Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4402 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   22 Mayıs 2013 - 10:55

EspiyeKöylerinin Sorunları TBMM Gündeminde

Büyüt
Küçült
EspiyeKöylerinin Sorunları TBMM
GİRESUN MİLLETVEKİLİ SELAHATTİN KARAAHMETOĞLU ESPİYE İLÇESİ KÖYLERİNİN SORUNLARINI TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI

GİRESUN MİLLETVEKİLİ SELAHATTİN KARAAHMETOĞLU ESPİYE İLÇESİ KÖYLERİNİN SORUNLARINI TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI


Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu Giresun ve İlçelerinde, köylerinde yaşanan sorunları TBMM gündemine getirmeye devam ediyor. Espiyenin Direkbükü köyünde 250 öğrencinin fiziksel ömrünü tamamlamış, derslikleri yetersiz bir binada eğitim gördüğünü, bir an önce yeni bir okul yapılması ya da okulun ciddi bir onarıma alınması konusuna dikkat çekerek şu soruyu  gündeme getirdi:

"Giresun İli Espiye İlçemiz Direkbükü Köyünün İlkokulunda 250 öğrencimiz eğitim öğretim görmektedir. Derslikleri yetersiz olan dahası fiziksel ömrünü tamamlamış bu okulumuzun bakım ve onarımının yapılması yahut yeni bir okul inşası konusunda vatandaşlarımızdan gelen taleplerin karşılanmasına dönük bir talimatta bulunmayı düşünür müsünüz?"

Karaahmetoğlu diğer soru önergesinde Yeniköy de ise Sağlık Müdürlüğünün içilemez raporuna rağmen bu suyu kullanmak zorunda bırakılan yurttaşlarımız ile ilgiliydi. Milletvekili İçişleri Bakanına:


"Giresun İli Espiye İlçemiz Yeniköy de yaşayan yurttaşlarımız içilmesi sağlık açısından sakıncalı bulunan suyu uzunca bir süredir tüketmektedir. Vatandaşlarımızın uyarılarına, taleplerine rağmen yetkili mercilerin gerekli tedbirleri almadığı, sağlıklı içme suyu temini konusunda yardımcı olunmadığı ifade edilmektedir. Tüketilmesinin sakıncalı olduğuna dair Sağlık Müdürlüğünün raporu doğrultusunda derhal önlem alınması gereken su vatandaşlarımızca kullanılmaya devam edilmektedir. Bu köyümüzün sağlıklı içme suyuna kavuşturulması için gerekli çalışmaların yapılmaması nedeniyle yetkili mercileri ikaz etmeyi ve köyümüzün sağlıklı içme suyu ihtiyacının karşılanması için gereken talimatları vermeyi düşünüyor musunuz?" şeklinde soru sorup yanıtlanmasını istedi.


CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a ise yine Espiye’nin Direkbükü Köyü’nde trafo sorunu nedeniyle elektrik kesintileri yaşayıp dağıtım hizmeti veren şirket tarafından dikkate alınmayan vatandaşların mağduriyetini sordu. Karaahmetoğlu Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanına “Giresun İli Espiye İlçemiz Direkbükü Köyü uzunca süredir trafo sorunundan kaynaklı elektrik kesintileri yaşamaktadır. Elektrik dağıtım hizmeti veren şirkete sorunun iletilmesine rağmen gerekli onarım ya da yenilemenin yapılmadığı ifade edilmektedir? Vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi hususunda gereken talimatı vermeyi düşünür müsünüz?” şeklinde soru sorarak yanıt istedi.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir