılım sürecinde son aşamaya gelindi. Bilindiği gibi pkk terör örgütü bu ülkede milli barışın ve kardeşliğin, demokrasinin, insan haklarının ve Türk Milleti’nin varlığının baş düşmanıdır.

Terör örgütü pkk, emperyalist güçlerin tetikçisi ve taşeronudur. Bugüne kadar 30 binden fazla vatandaşımızı, askerimizi, polisimizi, öğretmenimizi, din görevlilerimizi ve memurlarımızı vahşice ve kalleşçe öldüren bu bölücü örgütün eli kanlı ve bebek katili bölücü başı Abdullah Öcalan ile iş başındaki AKP iktidarı; sözde barış ve kardeşlik adına yaptıkları açılım sürecinin son aşamasına gelmişlerdir.

Adına ‘İmralı Görüşmeleri’ dedikleri bu son aşamada, bir yandan bölücü başı yalanıp yıkanarak, allanıp pullanarak masum iyi niyetli barış güvercini bir siyasi aktör olarak Türk Milleti’nin huzuruna çıkarılırken; diğer taraftan Türk Milleti’nin yiğit, kahraman, vatansever ve bölücü  teröre karşı şanlı bir mücadele veren güvenlik güçlerimizin yiğit mensupları barışın ve kardeşliğin düşmanları  ilan edilerek aşağılanmakta ve hakarete uğramaktadırlar.

Terörün belinin kırıldığını yetkililer ifade ederken, bu zaman diliminde terörist başının siyasi bir aktör olarak sahneye sürülmesinin bir anlamı ve amacı var mıdır? Bölücü terör örgütüne nefes alma fırsatı vererek ayakta kalmasını sağlayacak bu sürecin, kan ve gözyaşını durdurmasını beklemek hangi akla hizmettir?

Sizler hiç iki gözü kör olmuş, iki elini kaybetmiş, belden aşağısı tutmayan GAZİLERİMİZİ çok duydunuz; ama asla görmediniz. 22 yaşında civan gibi delikanlılar vatan toprağının bağrında yatarken; bu şehidimizin geride bırakmış olduğu eşinin 2 çocuğu ile beraber ne yaptığını ve nasıl hayatta kaldığını hiç düşündünüz mü?

Şehitlerimizin anne, baba, kardeş, eş ve diğer yakın akrabalarının cenaze töreninde ağızlarından ilk çıkan söz her zaman; “VATAN SAĞOLSUN” olmuştur. Bu dünyada emsali görülmemiş bir vatan sevgisinin en büyük göstergesidir.

Ancak bir zaman sonra bu şehit eşinin, 2 çocuğu ile nasıl hayatta kaldığını hiç kimse bilemez. Çünkü ateş düştüğü yeri yakıyor maalesef!... Bunların yanına gidip de; “Hakkınızı bize helal ediyor musunuz?” diye sormuyorsunuz.

AKP Hükümeti’nde çeşitli kademelerde görev yapanlar… Sizlere sorulduğunda tereddütsüz olarak; “Elhamdülillah Müslümanız” diyorsanız, önce bu şehit ve gazi ailelerinin rızasını almamız gerekiyor.

Buradan AKP Hükümeti’ne soruyorum. Siz ‘İmralı  Görüşmeleri’ni başlatmadan önce şehit ailelerinden helallik aldınız mı ki bu görüşmeleri başlattınız? Ya da Türkiye’de faaliyet gösteren çeşitli isimlerdeki şehit aileleri derneklerini bir araya toplayıp onlarla fikir alışverişi yaptınız mı? Söz konusu şehitlerimiz ve onların acılı aileleri olması sebebi ile bu kadar önemli bir konuda, Türk Milleti’nin görüşüne neden başvurma ihtiyacı hissetmiyorsunuz?

AKP Hükümeti şunu iyi bilmelidir ki; biz Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü Şehit Aileleri Vakfı (EMŞAV) Giresun Şubesi olarak, 30 binin üzerindeki vatan evladının canının ve kanının pazarlık masasında olmasını asla kabul etmiyoruz ve etmeyeceğiz.”

Haber: Hakan UĞURLU – www.kerasushaber.net



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir