Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5186 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   16 Mayıs 2013 - 19:36

Erzurum, "Akıl hocanız kim Erdoğan mı, Öcalan mı?"

Büyüt
Küçült
Erzurum, Akıl hocanız kim Erdoğan mı, Öcalan
Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Dr. Orhan Erzurum, " Giresun'un milli hassasiyetini yok etmeye kimsenin gücü yetmeyecektir" dedi.



Partisinin İl Başkanlığında bir basın toplantısı düzenleyen Erzurum, geçtiğimiz günlerde, Reyhanlı'da ki hain terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet ve yaralılara acil şifalar dilekleriyle başladığı açıklamasında şunlara yer verdi; "Bu hain saldırıyı şiddetle kınıyor, sorumlularını da lanetliyorum Türk milletinin başı sağ olsun.

Ülkemiz AKP ile birlikte belirsizliğin bilinmezliğin ve bunalımın her türüne sahne olmaktadır. Türkiye Cumhuriyetinin egemenlik hakları çiğnenmekte ve kontrolsüz gelişmeler peşi sıra cereyan etmektedir. Özellikle sınır güvenliğimiz alt üst olmuş durumdadır.

Gerek iç politikadaki, PKK’nın çekilmesi sırasında yaşanan kepazelikler. Gerekse Suriye politikasındaki yanlışlar Türkiye’yi ağır bir sürece kıstırmış ve hareketsiz bırakmıştır.

Sınır bölgelerimizde yaşayan kardeşlerimiz korku ve panik içindedir. Suriye’den gelen sığınmacıların neden olduğu olaylar artmış gerginlik tırmanmış kavga ve şiddet ortamı genişlemiştir

Hükümetin küresel hesap ve planların hizmetine olacak şekilde tercih ettiği Suriye politikası vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini zedelemekte hırpalamakta ve heba etmektedir.

Tüm gelişmeler göstermiştir ki, Türkiye sınırlarından kaynaklanan çok ciddi bir tehdidin altındadır. Buradan hükümeti uyarıyoruz!

Milletimizin lehine ve menfaatine uygun davranmaya davet ediyoruz."

"Son günlerde Giresun gündemini meşgul eden sözde Akil insanlar denen aklı evvel adamlar, hükümet tarafından Giresun a gönderilmiş, hepinizin de şahit olduğu gibi garip bir şekilde polis barikatlarıyla, Çoğunluğu AKP yandaşı seçilmiş bir gurup insanla toplantı yapmıştır" diyen Erzurum, açıklamasına şöyle devam etti; "Öncelikle toplantıya katılan gazeteci arkadaşları, Giresun basınını canı gönülden kutluyorum. Giresunlu olarak sizlerle gurur duyduğumuzu belirtmek istiyorum. O güzel sorularınızla bu aklı evvelleri konuşamaz hale getirip Giresunluya tercüman olduğunuz için, hepinize teşekkür ediyorum.

Bu toplantıya halkımızın ve bizlerin alınmamasını, salona 300 – 500 metre uzaktan barikat kuranları, halkın normal tepkisini provokasyon olarak nitelendirenleri, şiddetle kınıyorum.

Bu toplantının istiklal marşı okunmadan, şehitlerimiz adına saygı duruşu yapılmadan başlaması da ayrıca bir muammadır."

Kendilerinin de Giresunluyu temsilen sorular soracaklarını ancak engel olunduğunu vurgulayan Erzurum, "Sizlerin aracılığıyla ancak birkaç önemli soruyu buradan sormak istiyorum.  Akıl hocanız kim Erdoğan mı, Öcalan mı? Milleti 36 etnik parçaya bölerek mi, birlik sağlayacaksınız? Siz Çanakkale de ki şehitlere baktınız mı, o tertemiz alınlarda herhangi bir köken yazıyor mu? Barış çığırtkanlığı yaparken terör örgütüyle anlaşmayı, huzur derken rejim değişikliğini, bölgesel güç derken bölünmeyi mi kastediyorsunuz? Bu barış projesinde APO’nun serbest bırakılması var mı ? Öcalan, Karayılan var diyor siz ne diyorsunuz? Üniter ve Milli devlet yapımızın devamından yana tavır koymayı düşünüyor musunuz? 30 yıldır kan döken PKK’yı hiç bir şey almadan silah bırakacak kadar enayi mi sanıyorsunuz? Barış düşmanla yapılır, peki düşman kimdir Kürt halkı mıdır? Anayasadan Türk tanımının çıkarılmasını istiyor musunuz…" ifadelerine yer verdi.

Erzurum, "Giresunlu onursuz değildir, Akil e ihtiyaç duymaz, barış çığırtkanlığı adı altında hükümetin ve PKK’nın ne kadar bölücü politikası varsa sunmaya çalışanlar hayal kırıklığına uğrayacaktır. İstiklal harbinde iki tane gönüllü alay çıkaran Giresun'un milli hassasiyetini yok etmeye kimsenin gücü yetmeyecektir.

Hükümeti tekrar uyarıyoruz! Türk milleti bu ülkede huzur istiyor, refah içinde kardeşçe yaşamak istiyor, milli bütünlüğünü ve üniter devlet yapısını küresel oyunlara heba etmek istemiyor.

Artık hükümet kararlarını ve politikalarını yüce Türk milleti lehinde kullanmak zorundadır.

Bu anlamda önümüzde yerel seçimler ve sonrasında ki genel seçim çok önemlidir. Türk milleti bu seçimlerde kendi geleceğini oylayacaktır.

Ya milli devlet ve ün iter yapıyı, ya da federasyon ve başkanlık sistemine evet diyecektir" şeklinde konuştu.




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir