Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5624 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   02 Nisan 2012 - 19:52

Erzurum, ''4+4+4 eğitim sitemi, MHP ile hayat bulmuştur''

Büyüt
Küçült
Erzurum, 4+4+4 eğitim sitemi, MHP ile hayat
Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Dr. Orhan Erzurum, Kuran'ın ve Hazreti Peygamber'in hayatının seçmeli ders olması ile İmam Hatiplerin ortaokullarının açılmasına olanak sağlayan düzenlemelerinin MHP'nin samimiyeti nedeniyle hayat bulduğunu söyledi.

Erzurum, ''4+4+4 eğitim sitemi, MHP ile hayat bulmuştur''

 

 

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Dr. Orhan Erzurum, Kuran'ın ve Hazreti Peygamber'in hayatının seçmeli ders olması ile İmam Hatiplerin ortaokullarının açılmasına olanak sağlayan düzenlemelerinin MHP'nin samimiyeti nedeniyle hayat bulduğunu söyledi.

MHP'nin söz konusu teklifin gündeme gelmesinden itibaren TBMM’de ilkeli, tavizsiz ve donanımlı itirazlar yaptığını belirten Erzurum, “MHP, AKP'nin uzlaşmadan kaçan, diyalogu dışlayan, sinsi niyetlerini meşrulaştıran ve dayatmacı anlayışına esastan ve usulden karşı çıkmıştır. Eleştirilerini sıralamış ve kanun teklifinin muhteviyatındaki mahsurları yeri ve zamanı geldiğinde tüm açıklığıyla muhataplarına bildirmiştir” dedi.

MHP'nin milletin milli ve manevi hasletlerinin muhafaza edilmesi için elinden gelen çabayı gösterdiğini ve şahsiyetli bir siyasi tutum izlediğini vurgulayan Erzurum, “Bu kapsamda ortaokul ve liselerde Kur'an-ı Kerim ve Peygamber Efendimizin hayatının isteğe bağlı ders olarak okutulması ve imam hatip liselerinin orta kısmının tekrardan açılması MHP’nin samimi gayret ve destekleriyle hayat bulmuştur" ifadesine yer verdi.

Temel eğitim içinde isteyen ve dileyen herkesin dininin ve inançlarının gereğini tam ve eksiksiz öğrenmesinin ve bu konudaki taleplerinin karşılanmasının, her şeyden önce devletin zorunlu görevi olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirten Erzurum, şöyle devam etti; “Konuyla ilgili AKP'nin baştan soğuk ve mesafeli tavrı, partimizin kararlı tutumuyla aşılmış ve iktidar partisi de kendi önergesini vererek önemli bir eşik bu şekilde aşılmıştır. Eğitim sistemiyle ilgili yeni düzenlemenin en olumlu ve hayırlı yönü ise şüphesiz bu husus olmuştur. Bu konuda emeği ve katkısı geçen her milletvekiline ve siyasi partiye içtenlikle teşekkür ediyor, yeni uygulamanın aziz milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

 

 

 

 

 

Milliyetçi Hareket Partisi

İl Teşkilatı

Medya ve Propaganda Başkanlığı





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir