Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7802 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   10 Temmuz 2011 - 11:22

En büyük sanal kafe: twitter

Büyüt
Küçült
En büyük sanal kafe:
Dünyada hızla yükselen internet kullanımı ve bilişim dünyasında yaşanan gelişmelerle sosyal medya denen yeni bir olgu hayatımıza girdi.

En büyük sanal kafe: twitter

Dünyada hızla yükselen internet kullanımı ve bilişim dünyasında yaşanan gelişmelerle sosyal medya denen yeni bir olgu hayatımıza girdi. Buna en iyi örnekler ise facebook ve twitter… Özellikle twitter için “dünyanın en büyük sanal kafesi” denilebilir.  Siyasetçilerden sanatçılara pek çok ünlünün twitter hesabı var ve buradan takipçileri ile günlük iletişim kurabiliyorlar…

Sosyal medya önemli iletişim alanlarından biri haline geldi. Facebook ve Twitter bu alanda, bütün dünyada milyonlarca kişinin kullandığı ağlar. Her iki sosyal paylaşım sitesi de dünyada milyonlarca kişi tarafından kullanılıyor. Özellikle Twitter toplum nezdinde, özellikle yaptıkları işlerle tanınan kişiler tarafından yoğun olarak kullanılıyor. Siyasetçiler, sanatçılar bu isimlerin başında geliyor. Pek çok tanınmış kişi, twitter üzerinden, binlerce, on binlerce takipçisine mesajlar verebiliyor. Bazıları, takipçileri ile twitter üzerinden söyleşi bile yapabiliyor. Pek çok televizyon programında da yine twitter aktif olarak kullanılıyor, izleyiciler twitter aracılığı ile programa katılabiliyor, konuklara sorular yöneltebiliyor.

PEK ÇOK SİYASETÇİ AKTİF TWİTTER KULLANICISI…

Özellikle Türkçe kullanımının ardından twitter kullanımı Türkiye’de son yıllarda çok yaygınlaştı. Parti başkanlarından, milletvekillerine ve belediye başkanlarına kadar pek çok siyasetçinin twitter hesabı bulunuyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül bu isimlerden biri. 400 binin üzerinde takipçisi olan Gül’ün Mısır’a yaptığı gezide attığı twit’ler, son olarak da Erciyes Şenlikleri’nden paylaştığı fotoğrafları medyada da geniş yer almıştı.

Twitter’i etkin olarak kullanan arasında belediye başkanları da bulunuyor. Aktif twitter kullanıcılarından biri olan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Belediye olarak gerçekleştirdikleri faaliyetlerden, şahsi faaliyetlerine kadar bir çok etkinliği twitter’den takipçileri ile paylaşıyor. @lokmancagirici kullanıcı adıyla çektiği fotoğrafları twitter üzerinden yayınlayan Çağırıcı, profilinde cep telefon numarasını da herkesle paylaşıyor.

Sosyal medyanın iletişim alanında bir çığır açtığını ifade eden Başkan Çağırıcı,  “Bugün pek çok kişi, yaşadıklarını, gördüklerini, görüş ve düşüncelerini twitter üzerinden paylaşıyor. Gelişen teknolojiden en iyi şekilde yararlanmak gerektiğini düşünüyorum. Twitter üzerinden de bir çok Bağcılarlı hemşehrilerimle farklı bir iletişimi de gerçekleştirmiş oluyorum” diyor.

 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir