Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5744 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   09 Mayıs 2012 - 11:41

Engelliler Haftası Mesajı

Büyüt
Küçült
Engelliler Haftası
Vali Dursun Ali Şahin'in Engelliler Haftası Mesajı:

Engelliler Haftası Mesajı

Vali Dursun Ali Şahin’in Engelliler Haftası Mesajı:
“Engellilik, sadece fertlerin ve  toplumumuzun değil,tüm insanlığın ortak sorunudur.
  Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına karşı göstereceğimiz ilgi ve üreteceğimiz çözümler, insanımıza ve toplumumuza duyduğumuz saygının en önemli göstergelerinden biridir.   Bir toplumun gelişmişlik düzeyi engellilere sunulan imkan ve hizmetlerle doğru orantılıdır. Huzurlu ve güvenli bir toplum yaratılmasının yolu, engelli vatandaşlarımızın da toplumun ayrılmaz birer parçası haline getirilmesi ile mümkündür.   Nüfusumuzun önemli bölümünü oluşturan engellilerin, sorunlarına çözüm üretmek, toplumsal hayattaki etkinlik alanlarını genişletmek ve daha iyi hayat şartları sunmak devletin öncelikli görevleri arasında olsa da, bu konuda hepimize önemli sorumluluklar düşmektedir    Aile ve Sosyal Politikalar  İl Müdürlüğü bünyesinde ise; özürlü vatandaşlarımıza yönelik olarak 24 saat evde yatılı bakım hizmeti, ailelerine de, engellilere bakım konusunda eğitim verilmektedir.

Engelli vatandaşlarımıza yönelik çalışmalarımız, ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde önümüzdeki süreçte de kapsamlı şekilde devam edecektir.
            İlimizdeki engelli vatandaşlarımızın çeşitli sosyal, kültürel ve sportif aktivitelere katılmaları ve çeşitli yarışmalarda ilimizi başarı ile temsil etmeleri bizleri son derece mutlu etmektedir.              Devlet olarak her zaman engelli vatandaşlarımızın yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Bu bağlamda 3 bin’e yakın engelli ailesine evde bakım hizmeti karşılığı yardım yapılmaktadır. Yine evde bakımı mümkün olmayan71 zihinsel engelli vatandaşımızın bakımı Özürlü Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yapılmaktadır.  Böylece devletimizin Aile ve Sosyal Politikaları aksatılmadan yürütülmektedir.    Bu duygu ve düşüncelerle, Engelliler Haftasını kutluyor, tüm engelli vatandaşlarımıza sağlıklı, mutlu ve gelecekte bugünden daha aydınlık yarınlar diliyorum.”






Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir