Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8015 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   09 Ekim 2011 - 10:17

Erdoğan gözyaşlarını tutamadı

Büyüt
Küçült
Erdoğan gözyaşlarını
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan'ın cenazesi Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan'ın cenazesi Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi.
Tenzile Erdoğan'ın naaşını taşıyan ve içinde Başbakan Erdoğan ile kardeşi Mustafa Erdoğan'ın da bulunduğu cenaze aracı, Dr. Eyüp Aksoy Caddesi üzerindeki gasilhane girişinden Karacaahmet Mezarlığı'na girdi.

Başbakan Erdoğan ve kardeşi Mustafa Erdoğan defnin gerçekleşeceği kabre inerek, Tenzile Erdoğan'ın cenazesini birlikte toprağa koydular. Tenzile Erdoğan'ın defin işleminin gerçekleşmesinin ardından, Başbakan Erdoğan ilk toprağı attı.
Tenzile Erdoğan'ın mezarına daha sonra Başbakan Erdoğan'ın kardeşi Mustafa Erdoğan, ardından da Bilal Erdoğan, Berat Albayrak, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın da yer aldığı çok sayıda kişi tarafından toprak atıldı.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan da defin sırasında mezarlıkta bulundu.
Cenazenin mezarlığa gelmesinden yaklaşık yarım saat önce başlayan, tüm mezarlığa hoparlörlerle yayını verilen Kur'an-ı Kerim okunması, defin sırasında ve sonrasında da devam etti.
Bu arada, defnin gerçekleştiği kabrin etrafında yoğun güvenlik önlemi alınırken, cenazeye katılanların bir bölümü ve vatandaşlar kendilerine ayrılan bölümlerden defni izledi.
Öte yandan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın da aralarında bulunduğu bakanlarla çok sayıda kişi, namazın kılındığı Fatih Camisi'nden otobüslerle Karacaahmet Mezarlığı'na geldi.
Defin sırasında sadece Anadolu Ajansının (AA) kısa bir süre görüntü almasına izin verildi.
Tenzile Erdoğan'ın cenazesinin defin işleminden sonra Kur'an-ı Kerim okundu ve dua yapıldı. Hoparlörlerle yayını yapılan duaya, mezarlık içinde ve çevresinde bulunan vatandaşlar da eşlik etti.

HELALLİK VERİRKEN DAYANAMADI
Başbakan Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan'ın cenaze töreni için Fatih Camii ve Karacaahmet Mezarlığı çevresinde olağanüstü önlemler alındı. Camiye cenaze arabasıyla gelen Erdoğan, annesinin cenazesini musalla taşına kadar omuzunda taşıdı. Cenazenin helallik verme aşamasında gözyaşlarını tutamadı.
Safra kesesi ameliyatı sonrası ani gelişen dolaşım bozukluğu nedeniyle vefat eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan'ın (88) cenazesi Fatih Camii'ne getirildi.
Camiye cenaze arabasıyla gelen Erdoğan, annesinin cenazesini musalla taşına kadar omuzunda taşıdı.
Üzerinde ''Kabe örtüsünden bir parça''nın bulunduğu tabutunun başında Başbakan Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, damadı Berat Albayrak ve kardeşi Serhat Albayrak'ın da aralarında bulunduğu gençler nöbet tuttu.
Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve kız kardeşi Vesile İlgen ile kızları Esra Albayrak ve Sümeyye Erdoğan avluda bir arada bulunarak, taziyeleri kabul etti. Bu arada, Başbakan Erdoğan, bazı bakanlarla, avludan ayrılarak, caminin girişinde yer alan Fatih Müftülüğü Kız Kuran Kursu'nun bulunduğu bölümde bir süre dinlendi.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
Öğlen namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra hellallik isteme aşamasında Başbakan Erdoğan'ın gözyaşları içinde kaldığı görüldü.
Cami çevresindeki cadde ve sokaklara vatandaşların töreni izleyebilmesi için dev ekranlar ve ses sistemleri kuruldu. Tören dolayısıyla Fevzi Paşa Caddesi ve bu caddeye çıkan tüm yollar trafiğe kapatıldı.

Başbakan Erdoğan ve diğer bakanların omuzlarında cenaze aracından indirilen Tenzile Erdoğan'ın tabutu, cenaze namazının ardından yine aynı şekilde taşındı. Tenzile Erdoğan'ın naaşı en önde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Tayyip Erdoğan'ın omuzlarında araca yüklendi.

Daha sonra Tenzile Erdoğan'ın naaşı, Üsküdar'daki Karacaahmet Mezarlığı'na götürülmek üzere yola çıkıldı.

KÖPRÜ KAPATILDI
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve kardeşi Mustafa Erdoğan'ın da içinde bulunduğu araç, Karacaahmet Mezarlığı'na doğru yola çıktı. Cenaze aracına eşlik eden konvoyun Boğaziçi Köprüsü'nden geçişi sırasında Avrupa'dan Anadolu'ya geçiş yönü trafiğe kapatıldı.

İŞ DÜNYASI CAMİDE
Cenazeye siyaset, iş ve spor dünyasının tanınmış isimleri de katıldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kabinedeki tüm bakanlar, milletvekilleri, KKTC eski Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, eski bakan Kürşat Tüzmen, DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, eski Meclis Başkanı Köksal Toptan, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, tiyatrocu Behzat Uygur, sanatçı Orhan Gencebay, Rıdvan Dilmen, kaleci Rüştü Rençber, eski basketbolcu İbrahim Kutluay, Galatasaray eski başkanı Adnan Polat, Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, eski teknik direktörlerden Mustafa Denizli, Fenerbahçeli yönetici Ali Koç, İTO Başkanı Murat Yalçıntaş da bulunuyor. AK Partili Abdülkadir Aksu'nun mini elektrikli araçla cami girişine kadar geldiği gözlendi.

Cenaze için camiye merhum Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan da geldi. Fatih Erbakan Mart ayında bu camiden babasını son yolculuğuna uğurlamıştı. Eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın eşi Berna Yılmaz ile Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller cenaze törenine katılıyor.

MEZARLIKTA KUŞ UÇURULMUYOR
Tenzile Erdoğan'ın defnedileceği Karacaahmet Mezarlığı'nda sabah saatlerinde yoğun güvenlik önlemi alındı.
Başbakan Erdoğan'ın dün Özel İstanbul Medipol Hastanesinde vefat eden annesi Tenzile Erdoğan'ın cenazesinin defnedileceği Karacaahmet Mezarlığı'nda hazırlıklar başladı.
Polis ekipleri, sabah saatlerinde mezarlığın ana girişinde yoğun güvenlik önlemi aldı. Mezarlığa, cenazesi olan vatandaşların dışında kimsenin girmesine izin verilmiyor.
Mezarlık önünde bulunan Nuhkuyusu Caddesi üzerinde park eden araçlar da çekici yardımıyla kaldırıldı.

KONUTTA TAZİYE TRAFİĞİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, annesi Tenzile Erdoğan'ın vefatından dolayı Üsküdar Kısıklı'daki konutunda yoğun şekilde taziye ziyaretleri yapıldı.

Başbakan Erdoğan'ın konutunun bulunduğu caddede, sabah erken saatlerden itibaren hareketlilik yaşandı.





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir