Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5625 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   09 Mayıs 2013 - 14:22

Engelliler Haftası Mesajları

Büyüt
Küçült
Engelliler Haftası
Vali Dursun Ali Şahin’in Engelliler Haftası Mesajı:

Vali Dursun Ali Şahin’in Engelliler Haftası Mesajı:

Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası, engelli vatandaşlarımızın sorunlarının gündeme getirilmesi, bunlara çözüm üretilmesi ve tüm halkımızın bu konuda duyarlığının artırılması bakımından büyük önem taşımaktadır.

 

Engelli olmak kimsenin kendi tercihi değildir. Engelli yurttaşlarımızın sorunlarını ve yaşadıkları zorlukları daha iyi anlayabilmek için empati kurmamız ve bir gün bizimde engelli bir insan olabileceğimiz gerçeğini unutmamamız gerekir.

 

Engellilerimiz ve ailelerinin yaşadıkları sorunlarda  toplumun ve  tüm insanların ortak sorunudur. Engelliler de herkes gibi, başka hiçbir sebeple değil;  insan oldukları için onurlu bir yaşamı hak etmektedirler.

 

Engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşamdan kopmadan hayatlarını sürdürmeleri için meslek edinip üretken hale gelmesi, sağlık, eğitim, ulaşım ve rehabilitasyon başta olmak üzere tüm ihtiyaçlarının karşılanması hepimizin ortak sorumluluğudur. Onlara göstereceğimiz ilgi ve sorunlarına bulacağımız çözümler, insana ve topluma duyulan saygının ve çağdaş toplum olmanın gereğidir.

 

Ülke nüfusunun önemli bir bölümünü engelli vatandaşlarımızın oluşturduğu gerçeğinden yola çıkarak, onların hayata daha kuvvetli tutunması için hepimize görevler düşmektedir.

ilimizde engellilere yönelik bakım ve rehabilitasyon hizmetleri,  evde bakım hizmeti ve engellilere ve ailelerine yönelik danışmanlık ve destek hizmetleri, yoğun bir şekilde yürütülmektedir.

 

Bu duygu ve düşüncelerle;  tüm engelli vatandaşlarımıza geleceğe daha umutla bakabilecekleri huzurlu ve mutlu bir yaşam diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.



Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu Engelliler Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Aksu mesajında; “Engelli insanların var olan sorunlarının yalnızca kendilerinin değil; ailelerinin, çevrenin, toplumun, yerel yönetimlerin kısacası tüm insanların ortak sorunu olduğunu söyledi.”

Bu sorunu toplum olarak benimseyerek, çözümü aşamasında çalışmalar yapılması gerektiğini ifade eden Aksu, “Bir ülkede demokrasinin, insan haklarına saygı ve hoşgörünün ne oranda var olduğu, o toplumun engellilere yaklaşımıyla ölçülür. Tüm bireylere eşit şekilde hizmet sunma, vatandaşlarının sorunlarına çözüm üretme gibi konulardaki başarı bizlere ülkelerin demokratik devlet anlayışları hakkında bilgi verirken, o ülkede yaşayan bireylerin engellilere yönelik tutum ve davranışları da toplumsal yapıyı gösterir. Engelli insanlarımızın toplumsal hayata tam katılımlarının sağlanması ve hayat standartlarının yükseltilmesi çağdaş toplum anlayışının bir parçasıdır.Biz Giresun Belediyesi olarak başta Engelli Taşıma aracımız olmak üzere tüm hizmetlerimizi engellilerimizi düşünerek gerçekleştiriyoruz. Çünkü hepimiz birer engelli adayıyız. Bu nedenle toplum olarak engellilere gereken ilgi ve desteği sağlamak zorundayız. Bu duygu ve düşüncelerle Engelliler Haftası'nın engellilerin sorunları hakkında halkımızın bilgilendirilmesine ve toplumdaki duyarlılığın artırılmasına katkı sağlanmasını diliyor, en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla Belediye Başkanı Av. Kadir AYDIN, bir mesaj yayınladı. AYDIN mesajında;

Pek çok insan sağlıklı iken trafik veya bir iş kazası veya bir hastalık sonucu sağlıksız, felçli, kötürüm, ortopedik, işitme ve görme engelli olabilmektedir. Bu gerçek, bizlerin bu konuda daha fazla duyarlı olmamızı  ve konuya daha fazla ilgi göstermemizi gerektirmektedir. Bedensel ve zihinsel engelliler de dâhil tüm engellilere yönelik duyarlılığın toplumun tüm kesimlerini kapsayacak şekilde yaygınlaşması çok önemlidir. Toplum olarak onlara sahip çıkılması, olası olumsuzluklardan tüm engellileri koruma ve onlara insanca yaşam alanı sağlamak amacıyla güç birliği ve gönül birliği yapılması en büyük amacımızdır.

Her insan, ya engelli, ya engelli yakını ya da engelli adayıdır. Dolayısıyla bu konu herkesi yakından ilgilendiren, herkesin çözüm üretmede rol almasını gerektiren bir konudur. Engelli olmak kimsenin kendi tercihi değildir. Bizlerde engelli bir insan olabileceğimiz gibi ailemizden engelli insanların olabilmesi her zaman mümkündür. Engelli olmanın bir kusur olmadığı, hepimizin  engelli olma potansiyeli taşıdığımızı  düşünerek engellilerin sorunlarına duyarlı olmak ve onların günlük yaşam içinde rahatlıkla yerlerini alabilecek şartları oluşturarak, gereken ilgi ve desteği sağlamak çağdaş toplumun gereğidir.

Engelli kardeşlerimiz kendilerine değer verildiğini, her zaman yanlarında olduğumuzu, bizlerin kendilerine en yakın kişiler olduğumuzu bilmelidirler. Bu duygu ve düşüncelerle  “10-16 Mayıs Engelliler  Haftası”nı kutluyor, kardeşlerime mutlu ve  huzurlu  bir ömür diliyorum. Yaşama sevinciniz  hiçbir şekilde kaybolmasın” dedi.




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir